URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Comunicació i transparència llevant plens?

Alternativa | 23 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

  Com vam comentar a la reunió de portaveus del dimarts, el nou equip de govern ens va proposar la seva idea de reduir els plens al mínim marcat per la llei, o sigui un ple cada dos mesos i no mensual com ha estat  fins ara. En substitució del ple eliminat proposen fer una junta de portaveus (no pública).  Les principals excuses per fer aquesta proposta són llevar feina a la secretària de l’Ajuntament i les dificultats de fer un ple amb vuit grups polítics amb representació. Realment pensam que el que n’hi ha darrera és l’actitud típica de molts de polítics que prefereixen “arreglar” els assumptes públics d’esquenes als ciutadans.

Evidentment a la mateixa reunió ja vam mostrar la nostra oposició a una proposta que va en el sentit contrari al que en aquest moment demana la ciutadania, transparència i participació. Els plens  són la principal eina democràtica municipal ja que és l`únic organisme on el debat i la discussió dels projectes es fa de manera pública.

A Alternativa s om favorables a cercar solucions per facilitar la feina de la secretària com la que també ens han fet de concentrar les comissions informatives en una o reduir els temps d’intervenció. El que no compartim de cap de les maneres és el de reduir els plens a la meitat quan a la darrera legislatura han estat molt intens. Si una cosa ens ha distingit a Alternativa per es Pollença és la nostra feina per revitalitzar el ple. A la legislatura 2007-2011 només amb un regidor hem presentat 94 mocions i més de 1000 precs i preguntes, moltes a petició d’associacions i ciutadans. Al mateix període el grup PP-UMP amb sis regidors només va presentar 25 mocions.


 A Alternativa per Pollença apostam per un govern transparent i participatiu, no per resoldre els temes als despatxos i d’esquenes als ciutadans. Un dels cinc punts del nostre document de mínims era el de la participació i també un dels que va ser rebutjat pel PP; tant el referent a reactivar l’Agenda Local 21 com el d’obrir els plens a la participació ciutadana. Però aquest document va ser acceptat per la Lliga que a més a més al punt 4 del seu programa  parlava d’una Pollença comunicativa i transparent... El camí no pensam que sigui reduir els plens a la meitat. Per això
 ens sorprèn molt negativament que la Lliga puguin donar suport a la reducció dels plens. Igual que també ens sorprèn negativament que  l’oferta també trobés suport per part del portaveu d’UMP, un partit que pensàvem volia revitalitzar la seva feina institucional.

Davant de la nostra ferma oposició i la del PSM el batle va comentar que posposava la decisió fins després de Nadal, esperam que entri en raó i no doni un pas que considerem inadmissible, i que estam segurs trobaria l’oposició de la majoria de ciutadans de Pollença.

 Medina al diari público


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb