URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un diccionari molt més interessant que el de la RAH

Alternativa | 15 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Us convidam a la presentació dijous dia 16 de juny a les 19:00h. del nou llibre del Grup d’Estudis Llibertaris Els Oblidats (del que forma part el nsotre coordinador Pere Josep Garcia, juntament amb Albert Herranz, Catalina Martorell, Miguel López, Jorge M.): Els Invisibles. Diccionari de militants, organitzacions i sindicats llibertaris de les Illes Balears.  Volum I: Mallorca (1869-1952). Editat per Edicions del Moixet Demagog.

La presentació serà al Cafè Velvet, en el carrer de la Protectora, 6 de Palma

A l’acte hi intervendran Maria Antònia Oliver, presidenta de l'Associació per a la Recuperació de la Memòria històrica de Mallorca, David Fernández, secretari general de la CNT a Mallorca, un representant del periòdic Cultura Obrera i Jorge  M. del Grup d'Estudis Llibertaris els Oblidats.

Hi esteu tots convidats.

Els Invisibles. Diccionari de militants, organitzacions i sindicats llibertaris de les Illes Balears. Volum I: Mallorca (1869-1952) és el primer volum d’un projecte ambiciós que pretén treure de l’anonimat històric les organitzacions i els militants llibertaris de les Illes Balears essent aquest primer volum dedicat a l’illa de Mallorca. El diccionari conté nombroses entrades relacionades amb el moviment llibertari mallorquí comprés entre els anys 1869 i 1952 i significa una fita per a l’estudi de les idees i el moviment obrer llibertari. És un diccionari que recull a milers d’anarquistes mallorquins i les seves organitzacions, protagonistes del su temps, que han quedat al marge de la història, que no surten als llibres i que són els grans oblidats de la memòria històrica. Amb aquest diccionari pretenem posar nom a tots aquests invisibles. Persones que baix l’ideal llibertari lluitaren per a construir un món millor.

El llibre consta de gairebé 200 pàgines i milers d’entrades dels militants, organitzacions, òrgans de premsa… de l’anarquisme mallorquí. Comença amb l’arribada de l’anarquisme a l’illa allà pel 1869 i acaba al 1952, any de la mort de Pere Adrover “El Yayo”. A tots els que volgueu adquirir el llibre, podeu fer-ho escrivint un correu a elsoblidats@gmail.com

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb