URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els extrajudicials han de ser excepcionals

Alternativa | 10 Agost, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

¡¡Al  ple de juliol es va aprovar un expedient de reconeixement extrajudicial de crèdit de pràcticament mig milió d'euros, amb l'abstenció del PSM i Esquerra i el vot a favor de la resta de grups.

Un extrajudicial són factures que no disposaven en el corresponent exercici de crèdit suficient. Un procediment que hauria de ser excepcional i que no s'ha de realitzar sistemàticament com s'ha fet a la passada legislatura.

Aquest extrajudicial és de factures de l'anterior legislatura i  responsabilitat de l’anterior equip de govern. Esperam que aquesta legislatura sigui la de la cordura; es presentin els pressuposts en un temps prudencial i com han demostrat a les festes els regidors s’ajustin al seu pressupost.

Els extrajudicials han de deixar de ser un procediment habitual una vegada solucionat el tema de les factures de la legislatura passada, i tornar a se un procediment  que només s’ha d’aplicar en situacions excepcionals.

 A l'extrajudicial havia 203.310.19 euros en factures en concepte de subministraments, assegurances, lloguers... amb contracte previ, pagades mitjançant domiciliació bancària. 

A més a més havia 273.125,56 euros de serveis i subministraments conformades per tècnics i regidors. Entre aquestes destacava una presentada per Mallorca So S.A. per un import de 53.745,00 euros (IVA inclòs) que superava individualment la xifra o import establert per als contractes menors en la normativa general sobre contractació administrativa i en les Bases d'Execució del pressupost general 2010. No havia cap expedient de contractació. Vam demanar per la mateixa a l'anterior regidor de festes, en Michel, que ens va respondre que no havia hagut temps material de fer el corresponent expedient de contractació.

Per altra part havia  21.274,80 euros del Festival de factures conformades i  179.392,69 euros de factures corresponents al Festival que no es van incloure a aquest extrajudicial  ja que han estat conformades pel tècnic però no  pel responsable polític. A aquest tema le dedicarem un article.

Regularitzar i racionalitzar la despesa econòmica és bàsic i fonamental per recuperar l'Ajuntament i el municipi.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb