URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

MESURES PER ELIMINAR LA CORRUPCIÓ I DIGNIFICAR LA DEMOCRÀCIA

Alternativa | 21 Març, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

Des d'Alternativa per Pollença ens hem adherit a la proposta de Mesures contra la corrupció i per la dignificació de la democràcia proposades pel Fòrum Social de Mallorca i la Plataforma Contra la Corrupció i per la Dignificació de la Democràcia.

Nosaltres sempre hem cregut imprescindible el prendre mesures, tant internes com a les institucions, per tal d'evitar els possibles delictes de corrupció. Són massa els casos que s'han destapat en els últims temps i cal posar-hi fre. I la millor manera de fer-ho és fer política des de l'ètica i la dedicació al bé comú.

Per això des de la seva fundació, Alternativa per Pollença va plasmar als seus estatuts i forma de funcionament intern les propostes que ara ratificam en aquest manifest. I, amés, hem intentat impulsar polítiques públiques encaminades en aquest sentit.

Son massa les parts obscures i irregulars en la gestió política en el nostre municipi. Aquests anys hem anat destapant nombrosos casos de contractes a familiars i amics sense concurs, de feines sense contracte, de festivals sense facturació, etc. I tot això ha d'acabar. Igual que s'ha d'acabar amb la representació política de les persones que han gestionat de tal manera, en benefici propi, dels seus partits o d'amics i familiars. Son temps per a l'austeritat i la transparència i no per a la creació de càrrecs de confiança o d'organismes autònoms o empreses públiques.

A continuació transcrivim el manifest:

MESURES CONTRA LA CORRUPCIÓ I PER LA DIGNIFICACIÓ DE LA DEMOCRÀCIA

A les Illes Balears hi ha uns 25 procediments oberts per corrupció, alguns d’ells d’una gran complexitat: Son Oms, Operació Maquillatge, Peatge, Scala, Pla Territorial de Mallorca, Eivissa Centre, Ibatur, Palma-Arena, Voltor, Bomsai... la qual cosa posa en una situació crítica les institucions democràtiques.

La corrupció provoca que una gran quantitat de diners no es destinin a satisfer les necessitats socials i a millorar els serveis públics. Genera injustícies i desigualtats i crea desconfiança de la ciutadania cap a la democràcia.

Els que tenen l’obligació de perseguir la corrupció han de donar una resposta contundent i adequada. S’ha de combatre la corrupció perquè pot corrompre el sistema i provoca la desafecció de la ciutadania cap a uns polítics que de cada vegada se n’allunyen més.

Els ciutadans que els importa el seu país i la seva gent han d’exigir que les institucions democràtiques funcionin bé, que s’exercesquin correctament les responsabilitats jurídiques, econòmiques i polítiques i que es compleixin les lleis de l’Estat de dret.

Per tot això, és necessari i urgent propiciar un canvi cap a una ètica política basada en la gestió del bé públic al servei de la ciutadania i no en benefici propi, del grup o del partit polític. Ha d’ésser portadora d’actituds honestes, transparents i obertes a la participació. Els governs, és a dir, els partits polítics que governen, no han d’esperar que actuï la justícia per separar algú del seu càrrec quan és sospitós de corrupció. Han de fer de l’exigència de l’ètica i la responsabilitat política un valor imprescindible.

PLATAFORMA CONTRA LA CORRUPCIÓ I PER LA DIGNIFICACIÓ DE LA DEMOCRÀCIA

FÒRUM SOCIAL DE MALLORCA (ASSEMBLEA DE MOVIMENTS SOCIALS DE MALLORCA)

Per adherir-te a aquestes propostes, a títol personal, fes clic aquí

Per adherir la teva entitat a aquestes propostes fes clic aquí

A continuació trobareu les mesures concretes a les que ens comprometem:

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb