URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Falta de previsió tradicional

Alternativa | 06 Abril, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

 Des d’Alternativa per Pollença volem denunciar la manca de previsió de l’Ajuntament a l’hora de licitar i fer les obres a la zona turística i muntar les platges, el que ja sembla una tradició.

 Les zones costeres més turístiques del municipi, un cop començada la temporada, estan totalment “alçades” per les obres, amb la mala imatge i molèsties que això suposa als turistes que ja ens han visitat. En aquests moments hi ha obres del segon Pla-E a la plaça i als carrers del centre del Port de Pollença, i obres de rehabilitació de barris a Gotmar (urbanització del Port de Pollença), on hi ha diversos hotels i apartaments turístics. D’aquesta manera els turistes es troben amb una autèntica “zona de guerra” amb voreres aixecades, barreres, renou, pols...

Any rere any es repeteix l’errada de no tenir més cura amb el calendari a l’hora de planificar les obres. Aquestes obres s’haurien d’haver començat el mes d’octubre i no a la segona setmana de febrer. Començar-les tan tard fa que durin fins a ben iniciada la temporada turística i afecten molt negativament  als negocis ara que comencen arribar els turistes.  Al darrer ple ja vam transmetre a l’equip de govern algunes queixes de veïns i petits comerços i negocis de la Plaça Miquel Capllonch, del carrer Metge Llopis i de  Gotmar respecte a com aquestes obres afecten molt negativament als seus negocis.

A això li hem d’afegir que encara no ha arribat l’autorització de costes i no s’han tret les bases per fer el concurs de licitació de les platges, on no hi ha res muntat (ni gandules, ni para-sols, ni serveis de cap tipus...)

L’Ajuntament sempre té excuses però només cal apropar-se al municipi d’Alcúdia, que està només a uns quilòmetres, per veure que les obres es poden fer en hivern i que les platges ja podien estar muntades.

Tot plegat ens sembla una gran negligència. L’Ajuntament no pot desaprofitar que enguany la temporada es preveu millor i ha començat abans. Difícilment els turistes que tenim ara envoltats d’obres repetiran. I nosaltres vivim en gran part d’aquest sector i de la imatge i el servei que donam als visitants.

Demanam a l’equip de govern que, tot i que la major part dels seus membres no continuaran a l’Ajuntament, dediquin els seus darrers dies a fer més feina en aquests temes i que la seva negligència no continuï enfonsant el municipi.

Noticia al Diario de Mallorca, el batle es justifica dient que es poden fer obres fins l'1 de maig... i després parlaran de desestacionalitzar el turisme? 

 N'hi ha Alternatives; el turisme és el motor de l'economia del municipi i no és tan complicat planificar les obres i la instal·lació de les platges amb temps. Ës qüestió de feina i interés. Divendres 8 d'abril de 2011.

20.30h. Centre Cultural de Pollença.

Xerrada.

La presència italiana i la Guerra Civil a Mallorca.

Pep Vílchez, historiador.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb