URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Valors per passar de la indignació a l'esperança.

Alternativa | 03 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Estam ja a una setmana i un dia de la constitució del nou Ajuntament i durant aquests dies ens hem anat reunint amb diferents partits per parlar del que podia ser el  futur govern de Pollença.  A totes les reunions hem anat amb el nostre document de posicionament de pactes post-electorals. Un document que vam feren assemblea  i que vam publicar abans de les eleccions, pensant que no era el moment de tancar la negociació a un pacte de govern a cap partit.  I si pensam que no era el moment de tancar la porta a ningú és per la pèssima situació econòmica de l’Ajuntament i els nombrosos temes pendents del mateix.

Ens han dit que si el document era massa general, massa neutral, fàcilment assumible... Evidentment  ja el deiam a la introducció del mateix es tractava de fer un document de mínims previ a qualsevol pacte que pogués ser assumit per qualsevol  partit,  però sense renunciar als nostres valors. Un document que ha estat acceptat per la Lliga, PSOE, PSM i Esquerra però no pel PP.

Pensam que sigui el que sigui l’equip de govern que arribi a sortir hauria de tenir en compte els valors que defensam al document. Hem de transformar la indignació  en esperança i això només es pot fer amb un canvi de valors que va més enfora de la pura gestió i que hauria d'estar per damunt de les ideologies.

Transparència. S’ha d’informar i explicar als ciutadans el màxim possible de tot el que  es fa o deixa de fer,

Austeritat. Es tardarà temps en pagar a la gent i caldrà fer retallades per arribar a un equilibri pressupostari i sanejar l’Ajuntament. Per fer això cal que els polítics siguin els primers en donar exemple.

Eficàcia. Cal assegurar el millor rendiment i qualitat dels béns i servis adquirits cosa que actualment no passa i que suposa un greu perjudici econòmic pel municipi.

Participació. La situació actual de Pollença només es pot remuntar si aconseguim un triangle de suport entre ciutadans, tècnics i polítics. Per això els polítics han de donar suport als tècnics i la possibilitat de participar als ciutadans.

Cap polític hauria de subestimar el que es demana a les places, com la de València.


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb