URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Antonina Amer Cifre.

Alternativa | 08 Març, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui, dia internacional de la dona, presentam  a una  de les nostre futures regidores a l'Ajuntament. Antonina Amer Cifre,  que repeteix com número tres a la llista electoral que ja tenim completa i que publicarem aquest dijous. 

Nascuda a Pollença el dia dels innocents, 28 de desembre, del 1983. Filla de Josep Amer i Esperanza Cifre, de mal nom “bruieta”  i de “Ca’n Mas”, coneguda simplement com Tonina. Després d’acabar els estudis primaris, secundaris i el batxillerat, na Tonina va estudiar farmàcia a la Universitat de Santiago de Compostela i actualment cursa la llicenciatura de Química a la Universitat de les Illes Balears.

Durant cinc estius Tonina ha treballat com a becària de l’Àrea de Mediambient de l’Ajuntament de Pollença. Essent la responsable durant molts d’anys de l’exitós programa dels tassons de la Patrona. 

Deu fer uns sis anys que n’Antonina va entrar a participar i formar part del projecte d’Alternativa per Pollença i ho va fer per la convicció de que les coses es poden fer d’una altre forma i que amb feina i honestedat es pot aconseguir una Pollença millor.

I ara, després d’anys de feina i participació, na Tonina ha decidit acceptar la petició unànime de l’assemblea i fer una passa endavant i presentar-se com a candidata a ser regidora per Alternativa per Pollença. Nosaltres estam segurs de que amb la seva preparació, empenta i ganes de fer feina, serà capaç de fer una molt bona gestió a l’Ajuntament.  

Potser la seva història política i compromesa va començar molts anys abans d’ella néixer. El compromís polític i republicà del seu padrí i els seus germans, en Mateu, en Josep i en Martí Cifre Serra, "bruiets", va marcar el devenir de la seva família. Els tres germans foren agafats i empresonats per repartir propaganda republicana. El seu padrí, en Martí, que era l’únic que en xerrava, era el jove i sempre deia que no el van apallissar a Montision perquè van tenir un poc de capet i van veure que era un nin i no li van fer res, però amb els seus germans tancats, ell seguí repartint propaganda. Ho van passar molt malament. El padrí Josep –com l’anomena na Tonina- no en xerrava i el tio Mateu va desertar i se’n va anar a Alger. Després de la guerra va tornar però al final va desaparèixer.

Segurament el viure la repressió i l’inconformisme del seu padrí, que mai va callar la seva història, va marcar tant als pares de na Tonina -també inconformistes- i, sobre tot, a la pròpia Tonina, a la que el seu padrí contava les històries de la seva vida des de molt petita. Tal vegada ella no n’era conscient, però el seu esperit s’estava forjant.


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb