URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tant important Ús el camÝ com arribar a una meta (15M)

Alternativa | 31 Maig, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquestes setmanes s’està parlant molt de les acampades dels anomenats “indignats” que s’estan duent a moltes places d’Espanya (i ara ja del món). Aquí a Mallorca des de fa setmanes hi ha acampats a la Plaça d’Espanya (rebatejada com Plaça Islàndia). I aquests darrers dies s’han muntat assemblees i actes a diferents pobles com Manacor, Marratxí, Inca, Valldemossa, entre altres.

Des del primer moment hi ha hagut persones (generalment columnistes) que s’han cregut amb l’altura moral suficient per criticar i voler encaminar el moviment cap a un o altre objectiu. És molta la gent que opina sobre si s’ha de tornar en un partit, en una plataforma, en un moviment espontani... també son molts els que opinen sobre quines son o han de ser les reivindicacions centrals del moviment, sobre el què demanar i com fer-ho...

Al moviment 15M se li demana concreció, rapidesa i solidesa. Se li demana que es decanti per uns punts centrals que exigir des de ja. I tot amb l’argument de que si no concreta morirà sense haver aconseguit res.

El que la gent no s’atura a pensar (almenys molta gent) és que un moviment tolerant i que pretén no excloure a ningú, ha de ser per força lent. Arribar a un consens i fer el mínim de votacions entre la diversitat de cultures polítiques i experiències personals que hi ha a les places no és gens fàcil, però s’està caminant i poc a poc s’estan fent passes. Algú exigeix als parlaments i governs que siguin tant ràpids? Sabeu quants mesos passen entre que es planteja una llei o mesura i és aplicada? El consens és lent, però estable.

També s’ha de comptar en que el moviment 15M ja ha aconseguit grans coses. Des del primer moment en que la gent es reuneix, discuteix sobre temes polítics cabdals i és capaç d’empatitzar... això és un gran avanç. Tot el món ha vist amb els seus ulls que a les places hi ha respecte i diàleg. Tot un exemple per a la vida real i per als polítics: que n’aprenguin.

A les places la gent s’escolta i aprèn un dels altres. Es fan tallers i es parla d’economia, de legislació, del funcionament dels bancs i del sistema financer... En altres paraules: es fa pedagogia. I aquesta pedagogia no només es fa a les places, sinó que arriba molt més enllà en la mesura que el missatge es difon per la societat mitjançant la xarxa o els diversos mitjans de comunicació. Sorprèn que dia rere dia la plaça d’Islàndia s’omple amb centenars de persones que debaten sobre si rescatar o no als bancs, sobre canviar lleis com l’electoral, fer una llei de transparència, altres formes de funcionament i organització social, política i econòmica... El debat polític és al carrer. Si això no és un gran avanç...

Per altre banda, també estan demostrant que hi ha altres formes d’organització horitzontal, assembleària i respectuosa amb totes les persones. La plaça funciona a la perfecció. No hi falta de res: una guarderia, una cuina molt completa, una biblioteca, infraestructures per a dormir-hi bé, espais per al debat, la reflexió i fer tallers... I la gent s’organitza (qui vol i sense excloure a ningú) en els diferents grups de treball (acció, organització, extensió, continguts, cuina, informació, legal, etc. etc.). Tot això sense necessitat de crear líders ni caps visibles.

Per tot això crec que el moviment 15M ja ha avançat molt. Només per treure el debat polític, social i econòmic al carrer i per l’exemple organitzatiu i de tolerància, ja ha valgut la pena mobilitzar-se. A partir d’aquí, només cal tenir paciència en la concreció de les mesures a exigir. Tant important és el camí com arribar a una meta (que s’està configurant dia a dia).

Del bloc Mallorca surt al carrer. COM ESTÀ ORGANITZADA L'ACAMPADA PALMA 

 

Avui en dia la organització ha crescut més que el que surt a la imatge.
Per exemple, hi ha una enfermeria molt ben montada.
 

 

Seny

Alternativa | 30 Maig, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Estam en ple procés de negociació del nou consistori i la veritat que pels comentaris que sentim aquí i allà (i no ens referim precisament als regidors triats), pensam que hi ha molta de gent que no és gens conscient de la situació en la que es troba Pollença actualment, i la veritat és que fa por. O canviem el xip o ens n'anam a no res.

A la introducció del nostre posicionament sobre els pactes ja ho déiem, però no està de més tornar a recordar algunes coses ja que dóna la impressió de que la gent pensava que pintàvem un panorama negre per què érem a la campanya, però no és així, la crua realitat és la que és.

Si no es soluciona la situació econòmica de l’Ajuntament podem parlar del que vulgueu però haurem de tancar. Estam parlant aproximadament[1] de 10 milions d’euros de deute a curt termini: factures aprovades a Juntes de Govern, convenis i serveis sense pagar... Pensau que estam parlant d’un deute de pràcticament la meitat del pressupost de l’Ajuntament. I això sense contar el cost que pot tenir per l’Ajuntament les expropiacions del PGOU que no s’han executat. Tots aquests milions d’euros haurien de circular al municipi i en aquest moment no hi són. Reflexioneu sobre això.

I després podem parlar de cent i un temes pendents, més o manco urgents. No tenim ni idea de quants de doblers podrem rescatar del Govern Balear ni del Consell de Mallorca pel Festival i l’Auditori, tenim un centre de dia a Pollença tancat per manca de doblers, tenim Can Llobera tancada, la piscina coberta del Port de Pollença amb un dèficit important, els espais públics en una estat lamentable (parcs, jardins, barreres arquitectòniques, solars), becut vermell, platges, camins, animals, irregularitats...

La campanya s’ha acabat. Ara demanam a tothom seny. estam parlant de l’empresa més gran i important de Pollença. Si no recuperam econòmicament l’Ajuntament tot el municipi s’anirà al darrera.

Sigui quin sigui l’equip de govern que s’arribi a formar, cal ser conscients de que a aquesta situació tots els partits tenim la responsabilitat de cercar una solució consensuada i de cercar tot el que ens uneix en aquest moment. Pensam que els ciutadans ens ho agrairan.


[1] La informació que tenim tampoc ajuda: no tenim ni els comptes del 2010 ni el pressupost del 2011

Thanks

Alternativa | 29 Maig, 2011 15:17 | facebook.com twitter.com

We wish to thank the eight hundred and twenty-two people who supported and voted for us. Many thanks to all of you who helped us to get two members elected onto Pollensa council and have made it possible for Alternativa Pollença to become the third most-voted party in Pollensa

Since the elections, Alternativa Pollença have been busy making offers and negotiating for real change in the way we do politics in Pollença. We would have liked to have reached agreement with other parties but this has not been possible.

 Alternativa Pollença support citizen participation, with monthly official town-hall meetings with the mayor and civil servants to demand and develop full transparency and maximum efficiency in public spending.

We hope, never the less, that the new council will now make absolute transparency a basic principle in all matters relating to the management of our public money. We also wish to know the exact state of our municipal finances as soon as possible.

We are aware that we have an important responsibility not only to our constituents but to all citizens. We are now the leading opposition party and give notice that we will be taking our responsibility very seriously. It is already on the table that the new government will encounter much criticism but, also, many ideas, projects and questions. In opposition, we will be working in the most constructive way possible. We will be forthright in demanding accountability from the new coalition government but will also give praise where due.

Years and years of neglect and bad practice have led our Town Hall into dire financial straits. The 2010 accounts are still not signed off, a new budget still remains to be approved, cash-flow is slowing, ... there are a lot of issues which demand much hard work. Some, like the beaches of the Port, the Pollensa day centre and Cala St. Vicenç require immediate attention. Add to this the state of our pavements, children's playgrounds and much-needed beautification and it is evident that political consensus will be essential to tackle the many issues confronting us..

Alternatives for Pollensa post may 22.

Alternativa | 29 Maig, 2011 06:53 | facebook.com twitter.com

¨Alternatives for Pollensa¨ are pleased to have doubled their representation in the town hall from one (Pepe Garcia) to two councillors in the recent elections. We have now succeeded in becoming the third party in Pollensa. With 12.25% of total votes cast, Alternatives are behind only the huge Madrid-based PP (24.3%) and the new, Palma-based “Lliga” (15.8%). Our 100% growth is, we feel, a result of our courageous and effective work over the last few years in opposition, our weekly e-mail updates and our leadership, in demanding complete financial transparency of public spending and more participation of citizens.

 

Eight different parties will now be represented in the Pollensa council. See the list below. Negotiations for the future governing coalition are taking place and will depend on several factors. In our pre-election manifesto, “Alternatives” made clear our conditions for entering into coalition (published document).

 

(One of these, to encourage transparency and reduce financial corruption, is full and continuing disclosure of the personal wealth of the politicians. Pepe Garcia revealed his financial estate before the elections.)

 

Official provisonal results.

Party Votes % Votes Councillors

Census (Voters) 10, 704

Abstentions 3.916

White votes 141

Spoiled votes 72

Total participation 63,42%

 

Trescant pel mˇn (CXXVIII) BinitÝger.

Alternativa | 29 Maig, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Binitíger era una important alqueria que donava nom a tota una vall. Dins els seus límits hi havia el que avui és: El Molinet, Can Pascol, Ca l’Erevet, Can Melsion, Vàritx, i Son March.

El nom de Binitíger se va anar substituint i en el segle XV ja se deia Vall de Vàritx. A l’any 1606, s’havien segregat algunes parts de la finca i la part principal va passar a mans de Llorenç March, amb el temps aquesta família donaria nom a la finca i a tota la vall, en el segle XVIII se troba documentada com  Vàritx d’en March.

La finca més valorada a Pollença al cadastre de l’any 1677 era Son March que se convertí en un llogaret, sobretot després de que al 1690 s’hi construís una capella, s’havia convertit en el centre de reunions i tot tipus de relacions per a la gent de la vall i els voltants.

Les cases de Son March són de construcció austera, cases de feina. Als costats d’una clasta s’hi reparteixen les vivendes i diferents dependències. La tafona està documentada al 1608, se troba molt ben conservada, té tots els elements i algunes eines i utensilis.

A l’altra banda de les vivendes hi ha un antic molí de sang per a moldre el gra, se li veu un aspecte molt antic.

També separat del conjunt principal trobam la capella, un poc més avant altres dependències, una d’elles serví d’escola per als nins de la vall.

Tot un conjunt molt ben conservat, hem d’agrair als propietaris la sensibilitat i la dedicació de cap a aquestes construccions amb tanta història.

Aquesta visita estava emmarcada dins les activitats programades pel Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, que organitzen les educadores mediambientals, mostrant-hi dedicació i professionalitat. En aquesta ocasió va estar guiada per en Tomàs Vivot que en cap moment escatima cap tipus d’explicació.

S’ha d’agrair especialment a Bernadí Solivelles i família, l’hospitalitat i el tracte que ens donaren. Obriren totes les dependències per a què les poguéssim visitar i també ens donaren tot tipus d’explicacions amb una excel·lent amabilitat. Una visita de luxe.   

                                                                                                     A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)

QŘestiˇ de models

Alternativa | 28 Maig, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Un  nou regal del nostre amic, en Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.

¿Què és el que s’ofereix avui com objecte d’imitació? ¿Què es desitja imitar? ¿Quins són els models del nostre temps? Segurament són els de sempre, però disfressats amb noves caretes. Des que el món és món hi ha elements que són seductors per l’ànima humana: fama, poder, riquesa..., per un costat; per altra banda: la conseqüència, la solidaritat, l’honestedat... Qui reuneix en grau elevat algun d’aquests elements, dos, molts d’ells plegats, és converteix en model, objecte d’admiració i d’imitació. Si fa segles els gladiadors eren admirats i famosos, avui els nous gladiadors poden ser, per exemple, els futbolistes dels grans equips que acumulen fama i doblers a palades. Però ni els gladiadors ni els futbolistes, ni els models en general, tendrien influència si no tenguessin la caixa de ressonància dels estadis i els mitjans de comunicació. Això vol dir que ningú és converteix en model fins que es difon massivament la seva imatge, promovent una admiració i una seducció que du a la imitació; d’aquí surten els fans, les modes, els referents i fins i tot, l’educació. I si això ha estat sempre així, avui en un món globalitzat en més raó, on els poderosos mitjans  de comunicació, especialment la TV, juguen un paper essencial en l’oferta i creació de models. Messi, Belén Esteban, Mandela o la Mare Teresa de Calcuta estarien arraconats si no haguessin tengut mitjans de comunicació que els donàs a conèixer, convertint-los en models. Hi ha molta gent digna d’admiració i imitació, que no serà mai admirada, ni imitada perquè el seu exemple no ha transcendit a l’espai públic.

¿Quins són avui els personatges que xupen més pantalla, cerquen amb avidesa la foto i estar damunt fulla en els mitjans de comunicació? Sens dubte entre ells trobam els polítics. Però si assumim una definició de model, com allò que per la seva perfecció hauria d’esser imitat, oli ens hi ha caigut... El nostre estament polític, amb honroses excepcions, no és massa digne de ser imitat. Malgrat això desgraciadament exerceixen un poderosa influència modèlica com objecte d’imitació i son font d’educació popular informal. Essent els polítics persones públiques, representatives i elegides pel poble els tocaria ser responsables del seu rol modèlic.

¿Quin paper modèlic ens estan oferint bona part dels polítics, especialment els del PP i UM? Es fort i fa pena dir-ho, però el paper és el de lladres, aprofitats i mentiders. Si com deien els llatins “la dòna del César no sols ha de ser virtuosa, sinó que ho ha de parèixer”. Aquests polítics ni són virtuosos, ni ho pareixen. Per desgràcia els polítics en general pequen de cínics, hipòcrites, crispadors, manipuladors... Vaja un models! Escarrufen! No és estranya, idò, la desafecció, la desconfiança i la mala fama que han donat a la noble funció de la política. Més trist encara és que com a models pentura han empestat i corromput a la societat amb la seva verinosa influència. No vull pensar que sols són la punta d’iceberg d’una societat corrupte; en aquest cas estaríem davant una funesta sinèrgica retroalimentació. És vera que tots arrossegam contradiccions i inconseqüències, però hi ha qualitat i graus que esdevenen escandalosos i aquest sembla ser el cas dels polítics que ens governaren a l’anterior legislatura, imputats o condemnats per corrupció. No parlam d’un cas aïllat, parlam d’un expresident, de quatre exconsellers i més de cinquanta exdiputats i alts càrrecs dels dos partits que governaren.

Un molt mal favor han fet a la societat mallorquina, si a més d’haver robat, han aconseguit normalitzar l’immoral robatori amb el seu rol modèlic. Si a damunt aconsegueixen el vot majoritari, vol dir que la nostra societat no esporga, ni reprova, ni condemna i que d’alguna manera es fa còmplice, connivent, consentidor d’aquesta guarda de pocavergonyes, que més tost haurien d’haver estat models de ciutadans, compromesos amb el bé comú.

Del blog komikelx

 

 

 

 

HO HEM FET B╔, HO FAREM B╔.

Alternativa | 27 Maig, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

“ Ho han fet bé a l’oposició però són massa radicals per governar”-  Aquesta frase resumeix bastant bé  el sentiment  que molt  sovint ens transmet alguna gent que tot i valorar la nostra feina no s'ha decidit  a atorgar-nos la seva confiança. És un pensament que molt sovint  es veu reforçat per multitud de rumors i comentaris malintencionats que els nostres adversaris polítics.

Molta gent s’ha sorprès pel fet de que sovint hem fet preguntes a  ple referent als contractes d’empreses concretes , ho hem denunciat situacions com la del festival. Nosaltres pensem que el millor lloc per demanar les coses és al ple, donant la cara i donant l’oportunitat d’explicar.-se,defensar les seves actuacions.   Tal vegada hi ha gent que ho troba molt radical però nosaltres pensem que els diners públics són sagrats i que els ciutadans tenen tot el dret a saber que és el que es fa amb ells.

Sovint se’ns situa com un grup de joves extremistes i utòpics, aquesta és una etiqueta contra la que hem hagut de lluitar aquests anys.  És curiós que aquells que ens fan aquesta acusació són els mateixos que han defensat propostes tan  assenyades com construcció de l’Auditori (sense preveure la necessitat ni els costos de manteniment ), els  que van decidir  peatonitzar la primera línea del Port amb dues senyals i quatre sacs d’arena o els que han  estat incapaços de presentar uns pressuposts en 4 anys .  Així podríem enumerar moltes decisions  més que ha conduit a la situació actual. 

En canvi, nosaltres hem fet una gran feina de control de l’equip de govern, per primera vegada s’ha fet una vertadera feina d’oposició denunciant el que s’havia de denunciar, però també de presentar mocions i propostes constructives. Hem demostrat coherència des de el primer moment.   Hem fet la nostra feina a l’oposició tot i saber que aquesta podria afavorir a altres partits que has esperat còmodament 4 anys mentre Alternativa fiscalitzavem a l’equip de govern.  Tal vegada aquest es un dels altres motius per els quals se’ns etiqueta de “radicals”, ja que a molts de polítics els hi sembla extrem anteposar els interessos generals als de partit i actuar sense fer càlculs electoralistes.

Nosaltres defensem un nou model de fer política, lluny de  que s’ha  fet fins ara. Creiem en un model sense polítics professionals, transparent i de cara als ciutadans. La crisi que viu l’ajuntament exigeix molta responsabilitat per part dels futur regidors i  un diàleg constant entre els diferents partits. Esperem que la renovavió i les ganes de canvi de les que s'ha parlat a tots els partits a la campanya ho facilitarà. Aquí, a nosaltres sempre ens hi trobareu ja sigui des de l’oposició o des de l’equip de govern.

El roto al país

 

Abans de pactar cal llegir.

Alternativa | 26 Maig, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Després de les eleccions arriba el moment de les converses per constituir el nou Ajuntament (11 de juny) i clar arriben els nervis, comentaris i remors de tot tipus. Uns ens diuen que continuem a l’oposició, altres ens demanen governar amb la Lliga-PSOE-PSM i Esquerra, altres que governem amb PP i la Lliga, inclús hem sentit parlar d’un pacte PP-CxI-PSOE, i la majoria dona per fet el pacte PP-Lliga-UMP... També ens han dit que tal vegada el més democràtic seria un govern del partit més votat, el PP, en minoria, d’aquesta manera és respectaria totalment els vots dels electors, es funcionaria  de manera consensuada i els diferents partits haurien de demostrar en cada decisió les seves posicions. A la fi als pactes passa com al futbol  i a Pollença amb vuit partits n’hi ha nombroses alineacions possibles i segur que al final facem el que facem n’hi haurà descontents. Però volem deixar un parell de coses clares per tranquil·litzar al que es vulgui tranquil·litzar:

1.-VALENTIA. Qualsevol partit que es presenta a unes eleccions és per governar, el contrari seria una covardia, i més quan hem estat el tercer partit més votat. Pensam que altra cosa no però valentia hem demostrat. L’hem dit per activa i per passiva podem i volem demostrar que es pot governar d’una altra manera, igual que hem fet a l’oposició. Evidentment  no es tracta de governar a qualsevol preu, ni demanam cap cadira  ni res que el sembli, demanam un canvi fonamentat en idees concretes que vam publicar abans de les eleccions.

2.- TRANSPARÈNCIA I PARTICIPACIÓ Alternativa per Pollença som l’únic partit va publicar a la seva campanya el seu posicionament sobre els pactes post-electorals. Un document pensat, raonat, discutit i aprovat per unanimitat a la nostra assemblea. Curiosament quan el vam publicar  va haver molt pocs comentaris referents al document en sí, el que demostra com la campanya no és un bon moment per fer política. Ara demanariam que abans de fer-nos qualsevol comentari o reprotxe sobre coses que no han passat i  sobre pactes utilitzeu cinc minutets en llegir el document per què en ell es condensa la nostra idea sobre els pactes abans de les eleccions i ara. Nosaltres complim la nostra paraula.

Per concloure us informam que de moment no hem tengut més que contactes inicials i  informals amb la Lliga, a la que hem passat el nostre document per que sigui estudiat per la seva assemblea.  I avui ens reunirem amb PSOE-PSM i Esquerra amb la mateixa idea. Mentre el PP ens ha fet saber que es vol reunir amb tots els grups. Per la nostra part això és el que n’hi ha de moment, ni més ni manco.

Del recomenable la rata gris. 

 

El moviment 15-M í DemocrÓcia Real, ja !

Alternativa | 25 Maig, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

  Un article per reflexionar i debatre del nostre nou regidor Miquel Sánchez.

Fa uns cinc anys va conèixer un personatge bastant peculiar, es presentava a batle, deia que volia canviar les formes de governar Pollença, en aquell moment just el seguia pel bloc d’Urxella, no sabia qui era, fins que la meva parella em va dir qui era la seva parella i que a més havíem estat veïnats porta a porta un curt espai de temps, supòs que us adoneu que aquest personatge tan peculiar és en Pepe García i he de reconèixer que era bastant escèptic en que puges aconseguir els seus objectius, cinc anys desprès ha aconseguit tenir dos regidors amb un partit que just existeix a Pollença.

El moviment 15-M hauria de prendre una ràpida decisió, abans de conèixer en Pepe, la meva idea era la mateixa que la d’aquest moviment, no vull política perquè és bruta i altres afirmacions “fetes” que sentim tots per mitjans de comunicació, però en Pepe em va demostrar que contra això just es pot fer des de dintre, formant una agrupació política amb gent implicada i sortir a lluitar contra els elements.

No canviaren res ballant capoeira, ni fent tallers de dibuix o d’oratòria (aquest m’aniria a mi de perles), si no lluitant contra ells amb les seves armes i gaudint de majories que els ciutadans els haurien de donar per poder legislar llibrement i amb justícia a favor del ciutadans i no com ara que es legisla a favor del poders econòmics.

Sincerament, crec que si d’aquest moviment de 15-M no surt un partit polític de caire estatal que opti a entrar al Parlament i al Senat i a les cambres autonòmiques sense complexos, aquest moviment quedarà com una mostra folklòrica al millors del casos o com un fracàs rotund sobre tot de la joventut d’aquest país anomenat Espanya, que no va voler o no va tenir l’engrescament  necessari per canviar les coses,, i aquestes a un estat democràtic es fan a les cambres legislatives i amb discursos coherents i valentia, perquè els polítics professionals de tots els partits existents, no donaran una passa per fer d’aquest somni del moviment 15-M una realitat.

Miquel Sánchez

 Assemblea a Plaça Islàndia (Palma). Contrainfo Mallorca.

 

Arriba el moment de la feina de bons i de veres.

Alternativa | 24 Maig, 2011 08:04 | facebook.com twitter.com

Si ens hem convertit en la tercera força política, és per què la gent ha premiat la nostra forma de fer i entendre la política, i és el que continuarem fent. Política amb valors com la transparència, la participació i la valentia, per això, ara que després de les porres dels resultats arriben les porres dels pactes i tothom ens diu la seva, nosaltres us recordam que abans de les eleccions vam apostar per la transparència i la honestedat amb els votants i  vam publicar el nostre posicionament sobre els pactes post-electorals.I com que som un partit estrany (encara que ja no minoritari), igual que fa quatre anys amb els nostres cinc compromisos, no canviam abans i després de les eleccions.

Si parlam de pactes és evident que la posició de la Lliga és clau. Ara ja no serveix la indefinició que propicien les paraules, ara ha arribat el moment dels fets que realment defineixen a la gent i als partits, i ara veurem aquests fets.

Si alguna cosa ha restat clara a aquestes eleccions és que els electors han castigat la forma de fer política durant els darrers anys. Sigui qui sigui el que governi ha de prendre nota. S'han d'acabar les irregularitats, les parts i quarts, el clientelisme...

I tots els partits hem de ser conscients de que aquesta legislatura hem de fer moltíssima feina, units amb els ciutadans i les associacions, des de la transparència i la participació. Només d'aquesta manera, i no sense dificultats, podrem aixecar l’Ajuntament i Pollença. Cal el màxim consens i que l'equip de govern sigui realment un autèntic equip, amb reunions continuades i amb col·laboració i implicació entre les diferents regidories.

De moment avui esperam la solució en el tema de les platges del Port i tenim el tema del cinquanta aniversari Festival que s’ha de començar a tancar ja. Després haurem d'afrontar la difícil situació econòmica de les arques municipals i nombrosos temes penjats. 

GrÓcies als 822 ciutadans que haveu confiat en nosaltres.

Alternativa | 23 Maig, 2011 16:03 | facebook.com twitter.com

En primer lloc volem agrair a les 822 persones que han dipositat la seva confiança amb nosaltres i ens han votat. Alternativa per Pollença ha obtingut uns bons resultats amb dos regidors i un 12,24% dels vots (fa 4 anys traguérem 595 vots, 1 regidor i el 8,5% de vots). Ens hem convertit en la tercera força política del municipi i en la primera d’esquerres. Per això valoram positivament els resultats obtinguts.

De totes maneres com sabeu ens agrada ser sincers i no quedar-nos en els missatges típics postelectorals. Hem de dir que ahir dins la nostra Assemblea n’hi havia dues sensacions diferents. Per una part havia satisfacció ja que tots sabem el complicat que és créixer per un partit amb unes formes de fer política tan poc habituals com les nostres (des de dir les coses clares a no fer llistes populistes), i més amb la que li està caient a l'esquerra. No és gens fàcil ser la tercera força més votada de nou superant a partits amb molt més tradició i recursos que el nostre. I això només ha estat resultat del reconeixement de la gran feina feta aquesta legislatura. Com he dit els darrers dies no som polítics, fem política i aquest no és un camí ni curt ni fàcil, si de moment anam creixent i consolidant el projecte ja va molt bé.

 Per altra part, sobre tot la gent més jove de l’Assemblea, es trobava decebuda al comparar el nostre resultat amb el de la Lliga regionalista (un 15% dels vots i 3 regidors), curiosament pràcticament ningú es plantejava si la feina del PP a Pollença aquest quatre anys mereixia cinc regidors, fins i tot això han aconseguit. No podien entendre com ens podia superar un partit fet en poques setmanes i absent de Pollença durant aquest durs darrers quatre anys. Però això és la democràcia, no tots valoram el mateix i de la mateixa forma.

De manera més objectiva i des de fora pràcticament tothom ens ha felicitat, per tant pensam que podem donar per bo el nostre resultat encara que sempre un pensa que mereix més del que té.

Fa vuit anys no ens vam presentar, fa quatre anys 595 persones ens van permetre entrar a l’Ajuntament i demostrar que fèiem falta, ara 822 han dipositat la seva confiança en nosaltres i els hem de demostrar que som Alternativa.

Ara hem de continuar fent camí; mantenint els nostres valors, fent molta de feina, més necessària que mai a Pollença, creixent, millorant i sobre tot convencent cada vegada a més gent de que a les eleccions el que s’ha de valorar és la feina feta i d’aquesta manera al 2015 segur que serem més.

Pdt. s’acabaren “les conyes” que hem tengut que aguantar aquesta legislatura d’UM-UNPi, PSOE i amics com el president de l’AAVV d’eu mols  sobre si eram un partit minoritari pràcticament sense suport. No n’hi rancor però l¡’haviem de dir.

Cada vegada desperta més gent i un dia el somni serà la realitat.

 

Gracias

Alternativa | 23 Maig, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Queremos dar las gracias a las ochocientas veintidós personas que han confiado en nuestra lista y en nuestro proyecto. Gracias a todos los que nos habéis ayudado a conseguir dos concejales y habeis hecho posible que Alternativa por Pollença sea la tercera candidatura más votada de Pollença.

Desde las elecciones a Alternativa por Pollença hemos hecho un esfuerzo para negociar un verdadero cambio en la manera de hacer política en Pollença. Nos hubiera gustado poder llegar a alcanzar este acuerdo con otros partidos pero finalmente no ha sido posible. Desde el momento que el Partido Popular rechazó nuestro documento no podemos votar a Tomeu Cifre como alcalde. Este rechazo de lo que era un documento de mínimos, demuestra que su ideología y modelo de ciudad son bastante diferentes de los de Alternativa. Pero ya que la Liga Regionalista aceptó nuestro documento, y ahora forma parte del equipo de gobierno, esperamos que sean capaces de cumplir algunos de los fundamentos mínimos que pedía Alternativa para pactar.

Esperamos por parte del nuevo equipo de gobierno, transparencia absoluta en todo lo relacionado con la gestión del dinero público. Por eso los pedimos que hagan público su acuerdo de gobierno y que se realice una auditoría para conocer exactamente la situación económica del municipio, lo antes posible, y lo más pronto posible.

Todo el mundo es consciente de que es imprescindible sanear las arcas municipales y reducir el tiempo de pago a proveedores, empresas y diferentes asociaciones del municipio. Lo que debe ser una prioridad. Esto requiere un plan de austeridad que se debe hacer desde el consenso de todos los partidos con representación. Igualmente, como hemos insistido en todas las negociaciones, los políticos debemos ser los primeros en dar ejemplo y esperamos  que adopten medidas en este sentido como la reducción de dedicaciones exclusivas y de las dietas.

El Ayuntamiento debe ser riguroso y eficaz y debe cumplir las leyes, las ordenanzas y los acuerdos aprobados por el propio Consistorio. Hay una profesionalización de la gestión municipal sin favoritismos, por la defensa de los intereses colectivos y los espacios públicos...

En estas elecciones ha habido un 36% de abstención. Uno de cada tres pollencines no ha votado. Pensamos que es una demostración más de que hace falta cambiar la manera de hacer política. La implicación de la ciudadanía en la política municipal no puede limitarse a la elección de unos representando al Ayuntamiento cada cuatro años. Como pide el movimiento ciudadano que se inició el 15 de Mayo, que ha llenado de indignados las plazas, ha llegado el momento de renovar la Democracia. Se ha de impulsar la democracia participativa y se realizará partícipe a todo el mundo de las decisiones de las áreas de gobierno.

En nuestro caso, somos conscientes de que tenemos una importante responsabilidad no sólo con nuestros votantes sino con toda la ciudadanía. Somos la primera fuerza de la oposición. Nuestras prioridades son la igualdad, el progreso, la solidaridad, el libre acceso a la cultura, la sostenibilidad ecológica, el bienestar y la felicidad de las personas. Y defenderemos valores que pensamos no son preferentes en un gobierno de derechas-centro como el suyo.

Sobre la mesa, el equipo de gobierno encontrará críticas, ideas, proyectos, preguntas... Los dos concejales de Alternativa haremos trabajo desde la oposición, de la forma más constructiva posible. Les pediremos responsabilidad cuando haga falta y los felicitaremos cuando hagan las cosas bien.

Años y años de dejadez y de malas prácticas han llevado al Ayuntamiento a una situación muy complicada. Sin las cuentas de 2010 cerrados, sin presupuestos, con una gran deuda a corto plazo... Con un montón de temas a los que tendremos que trabajar duro. Los más inmediatos: las playas del puerto, el Festival, el centro de día de Pollença, la residencia, rescatar las subvenciones del auditorio, el déficit de la piscina cubierta del Port de Pollença, la fábrica, el picudo rojo, la regularización de los servicios actualmente en situación ilegal, la situación de la dejadez total en la Cala... A lo que podemos unir todo lo que se debe hacer en el día a día para recuperar todo el municipio: asfaltado de calles, parques infantiles, embellecimiento, mantenimiento... Por eso pensamos que en este momento es imprescindible llegar a un consenso en mucho temas.

 

Les eleccions en directe.

Alternativa | 22 Maig, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

A partir de les 20h., amb el tancament dels col·legis electorals, el bloc Urxella s'anirà actualitzant a mesura que tinguem notícies dels resultats a cada taula del municipi. També anirem indicant en directe i minut a minut el nombre provisional de regidors de cada partit segons la llei d'hont.

Així que vos convidam a seguir en directe els resultats de les eleccions locals a aquest mateix bloc.

També vos animam a deixar tots els missatges que volgueu!

 

Eleccions on-line

A nivell general, vos recomanem seguir el programa especial del "De Nit" a TV Mallorca [M] a partir de les 20:30 h. amb Caterina Noguera, Neus Albis i Rafel M. Creus. També podeu fer el seguiment a través del Twitter amb #denitelectoral.

I ens volem disculpar perquè avui no gaudirem de l'habitual article d'en Toni a la secció de "Trescant pel món". La setmana que ve, més!

Reflexionant un despertar.

Alternativa | 21 Maig, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Les Eleccions Locals al bloc Urxella.

.

Segueix en directe, minut a minut, els resultats electorals.

.

Diumenge 22, a partir de les 20h., el bloc Urxella s'anirà actualitzant amb els resultats electorals de tots els partits i amb el nombre de regidors provisional de cada moment.

.

No us ho perdeu. Eleccions en directe. 


Durant aquests dies, com cada quatre anys, hem pogut sentir moltes paraules guapes. Ara ha arribat el moment de reflexionar i votar. Cal valorar la trajectòria de cada partit i candidat, el que han fet o deixat de fer durant aquesta legislatura, on han estat, quins valors han demostrat amb fets... tot això en el dia a dia, quan hi ha hagut eleccions i quan no. En aquest moment el vostre vot és el més valuós que teniu, utilitzau-lo bé.

  Per reflexionar:

- Els candidats a ràdio Pollença.

- Debat al club Pollença.


Què passa si no votes?

 


Somos más

 
UN DESPERTAR.

 

Plaša IslÓndia

Alternativa | 20 Maig, 2011 20:41 | facebook.com twitter.com

- Què passa al carrer? Alguns materials per seguir i analitzar el moviment 15M

Ha començat la Revolució! S'està gestant el canvi, aquest canvi pel qual ens hem reunit en diverses parts del món. En Espanya va començar el 15 de Maig, però prenguem exemple d'un poble que ja fa temps que va iniciar aquest moviment ciutadà. El poble d'Islàndia ha tingut el valor d'actuar a favor de la justícia social, s'ha negat a pagar el deute públic que uns altres van provocar, i ha estat capaç de castigar als responsables dels abusos que es van cometre. Tot això gràcies a la unió i a la voluntat del seu poble prenent el carrer. Són un exemple, i per això seguir-los és el nostre objectiu. Per això avui nomenam aquesta plaça com Plaça d'Islàndia.

- Carlos Taibo habla para los manifestantes en Sol i recorda a Ramón Fernández Durán.


 

LA DIF═CIL TASCA DE RESUMIR QUATRE ANYS DĺINTENSA FEINA

Alternativa | 20 Maig, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Les Eleccions Locals al bloc Urxella.

.

Segueix en directe, minut a minut, els resultats electorals.

.

Diumenge 22, a partir de les 20h., el bloc Urxella s'anirà actualitzant amb els resultats electorals de tots els partits i amb el nombre de regidors provisional de cada moment.

.

No us ho perdeu. Eleccions en directe. 


 Durant tota la legislatura hem mantingut una intensa activitat a internet, amb una finestra per l’intercanvi d’informació, aportacions i crítiques amb els ciutadans. Més de 2.000 articles i 20.000 comentaris han convertit el nostre blog Urxella en un dels més visitats de Mallorca i en un referent al municipi. A més, comptam amb més de dos mil dos-cents amics al nostre perfil de facebook i una llista de correu amb més de 400 persones. Tot això ha estat possible perquè creim de bons i de veres en la participació i transparència, eines imprescindibles per a una bona gestió pública, eines que volem utilitzar des del govern per tenir-vos informats del que fem i deixam de fer, per rebre les vostres queixes i suggeriments. Perquè el nostre govern estarà al servei dels ciutadans, gestionant els espais i doblers de tots amb honradesa, coherència i feina.  

A aquesta legislatura, a més de fer feina política, hem hagut de posar denúncies davant de Fiscalia sobre les irregularitats que vam detectar al Festival (denúncies que es troben dins el sumari de l’Operació Voltor) i sobre les facturacions il·legals que hem detectat a diversos serveis públics. Al llarg de la legislatura també hem anat denunciant públicament i demanant solucions a l’equip de govern de totes les irregularitats que hem descobert: contractes inexistents o caducats, irregularitats al pla de mobilitat i a les  contractacions de personal, desaparició de tractor... A més a més, hem posat un contenciós juntament amb el GOB a les llicències de Cala Molins, que han suposat un atemptat contra el patrimoni i el paisatge de la Cala.

 

Hem presentat 94 mocions -un mínim de dues per ple- i pràcticament mil precs i preguntes.  Moltes mocions van ser rebutjades per l’equip de govern, d’altres han estat aprovades però no executades i només a unes poques s’ha fet feina. La majoria de les mocions les hem presentat de manera individual però unes altres les hem presentat de manera conjunta amb altres grups, des de l’equip de govern a grups sense representació al ple. Igualment hem presentat mocions a petició d’associacions o ciutadans. I hem tengut i tenim moltes idees per executar a l’Ajuntament i canviar i recuperar el municipi.

 

És impossible resumir la feina de quatre anys. Al nostre blog l’heu pogut llegir i seguir durant tota la legislatura. En destacarem un grapat de les mocions que hem presentat.

 

ECONOMIA

 

Des del punt de vista econòmic el primer que vam demanar és una auditoria. La nostra moció va ser rebutjada però el temps ens ha demostrat que era més que necessària. La gestió dels doblers públics a l’Ajuntament és molt irregular i cal transparència i rigor. Vam presentar 330 al·legacions, que van ser rebutjades, contra la forta pujada de les taxes de fems que es va realitzar al 2008. Hem presentat mocions a favor del petit comerç intentant evitar que el polígon industrial es continuï convertint en un polígon de grans comerços. Vam aconseguir l’aprovació d’una ordenança de mercats. Es van rebutjar les nostres mocions demanant la modificació fiscal al tipus mínim del gravamen de l'IBI per l'any 2009, a un moment de crisi i amb la pujada d’impostos que van patir els ciutadans de Pollença al 2008. Pensam que cal una acció conjunta, per damunt d'ideologies, per afrontar i superar la crisi, per això vam presentar una moció demanant mesures davant la crisi econòmica: la congelació o reducció de les despeses corrents  i la realització d'un pla d'austeritat... Es va aprovar per unanimitat però mai es va fer res. Es va aprovar també per unanimitat la nostra moció demanant deixar de pagar el cànon digital, essent el primer municipi de l’Estat en fer-ho, però l’equip de govern no ha fet res.

 

INFORMACIÓ, TRANSPARÈNCIA I  PARTICIPACIÓ

 

Hem presentat nombroses mocions relacionades amb la informació i la transparència. Es va rebutjar la nostra petició de la regularització de la contractació d'empreses per part de l'Ajuntament: un desgavell. Es va rebutjar la nostra petició de realitzar un catàleg de llocs de treball, una eina molt útil per millorar la correcta gestió dels recursos humans de l’Ajuntament.  Respecte a la corrupció, no es va aprovar la nostra moció demanant que l’Ajuntament es personés com a acusació particular en el procediment del denominat Cas Voltor. Sí que es va aprovar la nostra moció de realització d’un codi ètic per a la prevenció de pràctiques irregulars… però l’equip de govern no ha fet res. També vam demanar la publicació dels béns dels regidors a la pàgina web municipal... però no van voler que fos obligatori.

 

Al tema de la participació hem presentat mocions demanant pressuposts participatius perquè la gent pugui decidir on s’inverteixen els seus impostos, fer un nou reglament de participació ciutadana, contestar els ciutadans, regularitzar el funcionament de la Comissió de Festes, la realització d’una consulta popular sobre l’auditori d’en Moneo, sobre els usos d’espais públics, sobre la selecció dels projectes del Nou Plan E, sobre el dret a decidir....

 

DEFENSA DELS ESPAIS PÚBLICS

Hem fet desenes de precs i preguntes sobre els nostres espais públics: carrers, jardins, places, parcs infantils... Tots aquests espais que haurien de fer més agradable la nostra vida diària i que actualment es troben molt degradats. Per a nosaltres són una prioritat, igual que impulsar la recuperació i obertura dels camins públics del municipi, un bé comú amb un gran potencial turístic al qual s’ha fet molt poca feina.

 

Hem col·laborat activament amb la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts, presentat mocions demanant la recuperació i obertura de camins públics, de Coll d’en Patró a Ternelles, passant per la Carretera Vella de Lluc,  i diverses mocions respecte a l’obertura del camí públic de Ternelles. 

 

Es va aprovar la nostra moció demanant un pla bàsic d'accessibilitat i supressió de barreres d'arquitectòniques, però després s’ha avançat poc. Resta molta de feina que ens comprometem a fer. També vam ser l’únic grup que va rebutjar des d’un principi la barroera prova de “trànsit limitat” que es va fer a la primera línia del Port (malgrat que la resta de grups parlaven de peatonització, el cert és que  els autobusos hi podien circular). Vam  presentar una moció per realitzar un pla de mobilitat. Per desgràcia aquest pla de mobilitat va ser utilitzat una vegada més per fer parts i quarts i contractar l’empresa d’un familiar (nebot de la regidora del Port) sense experiència a aquestes feines. També va ser el nostre grup el que va descobrir i denunciar aquests fets, aconseguint que no es pagués una feina mal feta. El nostre compromís és fer un concurs públic, amb publicitat i fer aquest pla de mobilitat de manera participativa i transparent. Per altra part l’equip de govern va rebutjar la nostra moció demanant suprimir la zona blava al Port. Dos anys després es va fer. També hem presentat una moció proposant un pla de millora dels aparcaments del municipi, però sobre tot del Port.

 

IDEOLÒGIQUES

 

Hem presentat mocions de caràcter més simbòlic que s’han aprovat per unanimitat. Ens sentim orgullosos d’haver aconseguit la retirada del monòlit dedicat a la Legió Còndor. Era infàmia tenir un monument públic a major glòria dels nazis que van bombardejar poblacions civils durant la Guerra Civil. La darrera moció que vam presentar i es va aprovar per unanimitat va ser la celebració d’actes de benvinguda a la ciutadania. Algunes mocions nostres s’han aprovat però no s’han dut a terme, com posar el nom de Margalida Comas Camps a un carrer i declarar Clara Hammerl filla adoptiva. Unes altres, com la separació de la gestió municipal de qualsevol manifestació de caire religiós, no varen ser aprovades.

 

CULTURALS

 

Des del punt de vista cultural es van aprovar les nostres mocions demanant la realització d’un recorregut arqueològic (que no s’ha executat), de rebuig a pagar pels llibres prestats a la biblioteca, la moció demanant fer estudis previs abans de decidir res a l’auditori (no executada) i la relativa a l’expropiació de l’antiga fàbrica de Can Morató. Es van rebutjar les nostres mocions demanant la declaració BIC del sistema hidràulic de Ternelles (hem fet la petició directament a la direcció de Patrimoni), la recuperació del sentit original de la casa i quiosc del Calvari i una moció que volia instar la Comissió Insular d'Urbanisme i Patrimoni  a acordar els convenis d’usos amb els propietaris dels BIC en aquest moment inaccessibles (Ternelles i Fortalesa) i  que aprovés un règim de visites d’acord amb la normativa vigent.

 

SERVEIS SOCIALS

 

Des del punt de vista dels serveis socials es va rebutjar la nostra moció demanat el trasllat dels serveis socials, des de Can Candalí, un espai saturat, a les dependències del carrer Sant Jordi. L’excusa era que es traslladaria al centre de dia que obriria en breu (era febrer del 2007). Un mes després ens van fer cas i va començar el trasllat i quatre anys després el centre de dia segueix tancat. Per altre banda, l’equip de govern va rebutjar la nostra moció demanant la Creació del Consell Municipal Social. I, relacionat amb el tema de la justícia social, l’equip de govern també va rebutjar la nostra moció demanant un sou mínim pels treballadors a les empreses contractades (14.000 euros bruts anuals pels treballadors).

 

MEDI AMBIENT

 

Pollença gaudeix d’una gran diversitat d’ecosistemes: muntanya, costa, zones humides i mar. Aquest ecosistema i paisatge són un privilegi que converteixen Pollença en un lloc singular i atractiu.  Hem presentat mocions en  defensa dels animals, de la zona humida de la Gola, per declarar Pollença Lliure de transgènics,  activar el pla d’acció de l’Agenda Local 21,  realitzar un estudi de la contaminació del Torrent de Sant Jordi, compartir cotxe, eliminar la fumigació amb herbicides i prendre mesures contra la plaga del becut vermell.

94 mocions. 33 aprovades. 

Obertura diligències prèvies situació del Camí públic del Coll d'en Patró. Separació de les actuacions pròpies de la gestió municipal de qualsevol manifestació de caire religiós. Realització d’un pla  bàsic d’ accessibilitat. Contra la liberalització del comerç de serveis. Creació d'una comissió mixta per a la recuperació de la Base Militar del Port de Pollença. Delimitació nucli horari comercial. Realització d’una auditoria externa. Creació d'un  Consell Municipal de Cooperació Internacional pel Desenvolupament. Millora taulers d'anunci municipals. Realització d'una ordenança municipal reguladora dels mercats municipals. Realització de pressuposts participatius. Trasllat de les dependències de l' Area de Serveis Socials de l' Ajuntament. Aprovar el catàleg de camins en el termini de quatre mesos. Trasllat de documentació i informes defensant desclassificació de  solars de La Font, Formentor i el Vilar. Redacció d'un projecte bàsic per a la creació d'un recorregut arqueològic. Rebuig al pagament a la taxa de préstec a la  biblioteca. A favor de la III República. Contra la construcció d'un camp de golf a 1'área de Son Bosc (Muro) . Realització de millores de la zona humida de la Gola. Retirada de la zona blava al Port de Pollença. Facilitar l'accés al camí de Ternelles, al Castell i a la Cala Castell. Retirada del monòlit de la Legió Cóndor. Incloure un sou mínim de 14.000 euros bruts anuals pels treballadors d'empreses contractades per l'Ajuntament de Pollenca.  Inclusió d'enllaços a la pagina web municipal. Adopció de mesures davant la crisi. Declaració de Pollença municipi amic dels animals i evitar el maltractament animal. Demanant la dimissió de Miquel Ferrá Jaume, Director General de Biodiversitat (tancament de Ternelles). Demanant l’obertura del camí públic de Ternelles. Modificació fiscal al tipus mínim de gravamen de l 'lBI per l'any 2009. Demanant la fi de la prova pilot de peatonització de la primera línia del Port i realització d'un pla de mobilitat. Allargament de la línia ferroviària en el tram Sa Pobla- Alcúdia. Recuperació del servei de neteja viaria del Port de Pollença per part d'EMSER. En suport de la feina de les entitats cíviques Drets humans  i Justícia i Pau de Mallorca. A favor de l'ús terapèutic del cànnabis. Solució dels problemes de la prova pilot pilot per a peatonitzar la primera línia que es faci un nou informe i es senyalitzi  adequadament.  Publicacio a la pagina web de l'Ajuntament de la declaració de béns patrimonials i activitats dels càrrecs electes.  Distincions a les Sres. Margarita Comas Camps (nom carrer) i Clara Hammerl (filla adoptiva). Despenalització de les injúries a la Corona. Petició  al Consell de la desclassificació de Formentor. Solidaritat poble palestí de Gaza. Creació d’un Banc de Temps. Adhesió a l'Agència Protecció Legalitat Urbanística i Territorial de Mallorca Refugi vedat caça cabra mallorquina Formentor. Mesures davant la crisi econòmica; austeritat, racionalitzar la despesa i crear un Fons social de contingència. Millora Participació Ciutadana; pàgina web, fer un nou reglament, respostes als ciutadans... Manteniment del Camí Vell de Lluc obert Contractació servei neteja Port de Pollença Consulta popular sobre futur auditori o sala multifuncional. Declaració Pollença lliure de transgènics. Demanant un informe jurídic sobre el camí públic de Ternelles. Demanant l’obertura dels Bens d'Interés Cultural de Pollença (castell del rei i Fortalssa). Realitzar el pla acció de l’agenda local 21  Regularització la contractació d'empreses externes per part de l'Ajuntament. Creació Consell Municipal Social. Realització d’un Catàleg de llocs treball. Realitzar un procés participatiu per decidir els usos dels  espais públics municipals. Realitzar un estudi contaminació torrent de Sant Jordi. Camí públic de Ternelles. Creació d'una comissió de seguiment de propostes de despeses superiors a 1.000 euros Retirada pla carreteres. A favor obertura camí públic de Ternelles.  Obrir un expedient de delimitació del camí de Ternelles.  Realitzar informes jurídics per obrir el camí públic de Ternelles. Obrir a la participació social la decisió d'elecció dels projectes del nou Fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local (Nou Plan E). Mesures de solidaritat i austeritat. Reconèixer la tasca de l'entitat Projecte Home a les Balears. Exempció pagament canon digital. Compartir cotxe. Rebuig consell ministres de defensa. Condonació del deute extern de Haití. Retirada tropes d'Afganistan Auditoria interna Festival de Música. Pacte anticorrupció. Fer estudis previs a l'auditori. Mesures operació voltor. Contra fumigació amb  herbicides Modificació ordenança obres centre històric. Contra mesures anti crisis govern central Reducció contaminació lumínica. Pel dret a decidir. Resolució contracte pla de mobilitat. Rebuig reforma laboral. Rescissió del contracte del pla de mobilitat. Realització d'un pla de millora d'aparcaments. Declaració  BIC del sistema hidràulic de Ternelles (canalització, hidries i "grifons"). A favor d'un impost a les transaccions financeres. Dia Internacional contra la violència de gènere. Suport a la candidatura de la Serra de Tramuntana com a patrimoni mundial de la UNESCO. Declaració institucional sobre violacions dels drets humans al Sàhara Occidental. Rescissió del contracte de l'actual arrendatari casa i quiosc del Calvari. Petició d'expropiació de l'antiga fàbrica de Can Morató. Aturar la plaga de becut vermell. Celebració de cerimònies civils d’imposició de noms/actes de benvinguda. Suport a la  feina Radio i Televisió de Mallorca i un pronunciament a favor del no tancament la mateixa. 

En vermell les mocions aprovades.

.

 

Hem complert.

Alternativa | 19 Maig, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui: VOS HI ESPERAM!

ATENCIÓ!!!!

 

HEM CANVIAT EL LLOC DE LA PRESENTACIÓ!!!

 

Durant aquests quatre anys de legislatura hem desenvolupat una intensa feina, dia a dia i ple a ple. Hem lluitat per posar la gestió pública al servei de la ciutadania, mentre altres només han pensat en el benefici propi o del seu partit polític. I hem complert els nostres cinc compromisos de partida, als quals ens comprometérem al 2007:

 

1 - Informació, transparència, comunicació i participació.

 

Hem fet d’Internet una eina útil de comunicació i informació a la ciutadania. El nostre bloc Urxella (http://alternativa.balearweb.net), on hem publicat un article diari sense fallar cap dia, s’ha convertit en un mitjà de comunicació de referència de Pollença, amb centenars de visites i comentaris cada dia. Però també hem obert un perfil i una pàgina al Facebook i un compte a Twitter, tot amb l’objectiu de donar tota la informació possible a  més de fomentar la participació i interacció entre les persones i el nostre regidor. Així, amés de publicar informació pròpia, hem publicat informació de caràcter oficial (juntes de govern, plens, ordenances...) i  tots els ciutadans han pogut plantejar els seus comentaris, aportacions i crítiques.

 

El nostre regidor s’ha reunit i ha escoltat tothom que ho ha demanat. A més, com que els ciutadans no poden participar als plens, en moltes ocasions hem actuat d’intermediaris traslladant les seves queixes i preguntes al ple. De les més de mil preguntes i precs, una gran part les han formulades els ciutadans. És una feina com mai havia desenvolupat cap partit. I això només amb un regidor

 

El nostre compromís per a la propera legislatura és fomentar i possibilitar encara més la participació, la comunicació, la informació i la transparència del nostre ajuntament amb els ciutadans. Per això volem contar amb el teu vot.

 

2 - Recuperar l'ètica a la política, parlant clar, amb valentia i sense càlculs electorals.

 

Hem alçat la veu, opinant i dient el que pensàvem en cada moment, sense pensar en càlculs electoralistes. Hem denunciat totes les irregularitats que hem descobert, algunes de fa més d’una legislatura i que la resta de grups polítics o bé havien estat incapaços de descobrir o bé preferien tapar. Alguns exemples són al Festival, a la facturació a empreses de familiars, al pla de mobilitat, la contractació, la desaparició de béns municipals.… I a cada ple el nostre regidor ha votat el que l’Assemblea d’Alternativa per Pollença, de manera honesta, creia que era millor pel poble, sense mirar si ho presentava l’Equip de Govern o un altre partit, o si ens podia fer guanyar o perdre vots.

 

Amb el teu vot ara volem portar els mateixos valors al govern municipal, posar-lo al teu servei, de manera honesta i transparent. Farem feina des l’exigència de l’ètica i la responsabilitat per recuperar Pollença.

 

3 - Només farem feina per Pollença des de Pollença. No acceptarem càrrecs de fora del municipi, ni assessors, ni consellers. Hi ha molta feina per fer al poble.

 

El nostre regidor només ha fet feina a Pollença i per Pollença, mentre uns polítics s’anaven del municipi per ser directors generals i altres es passaven el temps anant i venint de Palma més preocupats per les imputacions, dimissions i les crisis dels seus partits que pel nostre municipi.

 

Votant Alternativa per Pollença es vota un partit municipal que es centra, es preocupa i fa feina només per Pollença, sense polítics professionals, amb ciutadans preocupats per la degradació del seu entorn i que realment volen fer feina per canviar Pollença.

 

4 - Els eixos de nostra feina han estat i seran la defensa del medi natural de Pollença, la millora les polítiques socials i la defensa dels interessos col·lectius i dels espais públics.

 

Durant quatre anys hem fet tot el possible per caminar cap aquests objectius. Des de l’oposició hem presentat 94 mocions al plenari, desenes d’al·legacions, propostes, recollides de firmes... Mai a la història de Pollença un grup polític havia fet tantes propostes constructives, ni des de l’oposició ni des del govern.

 

Si vols que tota aquesta feina sigui més productiva hem de governar i per això necessitam el teu vot.

  

5- Vàrem dir, i mantenim, que no pactaríem amb PP-UMP ni amb UM-UNPI i que amb la resta de partits només pactaríem sobre el programa. 

 

Quatre anys després, alts càrrecs d’aquests dos partits es troben implicats a uns 25 procediments oberts per corrupció i alguns d’ells amb implicacions directes de càrrecs de Pollença: Voltor, Son Oms, Operació Maquillatge, Peatge, Scala, Pla Territorial de Mallorca, Palma Arena, Bomsai... Tot això posa en una situació crítica les institucions democràtiques.

 

Ens han robat una gran quantitat de doblers que s’haurien de destinar a satisfer les nostres necessitats socials i a millorar els nostres serveis públics.

 

Si t’importa Pollença i vols que els teus impostos es gestionin de manera transparent, rigorosa i eficaç, vota Alternativa per Pollença.

Aquest article ha sigut publicat a l'Urxella núm. 25.

  

EL NOSTRE PROGRAMA

Alternativa | 18 Maig, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

 

ATENCIÓ!!!!

LA PRESENTACIÓ LA FEM A LA SALA DEL CONVENT AL COSTAT DE LA RESIDÈNCIA.

 

 

 

L’elaboració del nostre programa electoral pels propers quatre anys s’ha dut a terme a partir de les aportacions de tots els que hi han volgut deixar-se sentir. El teniu, sencer, aquí per entregues o aquí en pdf, i gira al voltat de sis eixos bàsics: Pollença de tots, La Pollença del dia a dia, Pollença per sortir de la crisi, Pollença del benestar social, Pollença Verda i Pollença cultural. Aquí us en fem un resum.

 

POLLENÇA DE TOTS

 

Pollença necessita una ciutadania ben informada que pugui prendre decisions clau en la seva vida quotidiana, amb una administració moderna, transparent i eficaç, fruit dels suggeriments de la ciutadania i dels treballadors públics. Cal democratitzar a fons l’ajuntament amb informació, transparència i participació, cap a dins i cap a defora.

 

- Realitzarem processos participatius perquè siguin els ciutadans qui estableixin les prioritats de la despesa i l’acció municipal (pressuposts, espais públics, consultes populars...).

- Impulsarem Consells Municipals (dones, salut, persones majors, cultura, urbanisme...), organismes plurals de participació que recullin i articulin totes les actuacions municipals dirigides a aquests sectors de la població.

- Potenciarem la pàgina web de l’Ajuntament i la comunicació via Internet amb els ciutadans, ampliant els punts de connexió municipal i promovent cursos d’alfabetització tecnològica.

- Obrirem un apartat de precs i preguntes del públic als plens.

- Promourem la major autonomia administrativa i gestora del Port de Pollença.

- Millorarem l’espai provisional actual de la ràdio i cercarem un espai adient per a instal·lar-la de manera permanent, millorant també la seva senyal.

- Crearem un servei d'acollida i informació per als immigrants.

 

LA POLLENÇA DEL DIA A DIA

 

Entre tots hem de construir una Pollença millor, a la nostra mida, solucionant els problemes quotidians dels carrers, voreres, places, papereres, brutor... Es tracta de coses del dia a dia que cal solucionar per tenir una Pollença millor, més còmoda i més neta, aprofitant millor els nostres potencials econòmics, culturals i mediambientals.

 

- Realitzarem actuacions d'embelliment encaminades a millorar la imatge del nostre poble: senyalització, ocupació de la via pública, centre històric, primera línia...

- Prioritzarem la feina a les infrastructures del municipi: asfaltat, clavegueram, enllumenat.

- Elaborarem una ordenança municipal sobre la neteja dels solars urbans i rústics amb bonificacions i penalitzacions en la contribució (IBI).

- Revisarem i posarem en marxa l’ordenança d’ocupació de la via pública.

- Realitzarem una ordenança relativa a la contaminació acústica i lumínica que afecta als espais públics.

- Millorarem i ampliarem els parcs infantils del municipi, alhora que aprofitarem els espais públics existents per crear espais per als nins.

- Mantindrem una constant interacció amb les associacions de Pollença i col·laborarem amb les seves activitats i programes.

- Potenciarem programes d’oci juvenil.

- Farem un pla de mobilitat, partint de la potenciació de la mobilitat a peu, en bicicleta i del transport públic.

- Elaborarem i executarem un Pla Municipal d'Accessibilitat  i Supressió de Barreres Arquitectòniques.

 

POLLENÇA PER SORTIR DE LA CRISI

 

Pollença necessita un canvi a la gestió dels doblers dels nostres impostos. L’Ajuntament ha de ser un motor d’ocupació des dels criteris de transparència, igualtat i capacitat.

 

- Reduirem el temps de pagament a les empreses i particular per part de l’Ajuntament.

- Revisarem i regularitzarem la facturació i contractació municipal.

- Crearem una partida pressupostària per contractar brigades  de treballadors (prioritzant les persones amb més risc socioeconòmic) per fer feina a la reparació, neteja, embelliment  i millora de edificis i espais públics.

- Reorganitzarem i millorarem l’àrea d’urbanisme: gestió, disciplina i plantejament.

- Farem feina per ampliar la temporada turística, potenciant el turisme mediambiental, esportiu i cultural.

- Fomentarem els productes agrícoles locals i l’agricultura ecològica.

- Col·laborarem amb hotelers, restaurants i petit comerç per crear i potenciar eines informàtiques per oferir els seus productes.

- Realitzarem un pla específic per recuperar la Cala Sant Vicenç.

 

LA POLLENÇA DEL BENESTAR SOCIAL

 

A Pollença calen unes polítiques de solidaritat i serveis socials i sanitaris dignes per lluitar contra qualsevol forma d’exclusió social.

 

- Crearem un observatori permanent de situacions de risc i necessitat (infància i joventut, dones, exclusió social, persones dependents...), coordinant els serveis sanitaris i socials presents al municipi.

- Afavorirem el dret a viure a casa seva de les persones dependents a través del recolzament del Servei d'Atenció a Domicili, prioritzant l’atenció integral domiciliària que incorpori tots els serveis.

- Potenciarem els serveis d’orientació, formació i inserció laboral públics i els d’entitats sense ànim de lucre destinats a persones amb discapacitats.

- Realitzarem programes de prevenció d’embarassos adolescents, d’educació sexual i prevenció de Malalties de Transmissió Sexual.

- Col·laborarem amb el Govern per l’ampliació o creació d’un nou centre de salut a Pollença.

- Negociarem amb el Govern la millora dels serveis sanitaris del municipi: fan falta una infermera, un metge i un auxiliar informatiu i millorar les connexions a Internet.

- Realitzarem una política de prevenció, informació i reducció de danys de drogues.

- Elaborarem un pla contra la violència de gènere.

 

POLLENÇA VERDA

 

A Pollença tenim un valor únic que és el nostre entorn. Cal protegir el nostre territori, la nostra biodiversitat i els nostres recursos naturals.

 

- Reiniciarem el procés participatiu en que es fonament l’Agenda Local 21.

- Obrirem i senyalitzarem tots els camins públics del municipi.

- Potenciarem el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola, el Puig de Santuiri i l’Albufereta.

- Reclamarem al Govern de la dotació d'una oficina de gestió al nostre municipi per al Paratge Natural de la Serra de Tramuntana i la Reserva Natural de l'Albufereta.

- Impulsarem mesures mediambientals a l’administració i tots els serveis i dependències municipals.

- Introduirem bonificacions a impostos i taxes seguint criteris ecològics.

- Farem una ordenança de clavegueram i fosses sèptiques.

- Signarem el "Pacte dels Alcaldes" relatiu a la eficiència energètica.

 

POLLENÇA CULTURAL

 

Tradicionalment s’ha vengut considerant Pollença un dels municipis de Mallorca amb més vida cultural. Dissortadament, això ha canviant en els darrers anys. Cal revitalitzar i organitzar el fet cultural al nostre municipi.

 

- Potenciarem el català com a vehicle de comunicació i cohesió social.

- Millorarem la nostra infraestructura cultural: les instal·lacions de les aules de l’Escola de Música, les biblioteques, el museu, el claustre, l’arxiu...

- Regularitzarem la gestió del Festival.

- Crearem un espai multifuncional adient a les necessitats i recursos del municipi.

- Farem un parc històrico-cultural, museïtzant els espais públics.

- Fomentarem les publicacions que divulguin Pollença com a municipi d’interès cultural i natural i impulsarem unes jornades anuals d’estudis locals.

- Ampliarem l’horari del museu.

- Impulsarem l'Activitat Física i l'Esport.

.


 


 

Alternativa per Pollenša: lĺalternativa

Alternativa | 17 Maig, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Ja han passat quatre anys des que, des d’aquestes mateixes pàgines, ens oferíem com a alternativa de govern per a l’Ajuntament de Pollença, prometíem honradesa i ens comprometíem a fer feina pel nostre municipi amb il·lusió. Avui, quan afrontam unes noves eleccions municipals, i quan moltes coses han canviat al nostre voltant, podem afirmar que hem complert els objectius a què ens vàrem comprometre.

 

A les eleccions del 2007 vàrem obtenir uns resultats que segurament varen sorprendre a més d’un i que, alhora, varen empipar un parell més. Els que ens coneixen sabien, no obstant això, que s’havia fet molta de feina, fins i tot abans de tenir representació a l’Ajuntament. El fet de tenir un regidor ha permès que la nostra veu s’escolti més vegades i millor, i això és importantíssim, perquè nosaltres xerram en nom de tots aquells que ens han votat i, fins i tot, moltes vegades per boca d’aquells que fa quatre anys no ho varen fer però durant aquest temps s’han anat sumant a la nostra forma de funcionament. Estam segurs, a més, que hem aconseguit que alguns pollencins hagin canviat el seu parer i que pensin que no tots els polítics són iguals i que no tots es mouen per uns interessos que moltes vegades no s’acaben d’entendre.

 

I és que un dels nostres principals actius són les persones que formen la nostra candidatura i també totes aquelles que són en segon pla i ens donen el seu suport. Cap d’aquestes persones són polítics professionals, i ningú d’Alternativa per Pollença pensa que la seva forma de guanyar-se la vida ha de ser la política. Aquí hi ha de tot, des de jubilats fins a mestresses de casa, passant per estudiants, professors, treballadors de l’hoteleria... I podem dir, amb el cap ben alt, que ningú té cap intenció de medrar i que absolutament ningú s’ha vist involucrat en cap mangarrufa d’aquestes que, darrerament i per desgràcia, són tan habituals a la nostra política. Ens sentim orgullosos de la nostra forma de funcionar, assembleària, transparent i oberta a tothom, que se sembla més a una celebració de la vertadera democràcia. I tot perquè creiem que la vertadera democràcia ha de ser participativa, transparent i que totes les persones i opinions son importants i han de comptar.

 

Dèiem al començament que moltes coses havien canviat en aquests darrers quatre anys, i el nostre partit n’és una: hem abandonat qualsevol vincle extra municipal per crear un partit nou, centrat únicament en Pollença. A Alternativa per Pollença pensam que el més important és el poble i que és on podem incidir veritablement. No hem de passar comptes amb ningú, amb tot el que implica. Som més independents que mai, i tenim les mans lliures (i netes), perquè les coses canviïn de veres en el nostre poble.

 

Hem fet moltíssima de feina, i ho hem fet amb il·lusió i valentia, fins i tot en moments difícils, en què es freqüent sentir que “tots els polítics són iguals” o que és inútil anar a votar, perquè les coses no canviaran surti qui surti elegit. Hem demostrat que som l’Alternativa, i ho seguirem demostrant quatre anys més, amb més força encara, perquè sabem que ens recolzarà el suport de molts de pollencins que han vist que, ara sí, Pollença es mereix un altre tipus de funcionament.

 

 

 

Aquest article ha sigut publicat a l'Urxella núm. 25.

Pancata de Pere Josep Coll. Algú la va rompre i fer malbé. Així son algunes actituds democràtiques


 

Ràdio Pollença ha posat en marxa una enquesta per valorar quin partit està fent més bona campanya. Si us ve de gust podeu veure els resultats i votar pitjant AQUÍ

EDUCACIË, ACTIVITAT F═SICA I L'ESPORT I SOLIDARITAT INTERNACIONAL... Pla de Futura Gestiˇ (XIII)

Alternativa | 16 Maig, 2011 15:00 | facebook.com twitter.com

Acabam amb la publicació del nostre PLA DE FUTURA GESTIÓ pel municipi perquè sigui enriquit amb les propostes de canvis, noves inclusions o aportacions de tothom que vulgui dir-hi la seva. Aquest apartat constarà de vàries entregues.

9. EDUCACIÓ: PROJECTE DE POBLE EDUCATIU.

Crearem un Àrea socioeducativa, cultural i social que serà l’eix central que vertebri l’acció municipal. Pollença necessita un pla educatiu municipal que sigui entès com una iniciativa de cooperació educativa per aconseguir l’educació integral de l’alumnat, una societat cohesionada i la conciliació de la vida laboral i familiar.

 

9.1 PLA EDUCATIU D’ENTORN.

1. Farem un anàlisi clar de les necessitats i d’avaluació dels recursos disponibles tan en l’àmbit de l’educació formal, no formal i l’educació informal.

2. Farem un pla educatiu d’entorn, però no només pensat per centres escolars, sinó per obrir els centres educatius a tots els ciutadans.

3. Dinamitzarem, i potenciarem actuacions coordinades entre els centres educatius i el seu entorn. Per exemple amb la realització de jornada de portes obertes a les escoles.

4. Coordinarem els serveis socials, especialment els educadors socials (antics educadors de carrer) i els centres educatius.

5. Reactivarem la tasca preventiva als primers cicles per tal de donar suport als professors d’infantil i primària en l’atenció a alumnes amb necessitats educatives especials i poder detectar deficiències de qualsevol origen (desavantatges socioculturals, logopèdia, sobredotació, minusvalies psíquiques i físiques, etc.).

6. Coordinarem activitats entre els centres educatius i el serveis municipals (biblioteca, museu, ràdio...).

7. Promourem un espai radiofònic setmanal on els protagonistes siguin estudiants del centres escolars i en el que puguen compartir experiències i/o promoure activitats.

8. Realitzarem una campanya de comunicació a les famílies prèvia a la preinscripció escolar.

9. Per aconseguir la igualtat d’oportunitats donarem beques als nins en situació social desfavorida, per motius econòmics familiars o ambientals per a què puguin participar en activitats extraescolars, esportives i en menjadors escolars.

10. Organitzarem d’un servei d’informació de formació i assessorament a pares i mares per tal d’atendre les seves demandes tant a nivell individual com col·lectiu (AMPAS).

11.En col·laboració amb les AMPAS i els centres , portarem les seves reivindicacions davant les diferents administracions.

12. Es farà un seguiment dels productes a la venda en cafeteries escolars. Es limitarà la venda d’aliments amb sucre i/o greixos i es promourà la venda d’entrepans, fruites i sucs.

13. Es promourà l’exercici físic i els hàbits nutricionals saludables tant en les famílies com en els alumnes mitjançant campanyes.

14. Es realitzarà la setmana naútica per a tots els alumnes de CEPS i IES de Pollença amb activitats escolars a la mar amb la col·laboració i aportació de material del Club Nàutic promovent així els esports a la mar.

15. Seguirem i potenciarem la figura del policia – tutor.

16. Augmentarem els mitjans per facilitar l’adquisició, millora i extensió del català.

 

9.2 LLIBRES.

1. Impulsarem la gratuïtat efectiva i progressiva dels llibres de text, amb prioritat social implantant un sistema de préstec centralitzat per a tots els centres escolars i administrat per l’àrea d’educació. En el sistema del fons de préstec les famílies i els alumnes faran una aportació inicial que perdrien en el cas de deterioro en els llibres, d’aquest manera es genera un sentit educatiu de solidaritat i responsabilitat.

 

9.3 MOBILITAT.

1. Facilitarem transport públic amb un horari adaptat als alumnes de la etapa postobligatoria i el foment entre les famílies de les rodes de cotxes.

2. Assegurarem recorreguts segurs dels al·lots fins a les escoles.

3. Aconseguirem l’Accessibilitat i adaptació de tots els centres educatius públics i privats: accessos d’entrada, interiors, patis, banys adaptats, etc...

.

9.4 FORMACIÓ.

1. Activarem les classes de reforç en horari extraescolar mitjançant la col·laboració dels alumnes de batxillerat matriculats a l’IES.

2. Oferirem pràctiques per part dels alumnes dels cicles formatius en infraestructures educatives i esportives dels centres de titularitat pública: zones esportives, biblioteques, sales d’ordinadors, etc... I dirigides a tota la població.

3. Difondrem el voluntariat sènior tant en escoles i instituts com en activitats extraescolars.

4. Oferirem activitats, materials i programes sobre temes transversals (educació vial, ambiental, per a la salut, interculturalitat, patrimoni cultural, educació dels valors...) en relació estreta amb les demandes del professorat, i amb la intenció de remarcar la seva vinculació a tota la població.

5. Col·laborarem en el currículum en totes les àrees en les que l’àrea de educació pugui col·laborar: medi ambient, desenvolupament de l’expressió oral i corporal mitjançant el teatre, el circ, com activitat complementaria, les tecnologies de la informació, l’esport...; tallers d’estudi assistit, tallers per a les famílies.

6. Difondrem entre la ciutadania el coneixement del medi marí i dels seus problemes, recuperant les tradicions i cultura material de les gents del mar i, en general, promovent la presa de consciència del patrimoni social, cultural i natural de la costa Pollencina.

7. Promourem cursos “d’alfabetització tecnològica” (informàtica, processadors de text, Internet, etc.) per a tota la població.

8. Mantindrem l’oferta formativa per potenciar l’educació de les persones adultes, així com increment de l’oferta de cursos de Formació Ocupacional, en col·laboració amb sindicats i empresaris que permetin la millora de la qualificació professional dels treballadors.

9. Incorporarem a l’oferta municipal cursos per fomentar la creació d’empreses.

10. Oferirem programes de Formació Contínua a la plantilla de treballadors municipals per millorar la seva competència professional.

11. Establirem una relació estreta entre l’Àrea Socioeducativa i l'IES en el desenvolupament dels Programes d’Iniciació Profesional.

12..Ampliarem l’oferta d’educació d’adults a àmbits de benestar personal: ioga, tai-chí, dansa,...i obrirem canals d’expressió de les demandes de formació/educació en aquests àmbits.

13. Millorarem la difusió de l’oferta educativa d’adults, realitzant campanyes publicitàries diferenciades per a cada programa (educació de pares, oferta de formació ocupacional, oferta de formació contínua, de benestar personal, oferta artístico-cultural...) i per cada activitat.

 

9.5 NINS I JOVENTUT.

El tècnics de l’Àrea socioeducativa (dinamitzador sociocultural, educador de carrer, i educador social) hauran de ser l’enllaç entre els joves del municipi i l’Ajuntament. Hauran de coordinar les actuacions públiques als àmbits de l’educació no formal i informal, reglada i no reglada, han d’afavorir l’associacionisme juvenil i la participació dels joves en les decisions i actuacions municipals i extramunicipals que els afecten. Aquests objectius necessiten la redacció d’un Pla Jove que articuli totes aquestes actuacions i sigui el resultat d’un  procés de participació social entre tots els joves del municipi, i que alhora sigui una escola de democràcia i participació.

PROPOSTES

1. Crearem infraestructures per a nins. Dos espais dels petits equipats per a l’ús infantil a Pollença i al Port.

2. Constituirem un Consell Municipal Infantil com a vehicle d’expressió de les necessitats de la població infantil: disseny d’espai públics com places o carrers, disseny de l’oferta d’activitats extraescolars, disseny de les infraestructures i activitats per a nins (ludoteques, club d’esplai, estiu viu, etc.) participació democràtica en la vida pública. A participar se n’aprèn (o no) des de petits.

3. Crearem una ludoteca a Pollença i una altra al Port de Pollença.

4. Crearem un club d’Esplai a Pollença  i un altre al Por de Pollença.

5. Potenciarem, des dels Serveis Socials municipals la incorporació de nins en situació de risc d’exclusió social

6. Crearem infraestructures per als joves.

7. Constituirem un Consell Municipal Juvenil com a vehicle d’expressió de les necessitats de la població juvenil: locals juvenils, disseny d’espai públics com places o carrers, disseny de l’oferta d’activitats d’oci, formació, etc.

8. Crearem  dos casals de joves: un a Pollença à i un altre al Port . Els dos casals seran gestionats directament pels joves mitjançant un contracte programa amb el suport de l’àrea socioeducativa, cultural i social, i molt especialment del departament de joventut.

9. Realitzarem a partir de les iniciatives dels joves un projecte municipal que contemplàs: activitats formatives, d’oci i temps lliure, un Pla Jove negociat i pactat al CM de Joventut

10. Potenciarem programes d’oci Juvenil (diürn i nocturn) en col·laboració amb els ajuntaments veïnats amb transport públic a preus mínims.

11. Potenciarem l'associacionisme juvenil.

12. Captarem joves per als programes de formació dels joves que estiguin fora del sistema escolar

13. Promourem la participació dels joves en programes d’informació i educació per a la salut: sexualitat, abús de drogues, etc.

14. Promourem la participació social, sindical, esportiva, cultural, etc.

15.  Promoure la integració social, cultural i lingüística dels joves immigrants. 

Punts anteriors del PLA DE FUTURA GESTIÓ:

1- Informació (part.1).

2- Informació (part.2).

3- Atenció als ciutadans (part.1).

4- Atenció als ciutadans (part.2).

5- Medi Ambient (1a part).

6- Medi Ambient (2a part).

7- Medi Ambient (3a part).

8- Participació Ciutadana

9- Benestar Social (1a part).

10- Benestar Social (2a part).

11- Economia i urbanisme.

12- Cultura.


 


RECORDAU:

- El PLA DE FUTURA GESTIÓ és un programa de gestió del municipi a llarg plaç i no només pels propers 4 anys.

-Som conscients que amb la situació econòmica i amb el desgavell organitzatiu que pateix l'ajuntament en aquests moments, aquest PLA DE FUTURA GESTIÓ no és realitzable en un temps breu.

Els nostre propòsit en fer aquest pla no és altre que mostrar la nostra idea de poble per al futur i demanar-vos que ens faceu les aportacions que cregueu necessàries mitjançant aquesta eina democràtica que és el bloc. Totes les propostes, crítiques o idees seran ben rebudes, debatudes i, si escau, afegides al PLA DE FUTURA GESTIÓ definitiu.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb