URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Eliminar RTV per estalviar?

Alternativa | 25 Abril, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de març es va aprovar  una moció de suport a  la  feina  de Corresponsals de Radio i Televisió de Mallorca i un pronunciament a favor del no tancament la mateixa. La moció la  vam presentam conjuntament tot els grups excepte el PP-UMP. La urgència es va votar amb el vot en contra del grup PP-UMP.Aprovada  pels vots a favor d'UM-UNPi, PSOE, PSM i Alternativa. I abstenció PP-UMP.

A Alternativa pensam que les reiterades declaracions de José Ramón Bauzà, president del PP balear, sobre la possibilitat que el seu partit elimini la RTV Mallorca, en el cas que governi en el Consell Insular després de les eleccions de maig, tenen més a veure amb l’atac a la llengua catalana  que domina el discurs del PP que realment amb l’estalvi econòmic.

Només hem de valorar tots els milions d’euros que ens han costat als contribuents les corrupcions i projectes megalòmans del Partit Popular a l’anterior legislatura i que pagarem durant anys per adonar-nos que la política econòmica del PP no s’ha distingit ni per l’estalvi ni per una gestió econòmica rigurosa. Si a això l’unim el que ha passat des de que el senyor Ramón Bauza és president del partit amb una creixent influència de personatges com el senyor Delgado tenim el caldo de cultiu que explica tant l’atac a la llei de normalització lingüística com ara a RTV Mallorca.

Si s’estima el català és impossible plantejar-se la desaparició d’una de les poques televisions en català de les que disposam a Mallorca. Una televisió de a més és de gran qualitat i que fa molt bona feina amb pocs mitjans, amb una televisió digital que ha inundat de canals d’ escassa qualitat la televisió

.A mes de perdre un medi de informació molt vàlid també es perdrien els llocs de feina i sincerament, ja n'hi ha atur més que suficient. El Partit Popular hauria de posar una mica de "sentit comú" i defensar un model estable de finançament per la RTVMallorca "que acabi amb el risc d'asfíxia econòmica que actualment sofreix un servei públic que ha aconseguit, amb molt pocs recursos, crear molts llocs de treball; dinamitzar el sector audiovisual de Mallorca, apostant pel talent local; i reforçar la nostra identitat cultural.

 

És clar que més d'un al PP vol tornar a  temps lingüístics passats. Com reflexa en Miquel Trias al seu dibuix original que ens ha tornat a regalar.

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb