URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Poliesportiu del Port de Pollença. Un exemple de manca de planificació i gestió.

Alternativa | 18 Juliol, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Vaig comenzar a jugar al bàsquet als 10 anys al pati de l’escola Miquel Capllonch. Els horabaixes de l’estiu, després d’anar a nedar ens reuníem  uns quants amics; com que l’escola estava tancada no ens quedava altre remei que botar la barrera. Uns anys després, vaig entrar al Club  Atletisme Colonya Pollença i els partidets d’estiu els jugàvem al poliesportiu de Pollença,la barrera de l’escola Miquel Capllonch ja sols la botàvem ocasionalment per anar a llançar a cistella en moments d’avorriment.

No seria just no reconèixer la gran millora que s’ha aconseguit en instal·lacions esportives. Ens hem gastat molts de diners en proveir  Pollença d’unes bones instal·lacions que anys enrere no pensàvem aconseguir.

 El problema ha estat la manca de planificació i de previsió.  La construcció del poliesportiu del Port de Pollença amb la piscina coberta inclosa  és un exemple de com no s’han de fer les coses, manca de previsió, improvisació i deixadesa. El projecte (per dir-ho de qualque manera) ja va començar malament i record com varen tardar més de dos anys a construir-lo (escric de memòria). A la fi el varen inaugurar, amb una pista de bàsquet, una futbol sala,dues de tennis, les d’ squach, a i com no un bar al que es feia responsable de la gestió de les pistes i d’uns vestuaris bastant precaris . Mesclant la gestió publica amb la privada d’una forma bastant desordenada.   

 Més tard es va construir la piscina descoberta, en aquell moment ja es parlava de fer-la coberta, hi va haver recollida de firmes, però finalment es va fer una piscina descoberta amb uns vestuaris prefabricats. Després varen venir els canvis, es decideix cobrir la piscina, es lleven les pistes de tennis per fer el nou col·legi Miquel Capllonch, es lleva la pista de bàsquet per fer les noves pistes de tennis. La solució per el club de bàsquet Eu Moll es la d’entrenar i jugar a les instal·lacions de L’IES Port de Pollença a l’espera de la construcció del nou Pavelló. L’ajuntament firma un conveni amb la Conselleria d’Educació i Cultura, un conveni provisional a l’espera de la construcció del Pavelló del Port de Pollença.

A part de la manca de planificació l’altre constant al voltant de Poliesportiu ha estat la manca total de manteniment i els deteriorament constant de les instal·lacions. El resultat es que hem tornat a l’època en que a l’estiu els al·lots han de tornar botar les barreres per jugar a bàsquet, tot i els diners que tots els Pollencins ens hem gastat en l’esport.

Aquets manca de manteniment també es veu reflectida al pavelló de l’IES degut a un conveni massa general i que no s’acaba de complir. Això en diferents moments a provocat tensions entre la directiva de L’IES i l’Ajuntament i que evidentment han afectat al club de Bàsquet.

Actualment la construcció del Pavelló al Port sembla inviable degut a la difícil situació econòmica del consistori i al problemes de manteniment d’unes instal·lacions  que en prou feina l’ajuntament pot mantenir. Ara ja no es el moment de construir-ne  més sinó el de treure el màxim profit de les que ja disposam. Cal fer un pla d’actuació general tant a nivell de manteniment com de gestió. Una gestió que consider que ha de ser pública (això ja ho comentaré a un proper article). També cal de forma urgent re-negociar el conveni amb la Conselleria d’ Educació per tal que l’ajuntament es fes càrrec de la gestió i el manteniment de les instal·lacions  de l’IES Port de Pollença en horari no lectiu, evidentment donant prioritat a les activitats extraescolars del propi IES. Per això, és evident que cal reforçar el personal de manteniment,actualment sols hi ha un treballador per tot el poliesportiu.  Això permetria per una banda corregir els problemes de manteniment i neteja de l’IES i per altra ampliaria l’aprofitament d’un espai molt útil també els mesos d’estiu.

Els que no ens podem permetre que aquestes instal·lacions es deteriorin per la deixadesa i la manca de serietat en la gestió.

Joan Cifre

Imatge d'una cistella caiguda que vàrem denunciar fa uns mesos: http://alternativa.balearweb.net/post/95690

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb