URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CXXVIV) Castell de Sant Carles (2).

Alternativa | 05 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

A l’ocasió anterior que parlàvem del Castell de Sant Carles, ja dèiem que a un moment donat quan no s’usà per a qüestions defensives, se li trobaren altres funcions. Aviat se veié que era un bon lloc com a presó i per això s’hi emprà en diferents ocasions. Hi estigueren tancats republicans durant i després de l’alçament franquista, llavors continuà al manco en part, emprant-se com a presó militar fins prop dels anys vuitanta. També serví de bateria de salves per a donar benvingudes a vaixells de guerra.

Més tard s’hi comença a muntar el Museu Militar. Al 1997 se creà el consorci que actualment el gestiona , està constituït pel Ministeri de Defensa, Govern de les Illes Balears, Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma, s’inaugurà al 1981.

 L’entrada és lliure i val la pena visitar-lo, tot està molt pulcre, inclús les zones de l’exterior de la murada han millorat molt d’ençà que roveguen l’herba. En aquesta ocasió he vist cinc sales obertes però això va variant, s’hi poden veure armes i utensilis militars de diferents èpoques. També hi ha sales temàtiques que ens expliquen alguns fets i ens recorden algun episodi històric. De temps del franquisme s’hi troben banderes, retrats d’algun trist personatge i símbols que foren retirats de llocs públics urbans i que s’han dipositats aquí.

Està bé que tot això se conservi per a refrescar-nos la memòria i no oblidar.              

                                                                                                     A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb