URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Opacitat per transparència

Alternativa | 06 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquesta legislatura cal canviar l'opacitat per la transparència.

El dret a la informació, que la majoria de democràcies europeus d’una forma o altre tenen regulat, a Espanya no existeix, i  és el país més gran de l'Unió Europea sense Llei de Transparència (una promesa  del PSOE des de 2004 que no ha complit). Aquestes lleis faciliten que els ciutadans puguin tenir accés a tot tipus d'informació que es trobi en poder de qualsevol autoritat pública o de qualsevol entitat privada que realitzi funcions públiques. Inclús els representants polítics trobam, com ha estat el nostre cas aquesta legislatura, moltes dificultats per accedir a la informació sol·licitada.

Dins la idea de transparència defensam una sèrie de punts al nostre posicionament sobre pactes que han trobat el suport de la Lliga, el PSOE, el PSM i Esquerra però que no han tengut el suport del Partit Popular:

El PP ha mostrat la seva reticència a publicar els béns patrimonials i d'ingressos dels càrrecs públics. A la legislatura passada ja vam presentar una moció en aquest sentit.  (desembre de 2008 aprovada però només amb caràcter voluntari). No inventam res: a municipis com Sevilla, Getafe o Vigo ja s'han fet públiques a les pàgines web municipals les declaracions de Béns patrimonials i activitats dels càrrecs electes. Si els regidors no tenen gens a amagar, no haurien de tenir cap problema amb la publicació dels seus bens.

En compliment d'aquesta idea de transparència i en compliment del pacte anticorrupció , el nostre regidor, Pepe García, a va publicar la seva declaració de béns patrimonials, a la campanya electoral. Ara publicam el patrimoni del nostre nou regidor, Miguel Sánchez.

Tampoc entenem la reticència del PP a realitzar una auditoria. Consideram imprescindible que ciutadans i polítics tinguem un coneixement exacte de la  situació econòmica de l'Ajuntament. Ara mateix parlam d'un deute de més de déu milions d'euros a curt termini. Un deute resultat de despeses sense control ni previsió, i que ens obliguen a fer un pla de sanejament que ens tocarà de ple a tot el poble i que a més coincideix amb la pitjor època econòmica del país. Els ciutadans tenen dret a saber com estam i que ha passat. Cal netejar el mal funcionament passat, fer una auditoria i mirar endavant. 

Del blog al cabo de la calle
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb