URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El becut no atura per les eleccions.

Alternativa | 18 Abril, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

 Al principi de febrer vam registrar a l'Ajuntament una proposta  per millorar el control de la plaga del becut vermell . Ara hem rebut la resposta, i al darrer ple s'ens va facilitar l'informe que ha fet el tècnic de medi ambient respecte a la nostra proposta (article). La seva conclusió és que la proposta és viable, per tant demanam a l'Ajuntament que doni els passos necessaris, cercant ajuda del Govern, per realitzar la proposta o fer alguna cosa més per aturar la plaga.

 Fonamentalment la nostra proposta consisteix en donar permís als jardiners, per fer ús de forma controlada d'un lloc adient, propietat de l'Ajuntament per fer els abocaments de forma permanent, mentre duri el problema de la plaga. Un solar on  dipositar les restes correctament desinfectades  permanentment tancat i amb la supervisió d'un tècnic o jardiner autoritzat.

A les conclusions del seu informe el tècnic diu que cal la implicació i assumpció de costs per part de l'Ajuntament, i que seria per executar mesures que els particular propietaris dels vegetals afectats ja estan  obligats a executar per normativa. Hem de tenir en compte que actualment els particulars no estan complint la normativa, per l'alt cost que suposa eliminar les palmeres afectades i que l'administració local tampoc està fent complir la normativa, ja que com culpable en part de l'extensió de la plaga no té cap força moral per fer-ho. D'aquesta manera el municipi està ple de palmeres infectades a les que no es fa res.  Igualment s'ha de ser conscient de la complicada situació econòmica de l'Ajuntament de Pollença. Tenint en compte aquests dos aspectes el més lògic i raonable és que l'Ajuntament més afectat de Mallorca per la plaga presenti al Govern la nostra proposta amb les millores i aportacions que consideri oportuns  per  un problema que supera els límits del municipi .

És imprescindible la col·laboració del Govern i l'ajuda als particulars, el becut vermell no atura per les eleccions ni entén de límits municipals ni si de les palmeres són públiques o privades. encara estam a temps de que aquesta plaga no sigui  un problema ecològic de primer ordre, una vegada que s'han detectat els primers casos de la plaga al garballó. Cal reaccionar ara per no lamentar-nos després.

                                           Notícia publicada al diari el  mundo.


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb