URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

COMISSIÓ DE FESTES I DIA 1 D'AGOST

Alternativa | 09 Juliol, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

El passat dijous va tenir lloc una sessió de la comissió de festes, vaig assistir a la mateixa amb l'única intenció d'escoltar i aprendre el funcionament de la mateixa, però al cinc minuts de començar ja em vaig donar compte de que no era el millor dia per aprendre res del funcionament de l'esmentada comissió.

Una vegada que el regidor de festes va explicar el retalls que tindran les festes del Port de Pollença, a la que ningú va posar cap tipus d'entrebanc, va començar també per part del mateix regidor la exposició de les intencions de l'equip de govern amb els actes principals de la Patrona, des de el primer moment va ser qüestionat per part dels assistents, ni les cridades a l'austeritat, a evitar la massificació, ni l'elevat cost de la neteja de brutor que ocasiona el “botellot” i la revetla en general podien convèncer a una gran part dels assistents que insistien que al manco una revetla a la plaça major s'havia de fer. “No volen perdre la nostra festa” deien uns dels assistents mentre el regidor exposava amb poc èxit, la conveniència de deixar als bar que fossin els veritables protagonistes de la nit.

Tampoc les altres celebracions com la de “MARCHA FRESCA” es varen salvar d'alguna crítica, com la de l'elecció del dia, dissabte 30, cosa que si va agradar a alguns assistent que a aquestes dates fan feina al ser diumenge el dia següent, i els que no estaven d'acord pel fet de la possible massificació també d'aquesta festa, cal destacar que un ciutadà va comentar que aquest vespre caldria fer un altre acte més pel més joves i així aquesta festa tendria tot just gent més major.

Altres fets a destacar va ser la intervenció d'un conegut ciutadà que va demanar el protagonisme de la Comissió de Festes i que va ser por aplaudit per part dels assistents, també una ciutadana demanava una sanció de 5 euros per pixar al carrer i fins 100 euros per actes més greus, també altre ciutadà apostava perquè la revetla finalitzàs a les 3 de la matinada per donar temps a que la plaça major es “netejàs” i just quedassin els que de veritat volien escoltar les notes de “l'alborada”

En resum i amb una opinió molt personal meva, crec que aquest tipus de comissions són necessàries i les seves tasques de voluntariat a les celebracions locals són impagables, ara bé, tampoc crec que si els hi hagi de donar un poder per damunt el regidor de festes i molt manco per damunt de l'equip de govern, crec que la intervenció del regidor Sr. Llobeta va ser prou clara en descriure la situació econòmica i els problemes que duia l'actual model de revetles. Jo mateix visc a fora vila i la quantitat de festes i celebracions que hi ha fora de la vila és molt gran i cada any s'afegeixen més, hi ha una incomoditat, disgust o simplement desmotivació per part de molts de pollencins a sortir pel carrers de Pollença el dia 1 d'agost i just arribar a la vila per escoltar l'Alborada.

Tampoc vull deixar de donar el meu reconeixement a Joan Rafel Covas per traure del “baül dels oblidats” al darrer moment, la celebració de “MARCHA FRESCA INFANTIL”, el seu engrescament a la reunió va aconseguir recuperar pels nins pollencins aquesta petita celebració amb la col·laboració de “mai sona” (no em voldria equivocar, havia molt de renou) que cedirà un equip de so de franc per la festa.


Miquel Sánchez

 

 

Conjuntament amb Endavant Mallorca presentam el llibre Construint municipi des dels moviments socials  amb una xerrada de dues de les persones que han participat en la seva redacció. Us esperam dilluns 11 a les 20:00 al Centre Cultural.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb