URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Medi Ambient (1a part)... Pla de Futura Gestió (V)

Alternativa | 30 Març, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Continuam amb la publicació del nostre PLA DE FUTURA GESTIÓ pel municipi perquè sigui enriquit amb les propostes de canvis, noves inclusions o aportacions de tothom que vulgui dir-hi la seva. Aquest apartat constarà de vàries entregues. 

3. MEDI AMBIENT.

 

Els objectius finals de les accions dins l'àrea de medi ambient han d'anar encaminades a la defensa del nostre territori, de la qualitat de vida dels ciutadans i del nostre poble en general, per això és necessari adoptar de forma transversal principis de sostenibilitat, a escala humana i solidaris, i que considerin a la vegada els aspectes econòmics i socials que amb l'aplicació de les accions n'han de sortir enfortits.

 

S'ha de treballar de forma prioritària a petita escala, solucionar els petits problemes i mancances en matèria mediambiental és el més idoni. No hem d'obviar que tots, a nivell individual, hem de contribuir a la lluita envers el canvi climàtic, l'escalfament global... i d'aquí han de sortir accions de cap al foment de mesures d'estalvi i eficiència energètica, mobilitat sostenible, reducció de la contaminació i els residus, etc...

 

A vegades cal simplement imitar el que fan (o han fet) municipis de l'illa que s'han destacat per l'impuls de polítiques efectives pel que fa a reducció de residus i/o mobilitat: Puigpunyent, Esporles...

 

Pel que afecta a la protecció de la biodiversitat i recursos naturals del nostre municipi cal presentar propostes concretes a les altres administracions que en tenen competències, sense oblidar fer una gestió acurada dels espais municipals que es troben deixats: Bosquet de Bóquer, Puig de Santuiri ... i participar més activament i implicació en la gestió de la Reserva Natural de l'Albufereta i el Paratge Natural de la Serra de Tramuntana.

 

3.1 INFORMACIÓ.

 

La informació ambiental ha de ser un dels eixos fonamentals de qualsevol política ambiental. És imprescindible que la informació sobre el medi ambient estigui disponible i accessible a tots els ciutadans, i que es promogui i garanteixi el dret a participar en els processos de presa de decisions sobre qüestions ambientals.

 

PROPOSTES

1- Reforçarem el  Pla d'informació ambiental que inclogui tots els àmbits (els ciutadans en general; els escolars, treballadors, caçadors, empresaris, turistes, mitjans de comunicació, pagesos, l'administració, etc.), que estableixi els objectius prioritaris en funció de la nostra problemàtica ambiental, i que analitzi les necessitats de formació, recursos i infraestructura.

 

2- Impulsarem la formació ambiental dels sectors prioritaris: educadors, tècnics (arquitectes, enginyers...), caçadors, periodistes, polítics, càrrecs de l'administració local, hotelers i altres empresaris.

 

3- Donarem suport a les iniciatives d'informació ambiental que realitzin els diversos col·lectius (centres educatius, sindicats, fundacions, associacions i organitzacions no governamentals en general, a més de les governamentals: Natura Parc, CIM, diverses conselleries del Govern, Govern central, etc.)

 

4- Facilitarem l'accés a qualsevol informació sobre el medi ambient, garantint el compliment de la llei sobre llibertat d'accés a la informació ambiental, eliminant qualsevol resta d'obscurantisme.

 

5- Promourem la creació d'una base de dades d'informació ambiental del terme municipal completa, actualitzada i fàcilment accessible.

 

6- Facilitarem l’accés a  cartografia ambiental sobre protecció del territori, qualitat ambiental, riscs, etc sobre una base cartogràfica actualitzada i de fàcil accés IDEIB (SITIBSA)

 

7- Promourem l’aula municipal de natura a Santuïri i millorarem els itineraris i espais comuns.

 

8- Potenciarem dins l’oficina de participació ciutadana un sistema únic d’informació amb oficines d’atenció al ciutadà, on puguin oferir tota la informació ambiental i consells necessaris.

 

9- Potenciarem la unitat de la policia local especialitzada i dedicada exclusivament a Medi Ambient.

 

Imatge del fotobloc de Biel Perelló.


Punts anteriors del PLA DE FUTURA GESTIÓ:

1- Informació (part.1).

2- Informació (part.2).

3- Atenció als ciutadans (part.1).

4- Atenció als ciutadans (part.2).


RECORDAU:

- El PLA DE FUTURA GESTIÓ és un programa de gestió del municipi a llarg plaç i no només pels propers 4 anys.

-Som conscients que amb la situació econòmica i amb el desgavell organitzatiu que pateix l'ajuntament en aquests moments, aquest PLA DE FUTURA GESTIÓ no és realitzable en un temps breu.

Els nostre propòsit en fer aquest pla no és altre que mostrar la nostra idea de poble per al futur i demanar-vos que ens faceu les aportacions que cregueu necessàries mitjançant aquesta eina democràtica que és el bloc. Totes les propostes, crítiques o idees seran ben rebudes, debatudes i, si escau, afegides al PLA DE FUTURA GESTIÓ definitiu.

 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb