URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

VIII Abril de República

Alternativa | 19 Març, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Un any més l'associació Iniciativa Ciutadana per Pollença ens convida a participar en els actes de l'Abril de República. Enguany fa 8 anys que des d'ICP s'organitzen actes per commemorar la Segona República i recuperar i difondre la memòria i la història d'aquella experiència de fa 80 anys.
.
Volem felicitar a tota la gent que de forma desinteressada ha fet possible que any rere any s'organitzin actes d'aquest tipus, sense intermediaris i sense haver de necessitar ni subvencions ni l'ajuda de les institucions, que per altre banda no seria sincera.
.
Reproduïm la carta que ens han fet arribar per tal de donar-li difusió: 
Benvolguts,
.
des d'Iniciativa Ciutadana per Pollença tenim el gust de convidar-los a participar en el vuitè Abril de República que tendrà lloc durant el mes d'abril del 2011 a Pollença.
.
Aquest any comptam amb la participació de dos importants historiadors i experts en temes de Segona República i Guerra Civil. El primer d'ells és el doctor en història Pere Salas Vives, que ens parlarà de la lluita antifranquista durant la postguerra, centrant-se especialment en el cas de Pollença i la repressió que va caure sobre els pollencins l'any 1948. El segon és l'historiador Pep Vílchez, que ens parlarà de l'important paper que jugaren els italians durant la Guerra Civil a Mallorca, quan l'illa va ser una de les bases d'operacions principals d'aquests.
.
Per altre banda, dia 14 d'abril, dia en que es va proclamar la Segona República el 1931, farem el tradicional homenatge als republicans. Hi haurà poesia, música republicana i ofrena floral. En aquest acte volem convidar a tothom que vulgui a declamar un poema, llegir un text o tocar o cantar una cançó.
.
Per finalitzar, pregam que doneu la màxima difusió a aquests actes.
.
Atentament,
.
Iniciativa Ciutadana per Pollença.
Més informació a: http://iniciativa.balearweb.net/
 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb