URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal consens en benefici de tothom

Alternativa | 13 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

L'esborrany de la nostra intervenció al ple del dissabte.

Volem donar moltes gràcies a les vuit-centes vint i dues persones que han confiat en la nostra llista i el nostre projecte. Gràcies a tots els que ens heu ajudat a aconseguir dos regidors i heu fet possible que Alternativa per Pollença sigui la tercera candidatura més votada de Pollença.

Des de les eleccions a Alternativa per Pollença hem fet un esforç per tal de negociar un veritable canvi a la manera de fer política a Pollença. Ens hagués agradat poder arribar a assolir aquest acord amb altres partits però finalment no ha estat possible. Des del moment que el Partit Popular va rebutjar el nostre document no podem votar a Tomeu Cifre com a batle. Aquest rebuig, al que era un document de mínims, demostra que la seva ideologia i model de ciutat són prou diferents dels d’Alternativa. Però ja que la Lliga va acceptar el nostre document, i ara forma part de l’equip de govern, esperam que siguin capaços de complir alguns dels fonaments mínims que demanava Alternativa  per pactar.

Esperam per part del nou equip de govern, transparència absoluta en tot el relacionat amb la gestió dels doblers públics. Per això els demanam que facin públic el seu acord de govern i que es realitzi una auditoria per conèixer exactament la situació econòmica del municipi, el més aviat possible, i el més prest possible.

Tothom és conscient que és imprescindible sanejar les arques municipals i reduir el temps de pagament als proveïdors, empreses i diferents associacions del municipi. Cosa que ha de ser una prioritat. Això requereix un pla d'austeritat que s’ha de fer des del consens de tots els partits amb representació. Igualment, com hem insistit a totes les negociacions, els polítics hem de ser els primers en donar exemple i esper que adoptin mesures en aquest sentit com la reducció de dedicacions exclusives i de les dietes.

L’Ajuntament ha de ser rigorós i eficaç i ha de complir les lleis, les ordenances i els acords aprovats pel propi Consistori. Cal una professionalització de la gestió municipal sense favoritismes, per la defensa dels interessos col·lectius i els espais públics...

A aquestes eleccions hi ha hagut un 36% d’abstenció. Un de cada tres pollencins no ha votat. Pensam que és una demostració més de que fa falta canviar la manera de fer política. La implicació de la ciutadania en la política municipal no es pot limitar a l’elecció d’uns representant a l’Ajuntament cada quatre anys. Com demana el moviment ciutadà que es va iniciar el 15 de març, que ha omplit d’indignats les places, ha  arribat el moment de renovar la Democràcia. S’ha d’impulsar la democràcia participativa i s'ha de fer partícip a tothom de les decisions de les àrees de govern.

En el nostre cas, som conscients de que tenim una important responsabilitat no només amb els nostres votants sinó amb tota la ciutadania. Som la primera força de l’oposició. Les nostres prioritats són la igualtat, el progrés, la solidaritat, el lliure accés a la cultura, la sostenibilitat ecològica, el benestar i la felicitat de les persones. I defensarem valors que pensam no són preferents en un govern de dretes-centre com el seu.

Sobre la taula, l'equip de govern trobarà crítiques, idees, projectes, preguntes...  Els dos regidors d’Alternativa farem feina des de l’oposició, de la forma més constructiva possible. Els demanarem responsabilitat quan faci falta i els felicitarem quan facin les coses bé.

Anys i anys de deixadesa i de males pràctiques han portat a l’Ajuntament a una situació molt complicada. Sense els comptes del 2010 tancats, sense pressuposts, amb un gran deute a curt termini... Amb un munt de temes als que haurem de fer feina de valent. Els més immediats: les platges d'el Moll, el Festival, el centre de dia de Pollença, la residència, rescatar les subvencions de l'auditori, el dèficit de la piscina coberta del Port de Pollença, la fàbrica, el becut vermell, la regularització de serveis actualment en situació al·legal, la situació de deixadesa total a la Cala... Al que podem unir tot el que s'ha de fer en el dia a dia per recuperar tot el municipi: asfaltat de carrers, parcs infantils, embelliment, manteniment...  Per això pensam que en aquest moment és imprescindible arribar a un consens en molt de temes. Allà ens hi trobaran. Només els demanam que siguin valents i que primin els interessos comuns sobre els particulars.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb