URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Estam a l'oposició. No més mentides

Alternativa | 20 Juliol, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Volem contestar de manera raonada i exemplificada a tota una sèrie de comentaris, exabruptes i insults que s’han fet  a aquest blog i a altres respecte a la invitació que ens han fet des de l’equip de govern a formar part de la Junta de Govern. Invitació que ha estat acceptada per part de la nostra assemblea però que encara no s’ha formalitzat (ahir mateix es va realitzar la segona Junta de Govern d’aquesta legislatura sense nosaltres).

La crítica raonada forma part de l’acció política. El que no és raonable és fonamentar la crítica en mentides o en suposicions sobre el que farem o deixarem de fer. Qui vulgui mentir ho podrà continuar fent, igual que els que es dediquen a insultar des de l'anonimat, però tothom ha de tenir clares una sèrie de dades objectives.

Comprenem que el nom de Junta de Govern pugui conduir a equívocs, sobre tot quan el més habitual és que la Junta de Govern només es trobi formada per regidors de l’equip de govern. Però com demostrarem a continuació, a Pollença no és la primera vegada que l’oposició té representació a la Junta de Govern i igualment s’ha donat a altres llocs aquesta presència de l’oposició.

És mentida que estar a la Junta de Govern sigui formar part de l’equip de Govern. Si fóssim al Govern hauríem fet un pacte de govern, tindríem delegada alguna àrea, cobraríem per aquesta... ho diríem i ho defensaríem, però això no és així. Estam a l’oposició i fem feina com a partit de l’oposició -si teniu dubtes només heu de demanar a la resta de regidors de l'oposició sobre la nostra actitud, raonaments i arguments a les reunions que s’han fet aquesta legislatura.

Si finalment és fa el nomenament, el nostre portaveu no tindrà cap càrrec ni responsabilitat de govern i continuarà cobrant el sou assignat com a regidor de l’oposició (400 euros mensuals) amb la responsabilitat d'anar a dues Juntes de Govern mensuals i votar, com a la resta d’organs col·legiats, segon el criteri d’Alternativa

Evidentment estar a la Junta és un repte (només cal veure tot el que ens ha caigut quan encara no és oficial) però pensam que és la nostra responsabilitat i obligació participar com a oposició a la Junta de Govern. La situació actual de l'Ajuntament és crítica i pensam que aportant les nostres idees, valors, crítiques i tot el que faci falta podem ajudar. Si fem qualsevol cosa que vagi contra el nostre programa i els nostres valors estam segurs que ho podrem debatre a  aquest blog.

Una cosa ja és segura -i ningú ens la podrà negar-, millorarà la informació sobre aquest organisme, cosa de la qual es beneficiaran tots els ciutadans de Pollença, ja que publicarem i farem arribar la informació tractada als partits de l'oposició tant aviat com ens sigui possible. Fins ara l'oposició ens assabentem del que havia passat a les Juntes quan ens arribaven les actes, molt de temps després d'haver-se realitzat, ignorant moltes vegades com s’havien arribat als acords o d’on sortien les factures aprovades. I els ciutadans només tenien coneixement del que es decidia a les Juntes molt més tard i gràcies a aquest blog. Som els únics que publicam les actes de les mateixes Juntes. Ara aquesta informació serà més immediata i més completa.

Com hem dit al principi de l’article, a Pollença no és la primera vegada que l’equip de govern dóna participació a l’oposició a la junta de govern. Al primer Ajuntament democràtic la UCD va tenir majoria absoluta però va donar als partits de l’oposició representació a la comissió permanent (actual Junta de govern): un regidor de cada partit, PCIB i PSOE. Com diu Pere Salas a la seva història de Pollença segle XX (pàg 903).

“ no s’ha de menystenir la presència de l’oposició a la comissió de govern, no per canviar el vot del partit en el govern, que a la pràctica això resulta pràcticament impossible, sinó per realitzar la funció de control polític inherent a l’oposició que ha de tenir tota democràcia.”

Per altre banda, Pollença no és una excepció, en l'actualitat hi ha altres municipis, de diferents colors polítics,  on l'oposició forma part de la Junta de Govern. Alguns exemples a la continuació de l'article...

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb