URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Model audiovisual del PP

Alternativa | 11 Agost, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

A l'anterior legislatura al ple de març es va aprovar  una moció de suport a  la  feina  de Corresponsals de Radio i Televisió de Mallorca i un pronunciament a favor del no tancament la mateixa. Aquella moció es va presentar a 53 municipis, i es va aprovar a 27 -la meitat- . D'aquells pobles, 8 eren governats pel PP (entre els quals hi ha Binissalem, Alaró, Sineu i Mancor de la Vall). 

Al darrer ple de juliol els sis grups de l'oposició vam presentar una moció de rebuig al tancament de RTV Mallorca i reprovació a la Presidenta del Consell de Mallorca per aquest tancament. Els regidors de la Lliga van donar suport a la moció mentre que els del PP es van abstenir. (podeu llegir la moció a la continuació de l'article)

Quan es tanca un mitjà de comunicació seriós i competent tots perdem una mica de llibertat.

RTV de Mallorca té un component social, cultural de llengua, de proximitat que no té cap altra mitjà. A més la creació de RTV Mallorca es va fer amb el consens de totes les formacions, inclosa la del PP. En canvi, IB3 es va crear mitjançant una llei d'acompanyament. 

El sector audiovisual mou 100 milions d’euros anuals i dona feina a 2000 persones, ajudant  a diversificar la nostra economia, Per altra part és un element promocional de primer ordre. A RTV de Mallorca n’hi ha un plantilla de 115 traballados altament qualificats, a més la meitat del seu pressupost (5 milions d’euros) es dediquen  a contractar programes a un centenar de petites i mitjanes empreses i autònoms del món audivisual.

El model audiovisual ha de ser fruit del consens i no de les majories, el PP trenca ara el consens al Consell i retorna al model que impulsà durant la passada legislatura quan crearen IB3 sense debat via Llei d'acompanyament dels pressuposts.

El nomenament d' Antoni Gómez, conseller de Presidència i cap de campanya de José Ramón Bauzá a les darreres eleccions, com Director General d'IB3, via Decret, vulnerant la lletra i l'esperit de la Llei d'IB3 que diu que el màxim responsable de la Radiotelevisió Autonòmica ha de ser consensuat per una majoria qualificada del Parlament.

 Quina indepedència podem esperar? El Govern  diu que el nomenament de Gómez és transitori i interí i que la intenció és seguir treballant per consensuar amb l'oposió el nom del Director General "definitiu". Però el Partit Popular sap  que, si no hi ha acord, només haurà d'esperar 6 mesos per nomenar el cap d'IB3 que vulgui.

Com diu el sindicat de periodistes de les illes balears:

En la història dels mitjans de comunicació públics hem vist de tot. Quantes vegades hem tengut la certesa en el passat de la submissió de ràdios i televisions al Govern de torn i al partit de torn... Però mai hem vist que el Director General d'un mitjà de comunicació públic formàs part del mateix Govern.

El model audivisual del PP: Tele Madrid, Canal 9 i ara IB3. Mitjans públics al servei d'un partit. I al ple, el batle encara es va qüestionar la independència de RTV Mallorca.

Los calvitos

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb