URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'hora del planeta

Alternativa | 24 Març, 2011 07:00 | facebook.com twitter.com

  Per cinquè any consecutiu, WWF celebra aquest dissabte l'hora del planeta en tot el món per a sensibilitzar a la població sobre la importància de lluitar en contra del canvi climàtic.Tots som part de la solució davant el canvi climàtic.

 

El proper dissabte 27 de març,

de 20:30 a 21:30 hores

apaga la llum i encén el planeta.

En aquesta nova edició l’organització vol anar més enllà de l’acte simbòlic d’apagar els llums durant una hora i buscar un compromís que duri tot l’any i han creat també la web www.horadelplaneta.es on els participants poden inscriure's i consultar un mapa nocturn per tal de veure-hi tots els inscrits, poden aportar propostes per lluitar contra el canvi climàtic durant tot l'any i poden, també, signar el seu compromís amb la causa i ens podem comprometre a 3 accions de consum sostenible.

Molts d' ajuntaments d'arreu del món s'hi han adherit, apagant monuments, llums institucionals o al manco fer recomanacions als ciutadans al respecte. A Pollença no tenim notícia de que s'hagi fet res. 


 A més de lluita contra el canvi climàtic ha arribat el moment d'apostar per altra model energètic. I ara és un bon moment per demanar al PSOE que es replantegi la decisió de tancar Garoña el 2013 i no el 2011, tal com s’havia compromès al seu programa electoral. Garoña és una central  nuclear obsoleta,  i amb poca potència que si gràcies al govern pot seguir funcionant més enllà de la seva vida útil.

Per molt que s’incrementin les mesures de seguretat a les centrals  nuclears, sempre hi haurà un imprevist, que podrà posar en joc la vida de molta gent, i recordau que a Mallorca estam a una zona crítica per la nostra proximitat a un bon grapat de centrals nuclears a la Península i a França. Cal  desviar recursos de l’energia nuclear a l’estalvi, l’eficiència i les energies renovables, garantint que a la propera dècada no necessitem de centrals nuclears degradades. 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb