URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No són policies turístics, són policies temporals.

Alternativa | 11 Abril, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com


Al darrer ple es va aprovar per unanimitat el conveni de col·laboració  amb la Conselleria d'Interior del Govern per a la coordinació policial, la millora de la seguretat pública i el suport a la policia turística per a l'any 2011. Cinc policies dels anomenats turístics.

Aquesta va ser la nostra argumentació

Quan el senyor José María Rodríguez del PP,  va crear la Policia Turística deia que serien uns agents especialitzats a atendre a la gent que ens visités de vacances en cap moment es parlava de reforçar de forma interina la seguretat ciutadana que és el que són realment, Una forma de policia que no existeix a cap altra comunitat autonoma, ja que és molt clar que la interinitat i precarietat dels policies turístics no és bona. Com deia un policia turístic és pot arribar a la situació de que un policia turístic es trobi a l’hivern la coa de l’atur a una de les persones que havia detingut o multat a l’estiu.

Els ajuntaments han de demanar al govern  un pla d'estabilitat perquè els ajuntaments puguin contar  amb plantilles reforçades de manera estable. I immediatament,el Govern s’hauria de comprometre  a donar una mica d’estabilitat a la subvenció i al cos de policies temporals, i que quan s’acabi la temporada  els policies no tinguin la incertesa de saber si n’hi haurà o no subvenció i puguin saber si faran feina o no a l’any següent.

És clar que a l’actual situació econòmica dels municipis en general i de Pollença en particular les dificultats per complir la llei de coordinació de les policies locals es evident. Per això cal la col·laboració del govern que hauria de tenir molt present que la seguretat és un del punts forts de Mallorca com destí turístic i que cal mantenir i potenciar aquest actiu. La mateixa associació hotelera de Pollença entre les seves propostes per millorar la gestió de la nostra oferta turística a la propera legislatura proposa fomentar la seguret com a element competitiu de la nostra destinació turística. La presència massiva de turistes incrementa considerablement les feines policials i es fa necessari un ajust de les plantilles, que no pot recaure exclusivament en els Ajuntaments. No és raonable tenir Policies temporals.

Imatge del Última Hora

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb