URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Solucions al tancament de la piscina coberta.

Alternativa | 16 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

  Durant la campanya electoral i a les negociacions per formar l’equip de govern hem insistit en la complicada situació de l’Ajuntament i en la necessitat de consens i col·laboració entre tots per sortir de la mateixa... Ara cal actuar i el nou govern  ha de ser conscient de que això només el podem treure entre tots.

Davant el tancament de la piscina coberta del Moll, ahir ens vam posar en contacte amb el nou equip de govern; per demanar una reunió de tots els grups amb representació política i cercar el consens necessari per sortir de la situació crítica a la que es troba l'Ajuntament. En Tomeu i na Malena ens han confirmat el seu interès de fer una reunió la setmana que ve per tractar aquest tema de la piscina, el Festival, les platges (on avui es farà un requeriment a f&beach pel compliment dels plecs  i a sail & surf per r la ocupació sense autorització de la platja.)...

A més el batle ens ha informat que l'Ajuntament s'ha posat en marxa per pagar el deute amb Endesa, connectar de nou el comptador i passar el contracte a nom nostre (això s´havia acordat i no s´havia fet, normalment a un ajuntament no se li talla l'electricitat). També s'ha demanat una reunió amb l´adjudicatari per solucionar-ho ja que és el concessionari qui ha de pagar la llum.  Hem de recordar que el gas-oil ja el paga el consistori.

Als darrers plens de la passada legislatura vam demanar per la situació de la piscina coberta del Port de Pollença sense massa resultats. Durant la campanya vam mostrar la nostra preocupació per aquest tema i al discurs d’investidura el vam citar com un  dels temes penjats que requerien una solució immediata. Abans d'ahir es van confirmar les nostres preocupacions i la piscina es va tancar ja que Endesa es va emportar el comptador pel deute acumulat amb la mateixa. Aquest problema es coneixia fa temps (recordam que la piscina ja es va tancar el 3 d'agost passat pel mateix motiu) i, a pesar dels informes tècnics i de les nostres peticions, l’anterior equip de govern va optar per no fer res.

L’empresa que gestiona la piscina, Algalia Esport S.L. va presentar -entre febrer i agost del 2010- quatre escrits demanant una revisió de les condicions contractuals ja que el cost elèctric de la piscina resultava molt superior al que l’empresa havia contemplat (l’empresa havia previst pagar uns 1.500 euros al mes i en pagaven 3.000 euros). El primer any d’explotació, entre el 8 de juny de 2009 i de 7 de juny de 2010, l’empresa   va facturar 35.192,32 euros d'electricitat (una despesa diària de 96,42 euros). En aquell moment (agost del 2010) l’empresa acumulava 72.000 euros de pèrdues i  el 24 d’agost de 2010 va presentar un escrit on explicava els seus problemes per cobrir la despesa elèctrica i feia diferents propostes per solucionar -en part- aquest problema (propostes recollides a l'informe del tècnic d'esports):

- Abonar 2.200 € cada mes: 1.500 en concepte d’energia elèctrica i 750 € per afrontar el deute que ja tenien amb l’Ajuntament. O sigui, l’empresa concessionària plantejava abonar una quantitat fixa en concepte d’energia elèctrica, fos quin fos el consum real elèctric. Això implicava que l’empresa  només pagués el 50% de la despesa energètica de la piscina.

- Reconvertir una pista d’esquaix en una sala d’activitats dirigides per augmentar el número d’abonats.

L’enginyer municipal va fer un informe en el qual aportava solucions al problema, fa pràcticament un any, que s'haurien d'aplicar el més aviat possible:

- Estudiar diferents ofertes de compra d’energia elèctrica per tal de millorar l’eficiència econòmica del subministrament elèctric. Una cosa imprescindible i que sembla increïble que encara no s’hagi fet a l’Ajuntament (ens consta que una vegada més resultat de la deixadesa).

- Instal·lar una manta tèrmica sobre la làmina d’aigua de la piscina per poder apagar la deshumificadora durant 8-10 hores de la nit. L’enginyer indica que un 47% de la potència elèctrica de la piscina es destina a la deshumificadora, que funciona durant 24 hores.

Un pdf amb els diferents informes dels técnics municipals sobre el tema.

Veure articles anteriors sobre el tema, com quan demanavam la bojeria d'una gestió pública d'una instal·lació pública.

Notícia i fotografia al diari Última Hora.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb