URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CXXXVI) Menorca 25 d'abril de 2011.

Alternativa | 31 Juliol, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui és el darrer dia, ja només queda arribar a Ciutadella. El dia torna a ser molt nuvolós i fa vent, el vent ens preocupa especialment perquè no volem tenir una travessia com a la vinguda, bé, encara falten moltes hores ja vorem a l’horabaixa com està la cosa.

Sortim de Son Xoriguer i caminam de cap al far d’Artrutx, no se veu lluny però hem de travessar zones urbanitzades. Un cop als voltants del far veim  que la mar està ben moguda, la darrera vegada que venguérem a Menorca haguérem de quedar un dia més... ja vorem.

Aquest far, com altres de la Comunitat Autònoma, té una concessió per a la seva explotació com a bar o restaurant però degut al poc control de l’administració, han col·locat un cartell dient que només està permesa la visita al recinte als clients. Així i tot qualcú se bota la “prohibició” i fa una volta per les terrasses, sense més problema.

Prop del far trobam unes curioses construccions militars que a l’exterior tenen la forma de les barraques de falsa volta. Mentre estam per els voltants ens telefonen de Balearia  per a dir-nos que el vaixell no pot sortir de Ciutadella i ha de sortir de Maó, això ens trastoca una mica els plans per el que hem de pensar què fer.

Degut a aquest canvi, a que la zona que ens queda està altament urbanitzada, a que no ens volem arriscar a arribar tard i no haver d’anar estressats, decidim agafar un taxi per anar a Ciutadella i així tenir un dia un poc tranquil.

Un pic allà fèim  un bon recorregut per tota la ciutat tot i que trobam museus i altres llocs  tancats ja que la temporada comença dia 1 de maig, falta poc però encara no hi som. Per molts d’indrets per on hem passat donava la impressió de que la temporada passada el darrer havia tancat l’illa i fins dia 1 de maig no se tornava a reactivar tot. Pot ser això sigui positiu.

 A l’horabaixa anam de cap al port no per agafar el vaixell si no l’autobús que ens ha de dur fins a Maó, allà embarcarem de cap a Alcúdia. No hi ha tant de temporal com pensàvem, se mou però no és el mateix que a la vinguda.

Han estat cinc dies intensos, notam el cansament però hem passat gust de moure-nos per aquests camins envoltats de natura i quasi per a noltros tot sols. Hem tingut pocs moments de sol per el que els colors no eren els d’altres vegades però no sempre ha de ser igual. També ens han quedat coses per veure: cales, coves, grans maresseres i altres racons interessants, això vol dir que queda molt per fer, hi haurem de tornar.  

                                                                                         A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb