URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Candidats i 3.

Alternativa | 04 Abril, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Ja tenim tots els candidats a Polllença si no n'hi ha sorpreses al darrer moment (pensam que no). Aquests dies tots hem presentat o estam presentat els primers papers davant la Junta electoral. De moment només nosaltres hem presentat públicament la nostra llista completa. Mentre alguns partits es dediquen a cercar gent més o manco popular al darrer moment, nosaltres partim de la nostra assemblea i de la gent que a fet a la mateixa una feina seriosa i continuada.

Recapitulem, els candidats són, per ordre de presentació en públic:

Pepe García (Alternativa per Pollença).

Tomeu Cifre (PSM).

Miquel Angel Sureda (Esquerra).

Nadal Moragues (U.M.P).

Mª del Mar Sastre (PSOE).

Malena Estrany (Lliga). 

Tomeu Cifre (PP).

Jaume Juan (PSIP)

Joan Ramon Mateu (CxI-UNPI). 

 Evidentment el comentari general és que nou candidatures són una quantitat de candidatures que recorda als principis de la democràcia. Fa quatre anys va haver sis candidatures i fa vuit anys només quatre. La ruptura de la coalició PP-UMP, la ruptura del PSOE local i del PP mallorquí han propiciat aquesta situació.

Respecte als candidats, exposarem unes dades:

- Set homes i dues dones. La paritat real no ha arribat a la política.

- Només el candidat de CxI-UNPI no té cap experiència política. 

- Només repeteixen tres candidats respecte del 2007: en Tomeu Cifre (PP), Miquel Angel (Esquerra) i el nostre candidat, en Pepe García. 

- Quatre dels candidats han estat regidors aquesta legislatura:  Tomeu Cifre (PSM), Tomeu Cifre (PP), Mª del Mar Sastre (PSOE) i el nostre candidat, en Pepe García. 

- Dos candidats han ocupat càrrecs al Govern Balear durant aquesta legislatura, encara que no l'han acabat: Miquel Àngel Sureda (Esquerra) i Malena Estrany (Lliga).

- Dos candidats han estat regidors fa anys: Nadal Moragues (UMP) Jaume Joan (PSIP). I Malena (Lliga)  va ser regidora l'anterior legislatura.

Les eleccions també han animat el panorama a Internet, sobre tot al facebook i en comentaris als dos únics blogs que han estat oberts tota la legislatura: el  del PSM i el nostre. L'únic partit que també ha obert un blog és el PSIP però moderant els comentaris. Aquest tema no deixa de ser un reflex del que passa després, hi ha partits que només es recorden d'internet i dels ciutadans cada quatres anys. També UMP té una web on s'hi poden fer comentaris.

Nosaltres pensam que el nostre candidat és el millor i ens remetem no a paraules guapes sinó a fets contrastats. Durant quatre anys ha fet feina a Pollença i per Pollença. En Pepe, amb l'ajuda i suport de l'assemblea,  ha presentat més de 90 mocions, més de 1000 precs i preguntes, al·legacions a taxes, a ordenances, a catàlegs... ha fet articles a aquest blog, notes de premsa, ha contestat i cercat solucions a tots els ciutadans que li ho han demanat... I sobre tot ha denunciat  les nombroses irregularitat que ha descobert a l'Ajuntament alguna d'elles de fa anys. I tot això massa cops des de la soletat de ser un sol regidor contra tota la resta. La veritat és que parlar clar ha estat una constant durant tots aquests anys, una virtud que gairebé cap polític té i molt menys en el nostre ajuntament. Els polítics prefereixen callar per no ofendre als altres i poder pactar en un futur. Però el nostre candidat sempre ha dit el que pensava l'assemblea d'Alternativa o el que els veïns li han demanat que digui.

En resum, tenim un candidat i un equip amb experiència, preparats, feiners i honrats.  No volem fer carrera política, ni ens dedicam a encalentir les cadires. Hem donat el màxim a l'oposició i el mateix volem fer des del govern. Igual que hem demostrat que era possible una altra oposició, demostrarem que és possible governar d'una altra manera.

La majoria dels regidors no repetiran. La retirada d'en Joan Cerdà, Martí Ochogavía i Francisca Ramon ha de marcar el final d'una época. Després de la renovació de persones necessitam una renovació de formes de gestionar els dobles públics.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb