URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Patrimoni rural.

Alternativa | 02 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Article i dibuix original d'en Miquel Trias, humor i política no són excloents . Ja sabeu que aquest blog està obert als vostres articles que podeu enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

Els que us heu passejat mal sigui una vegada per la nostra Serra haureu vist qualque marjada. Aquella paretota —el marge— feta de pedreny feixuc i mal plaent us haurà cridat l'atenció…N'he contat mai les pedres? Heu calculat mai el volum de la marjada? Us heu demanat quantes d'hores els margers, roters i conradors hi posaren fins a tenir el terreny llest per sembrar-hi arbres o altres plantes per omplir-se el gavatx?


Idò heu de creure i pensar que molts d'aquests marges s'estan esbaldregant, i amb el temps un patrimoni arquitectònic comparable amb la Gran Murada de la Xina es perdrà sense remei. Ja no podem comptar amb el seu manteniment per part de pagesos que s'hi guanyin les sopes, ja que no surt a compte en via nenguna —a més que ni tan sols n'hi ha ja d'aqueixos, vist el pràctic abandonament de la Serra com a explotació agrícola.


De manera que hem tengut una pensada: perquè no  posam a restaurar les margades els aturats que cobren el subsidi? cobrar per no fer res no està bé; i si m'apurau un poc també hi podríem posar segons quins jubilats que estan prou bons per dur una vida activa físicament, com ara anar-se'n d'excursió un parell de dies a la setmana. Basta de classes passives!!!!!


Tanmateix com que això seria una mesura impopular, crec que hauríem de començar pels polítics, que cobren un bon sou i estan esquena dreta: dietes, cotxe oficial, viatges en primera…etc. Els primers que s'hi haurien de posar serien els corruptes… aquests no tenen defensa, si els foten a la presó no fan cap profit i als camps de treball serien útils a la societat i millorarien físicament i psíquica…Després hi podríem dur els mal intencionats i els inútils, i al cap d'un parell de parells d'anys tots els costers de les nostres muntanyes, putxos, moles, tossals, puntals…etc tornarien a estar endomassats amb la geometria dels marges que tant d'esforç costaren de fer…

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb