URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Alternatives al cotxe.

Alternativa | 16 Març, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de gener del 2010 es va aprovar per unanimitat la nostra moció per estimular la voluntat de compartir l'ús del vehicle privat, mitjançant una campanya informativa municipal on se n'expliquin les avantatges de compartir cotxe. (veure article moció)  i a la pàgina de l'Ajuntament  fa uns dies es va penjar l'enllaç del projecte COMPARTIR COTXE del Departament de Cooperació Local del Consell de de Mallorc fa uns mesos va iniciar el projecte  amb la idea de fomentar entre la població un ús més racional del cotxe. El servei consisteix a facilitar la trobada de persones que estan interessades a compartir el vehicle privat a l'hora de fer un viatge. 
.
Són nombrosos els ciutadans de Pollença que coincidim en itineraris i horaris laborals similars. Un bon grapat fem l'itinerari Pollença - Port de Pollença ,i una bona quantitat anam tot sols al cotxe. Compartint el cotxe ens estalviarem uns bons duros, i cada vegada més amb la imparabla pujada del preu de la benzina. Al mateix temps col·laborarem en la disminució del CO2 que és el principal gas responsable de l'efecte hivernacle i l'encalentiment global de la Terra, un problema cada vegada més greu. També ajudarem a una millor utilització de la carretera. En definitiva es tracta de fer més sostenible la mobilitat i permetre l'estalvi energètic, estalvi econòmic, i disminuir la contaminació. 
.

A la pàgina del Consell hi ha tres opcions:

.

   

Després d'indicar el vostre itinerari podreu i veure les persones que estan inscrites per fer un viatge semblant al vostre. A través del correu electrònic us podreu posar en contacte amb elles. Veureu quines són les seves preferències, si disposen o no de cotxe, el motiu del viatge, i tot un seguit de dades per fer més fàcil la trobada de companys i companyes de viatge. Podreu deixar un missatge electrònic a aquelles persones que considereu que són adients per compartir un mateix viatge. Tot de manera immediata i sense intermediaris.  

En cas de no trobar ningú us podeu inscriure i esperar que una altra persona   s'apunti al vostre itinerari. 

Un exemple: el cost d'un viatge  de Pollença al Port de Pollença  a un vehicle convencional és aproximadament de  3.12 ¬ i el seu cost ambiental de 1.3 Kg de CO2. Si compartim el cotxe amb una altra persona l'estalvi és d'1,64 euros i l'estalvi ambiental de 0,68 Kg de CO2. Si compartim am dues persones l¡estalvi ésde 2,29 euros i 0,95 kg CO2...
Relacionat amb aquest tema recordau que ja hem iniciat el VI concurs de fotografia Urxella. Teniu de temps fins el 1 de maig.(article). En aquesta ocasió el primer premi és una fantàstica bicicleta cedida per Meam Si Torn.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb