URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

"Tápense"

Alternativa | 15 Juliol, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui aprofitam per contar una història tràgica-còmica que va ocórrer fa uns dies a la platja de Formentor. Una història que il·lustra molt gràficament els prejudicis morals que encara arrossegam avui en dia. Prejudicis que van molt més enllà de la llei vigent i que les “forces de l’ordre” volen imposar. Tot plegat és un esperpent que inclou tot un seguit de despropòsits pel simple fet de posar-se nuu a una platja.

I es que resulta que uns companys varen anar a la platja de Formentor i feren nudisme (no fa falta que diguem que és una pràctica voluntària i personal i acceptada per la llei). Però, conscients de que hi ha persones que poden molestar-se per aquesta pràctica, es situaren a un lloc discret i miraren si la gent del seu voltant s’incomodava. En principi cap persona del voltant es va sentir molesta per això, de fet, moltes dones no portaven tampoc la part de dalt del biquini, etc.

La qüestió és que prest l'al·lot de les hamaques va aparèixer i els va dir que no podien fer nudisme i que es posàssin roba. Els companys li varen comentar que no molestaven a ningú i que a més, no hi ha cap normativa/llei/ordenança que ho prohibeixi... L'al·lot es va mosquejar una mica i va anar a cridar a la socorrista, que amablement els va explicar que sabia que no hi havia cap normativa que ho prohibís però que s’havien de posar la roba o anar-se’n lluny de la platja (a les roques). Estava clar que sense cap motiu no els volien allà. Per tant, i perquè ningú havia fet cap gest de molèstia o incomoditat, decidiren no moure’s.

Però la cosa no va quedar així. Al cap d'una estona va aparèixer novament l'al·lot de les hamaques, aquesta vegada amb un guàrdia de seguretat, que aquest, ja amb molt mala llet els va dir que es posàssim roba. Davant la negativa va cridar a la Guàrdia Civil. Al cap d’uns minuts va aparèixer una parella de guàrdies civils que els varen dir el mateix. Armats de paciència, però molests, els companys els explicaren novament la situació, de que no molestaven a ningú i de que no hi havia cap llei que els impedís fer nudisme...

La Guàrdia civil però, molt ràpidament els va demanar la documentació i els va dir que si no es posaven roba els acusaria de delicte d'exhibicionisme. En fi, que després de discutir una estona sobre què era exhibicionisme i què no. Finalment es van posar roba i la cosa va quedar així, sense denúncia i amb roba.

Tot plegat va ser un cúmul de despropòsits, un seguit d’intents de llevar el dret a els persones a prendre el sol a la platja com millor creguin i sense molestar a ningú. L’escala jeràrquica va anar compareixent fins que va arribar la totpoderosa Guàrdia Civil, a la que els arguments legals no els serveixen i els pesa més una moral caduca i intransigent. La veritat és que és bastant incomprensible que a dia d’avui encara hi hagi gent que s’escandalitzi per veure nues a dues persones a la platja. I encara sorprèn més que es prenguin tantes molèsties per a que es posin alguna peça de roba a les seves “parts íntimes” com dirien ells. 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb