URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Estau “locos” o què?

Alternativa | 05 Abril, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

 Un article del company Joan Pau Jordà i Sánchez, que segur que dona per comentar. Com darrerament tenim molt de lectors nous hem de recordar que aquest article forma part de la secció de columnistes i que reflexa l'opinió de l'autor.Ja sabeu que si voleu escriure només heu d'enviar els vostres textos a alternativaperpollenca@gmail.com .

Des de Barcelona, les notícies de les Illes semblen un poc llunyanes, però a l’hora permeten apropar-me als fets des d’una òptica aclaridora.
M’acab d’assabentar que Eivissa pel Canvi, es presentarà a les eleccions en solitari, que en Jaume Font (s’arribarà a presentar?) ha arreplegat representants a Sóller, Sant Joan i algun poble més, (amb una ressò mediàtica inusitada) i que a Convergència per les Illes no es ficarà tota UM. A tot això es suma una esquerra nacionalista, que ha fet un "arreglo" a tres mesos de les eleccions, juntant-se amb Entesa (a la fi!) i amb les restes dels Verds i els “rebotats” d’EU per rebatiar un bloc, que en definitiva serà més coherent però sumarà menys vots.
Paral•lelament, veig que Esquerra, poc a poc, va consolidant el seu “xiringuito”, i crec que no tindrà molt de fred fora de les institucions insulars, ja que fa molt bé el seu paper de “pepito grillo” al Consell de Mallorca. Al marge dels seus resultats electorals, alguns la veuen (i amb certa raó) com una alternativa als partits de sempre.
I dels partits d’obediència estatal? Crec que el PSOE prega que Aina Calvo freni al PP i que la hòstia no sigui molt gran (perfavor, conservem Palma! conservem Menorca!) i el PP de Joserra... es seu a esperar guanyar, a pesar del seu candidat que pareix que faci la campanya al Govern...
D’EU? Poques paraules, els de sempre, prefereixen ser cap de rata, a coa de lleó, malgrat que això impliqui la impossibilitat de plantejar una alternativa seriosa i d’esquerres a Mallorca, i condemni a aquest partit a ser un club de selectes personatges a l’espera de com vagi a Madrid...
Ah! I UPyD, que “las mata callando”... sense líders destacats, i sense programa més enllà del anticatalanisme, però capaç d’arrossegar un parell de milenars de vots a costa del PP (i del PSOE?)
Al marge d’aquesta història quedam els Moviments Socials i la majoria dels ciutadans de les Illes, especialment dels sectors d’esquerra, que hem vist com moltes de les nostres esperances de “canvi” (què entenem per canvi, per cert?) s’han vist frustrades per la falta de dobbers, (la crisi), però també per la inoperància dels governants, els debats estèrils, l’amiguisme... i com no, de l’omnipresent corrupció.
En conclusió, la política balear oscil•la en els darrers anys entre el frikisme, la corrupció, la proliferació de partidets (que conviden a l’autodestrucció de qualsevol espai electoral), i la mediocritat... sobretot mediocritat en tots els aspectes de la vida política balear.
El més trist de tot, com diu un amic meu d’Inca, és que, al final, el futur de les nostres Illes depèn més de les matemàtiques, acords entre partits i jugades del destí, que de la voluntat popular i els bons programes electorals...
Algú ha dit que hi ha més vida més enllà de les eleccions?

Aquest acudit de Fontdevila al diari público ens recorda l'auditori, present als programes d'UM durant vuit anys

 

 I al recomenable periòdico Diagonal.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb