URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Avantatges de la política

Alternativa | 11 Juliol, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquest any ha quedant patent que la desafecció política  per part dels ciutadans . Un 36 % d’abstenció a les darreres eleccions però  sobretot el naixement d’un moviment  tant il·lusionat com el 15 M són clarament un toc d’atenció per els nostres polítics.  La sensació de que els nostres representants no treballen per beneficiar els seus interessos particulars o els dels seus familiars en lloc de fer-ho per defensar l’ interès general  és  clarament la que predomina. Després de l’allau de casos de corrupció que han saturat els jutjats semblava, per la declaració dels candidats que els s’havia pres nota i paraules com transparència i participació ciutadana apareixien als programes i als debats.

                No crec en absolut que tots els polítics siguin iguals, és evident que el percentatge de responsabilitat no és el mateix en tots els casos ni en tots els partits.  És depriment comprovar com els resultats electorals no castiguen als corruptes. Tot el contrari però al mateix temps és evident que independentment de les sigles polítiques, la classe política vetlla per els interessos dels seus components

                S’ha parlat en els darrers mesos de la situació i les pagues del diputats ja siguin europeus, espanyols o balears, dels seus sous i de les seves pensions.  Menys coneguda és el tema de la consolidació dels sous per part dels funcionaris. Com ha informat recentment el Diari de Mallorca -els funcionaris de carrera  de la administració de la comunitat autònoma de les balears o de les entitats públiques que depenen de la mateixa , així com el personal estatutari del servei de sanitat pública autonòmica que se reincorporen al servei actiu després d’ocupar durant dos anys continuats(tres amb interrupcions  es veuen premiats per un complement a la seva paga de per vida, si així ho sol·liciten,la  quantia mensual es calcula per la diferència entre el seu complement de destí  consolidat en l’escala funcionarial, segons el seu nivell i categoria i el complement destí que la llei de pressupost generals de l’estat fitxa anualment per els directors generals de l’administració de l¡’estat aproximadament. uns 1500.

Per els membres de la classe política, no és suficient amb el privilegi que suposa accedir un determinat càrrec, no per formació ni preparació sinó simplement per militar en un determinat partit, amb unes condicions econòmiques i laborals que ja voldríem la resta dels ciutadans, a més a més s’asseguren  els seus privilegis una vegada han acabat amb la seva etapa política.  És evident que poc es pot esperar d’aquells que estan implicats ens casos de corrupció, però es desolador comprovar com els polítics tant de dretes com d’esquerres, aquells que no es cansen de demanar sacrificis a la població, aquells que demanen confiança als ciutadans i s’indignen quan se’ls fica en el mateix sac que als corruptes, mantenen descaradament aquets privilegis i els mantenen ocults a la majoria de la població.

A Pollença mateix , tenim exemples de gent que es veu beneficiada per aquest complement com és el càrrec de l’anterior Batle Joan Cerdà , o l’ex- gerent d’Inestur Antoni Oliver o l’ex director d’emergències  Miquel Àngel Sureda s’han vist agraciats per aquest complement salarial..

En un moment on les retallades en els serveis bàsics com la sanitat i l’educació són tan importats hem d’exigir i fer saber als polítics que  han d’acabar amb aquets privilegis intolerables en una vertadera democràcia i que no confiarem amb ells fins que no siguin dignes de confiança

Joan Cifre

Aquí teniu dues notícies aparegudes al Diario de Mallorca a principis de juliol sobre el tema:
 
http://www.diariodemallorca.es/mallorca/2011/07/04/40-ex-altos-cargos-cobraran-plus-funcionarios/683769.html

http://www.diariodemallorca.es/mallorca/2011/07/04/peones-politico-cobra-doble/683770.html

 


Conjuntament amb Endavant Mallorca presentam el llibre Construint municipi des dels moviments socials  amb una xerrada de dues de les persones que han participat en la seva redacció. Us esperam dilluns 11 a les 20:00 al Centre Cultural.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb