URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

We are in the opposition

Alternativa | 02 Juliol, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

  

Talk of de North (august 2011)

Regarding the invitation we received from  the government coalition to join their government board and which we have accepted: 

We are in the opposition and we work as an opposition party. The name "government board" might be misleading, especially when it is known that the government board is composed only of the government coalition, but the truth is that the government board is not part of the government team. We feel that it is our responsibility and obligation to participate on this board while remaining an opposition party, thereby  bringing our ideas and  values that might help the current critical situation of our town hall.We also wish to increase   information given to citizens regarding this organism,  something that will benefit us all.

El català també és un patrimoni que s'ha de protegir.

Alternativa | 02 Juliol, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Un  nou regal en forma de dibuix del nostre amic en Miquel Trias que hem acompanyat de part del que va ser una carta oberta de Mariano Moragues dirigida al president Bauzà.  Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.

 Ara que la Serra de Tramuntana és patrimoni de la humanitat cal recordar que la Constitució  al seu  article 3.3 diu que la nostra llengua és un “patrimoni cultural que ha de ser objecte d’especial respecte i protecció”. Igualment cal recordar tota una sèrie de  declaracions internacionals : “Declaració sobre els drets de les persones que pertanyen a minories nacionals, ètniques, religioses i lingüístiques” (ONU 1992); “Conferència Mundial de drets lingüístics” (1996); “Carta Europea dels Drets Fonamentals” (Art. 22); “Decisió n. 1934/2000/EC; “Declaració Universal sobre la diversitat cultural” (UNESCO 2001); “Convenció Internacional sobre la protecció  i promoció de la diversitat de les expressions culturals” (UNESCO 2005). 

Admetre i defensar la diversitat cultural és avui un element inseparable del pluralisme, el desenvolupament sostenible, els drets humans, la democràcia y la pau, com ho és la biodiversitat dins la naturalesa per mantenir l’equilibri ecològic. L’afirmació de la identitat cultural és la base per el pluralisme cultural.

Finalment Mariano Moragues recomanava al senyor Bauzà el llibre de l’Eivissenc  Isidor Marí “Mundialització, interculturalitat i multilingüisme”. Damià Pons considera que “ hauria de ser un llibre de capçalera pels governants i els polítics, els líders socials i educadors. I també per aquells ciutadans que volen assumir amb naturalitat el deure de donar llarga vida a la llengua de la seva terra”

Els mallorquins ben nats no podem consentir que a ca nostra se’ns arraconi la nostra cultura i la nostra llengua.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb