URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De la Punta d'en Tomàs al Far.

Alternativa | 06 Març, 2011 07:25 | facebook.com twitter.com

Fa unes setmanes vaig tenir l’ocasió de fer una excursió per un tram del camí vell del Far de Formentor.  Partírem del mirador de la Punta d’en Tomàs i arribàrem fins el far, després de recórrer els  voltants cercàrem un racó arrecerat per dinar i després de descansar un poc reférem camí per tornar al punt de partida.

El paisatge és espectacular, les altures impressionen. Com més mos acostam al  far el terreny és més aspre.

Aquest camí parteix de Cala Murta i va ser construït per a abastir al tècnic del far de queviures i combustible per a la farola. El camí és molt llarg, pareix que se va intentar fer el més suau possible perquè el traginer i la bístia ho tinguessin més fàcil, així i tot hi ha qualque tram que pareix que tingui un traçat incorrecte, amb un allargament innecessari . Se va emprar molt poc, degut principalment a aquesta llargària, valia més esperar a que hi hagués bon temps per a descarregar al portet d’en Patronet.

Ja que el tenim s’ha d’aprofitar perquè és molt agradable caminar-hi, tot i que molts de trams estan molt desfets degut a que n’hi ha que han agafat les pedres, sí, les pedres  d’un camí de tots per a treure profit personal, sense importar que una obra tan singular es deteriori d’aquesta manera.

També hi ha el tram inicial a Cala Murta que ha caigut en mans d’un usurpador  que s’ha encarregat de tancar-ne un bon bocí i obrir-ne un tram alternatiu. Sempre hi ha algú que se creu més poderós que els altres, amb més drets, més il·luminat, a un nivell per damunt de les lleis i dels simples mortals. 

                                                                                            A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb