URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sensacionalisme... Quan s'acabarà?

Alternativa | 19 Juliol, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquí teniu un nou article del nostre amic ichigo. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només heu d'escriure'ns al correu electrònic: alternativaperpollenca@gmail.com


Vegent que el primer (potser no) periòdic de Gran Bretanya i al món sencer, de nom “News of the World”, s'ha tancat per presumptes escàndols i que un tal Rupert Murdoch es va passar pel forro els pilars ètics i morals mediàtics i fet una premsa sensacionalista, és tal que tots nosaltres llegim mentides i manipulacions per part del sector de paper.

I jo dic, quan s'acabarà el sensacionalisme? Qui ho sap. El sensacionalisme mai no va ser un concepte nou i que encara hi ha mitjans de comunicació que ho transmeten. Què me'n diuen de la Fox News que, al contrari de la CNN, emeten per la tele quantiosíssimes acusacions al Partit Demòcrata i a gent que li diuen “comunistes, prostitutes, negres, etc” dels que ronden pels EEUU, mentre els membres de KuKluxKlan, els sectaris de Ronald Reagan i altres que formen part del Partit Republicà li donen suport? Com és que els tertulians d'Intereconomía, de COPE i altres critiquen durament (o crec que fingeixen) a Zapatero de coses que no varen tenir res a veure quan hi ha coses que sí tenen a veure? I finalment, és que donen suport sincerament als mercats financers per allò dels deures que mai no s'hauria d'acomplir?

Amb molta claredat, els informatius de molts canals pareixen més bé els programes de premsa groga (que no rosa), molts diaris surten el que ja en sabiem des del principi i a la ràdio les tertúlies no semblen com Deu mana. Abans que això, prefereix veure els dibuixos animats o passejar.

Imatge de clases de periodisme 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb