URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Consens i protecció ambiental a Formentor.

Alternativa | 21 Juliol, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

En referència a la notícia apareguda ahír a la premsa de que l'equip de govern vol desbloquejar la concessió de la llicència de forma i ampliació de l'Hotel Formentor, recordam a l'equip de govern la necessitat de cercar consens a aquest tema i la prioritat de respectar el paisatge de Formentor.

És prou increïble que un govern en minoria a l'Ajuntament (8 regidors) es plantegi públicament un tema tan important com aquest sense haver  informat ni contat amb l'opinió dels grups de l'oposició (9 regidors). I més quan s'estan plantejant solucions extraordinàries com cercar dreceres legals per donar la llicència de reforma i ampliació sense aprovar el pla especial de dotació de serveis de d'urbanització.
.
Un tema preocupant és que a  la informació apareguda a la premsa, es diu que el grup Barceló vol continuar amb la reforma amb una sèrie de modificacions tècniques de les quals res sabem. Quines són aquestes modificacions? Una pregunta important que també ha de contestar l'equip de govern  és si el grup Barceló ha modificat el seu projecte per reduir el seu impacte ambiental tal com li van demanar l'Ajuntament i la conselleria de Medi Ambient.
.
Per finalitzar, ens agradaria veure per part de l'equip de govern una actitud ferma respecte a "Villa Cortina", una obra amb nombroses denúncies, deficiències ilegals, i que ha provocat un gran impacte a la península de Formentor.

Ningú posa en dubte la importància econòmica de l'Hotel Formentor i la necessitat d'uan reforma al mateix  però mai s'ha d'oblidar que el que fa especial a Formentor és el seu paisatge i la seva protecció ha de ser una prioritat. Les dreceres legals que cerca el batle  no poden saltar-se que  la primera línia de Formentor està considerada com a Àrea d'Assentament dins Paisatge d'Interès (1991), una part és Paratge Pintoresc (1973) i Bé d'Interès Cultural (1985) i que tot l'àmbit rerrestre de Formentor està envoltat d'una Àrea Natural d'Especial Interès, protegida per la Llei d'Espais Naturals.

 

Villa Cortina. 
La fotografia guanyadora del IV Concurs

de Fotografia Urxella de Hans Monheim

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb