URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Arguta S.L i EMSER.

Alternativa | 12 Agost, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Voliam comentar la notícia que van publicar el passat dimarts  els diaris Ultima Hora i Balears, un tema al que havíem mantingut discreció ja que es troba en mans de la Guàrida Civil i la Fiscalia:

Escac a l’Empresa municipal de Pollença La Guàrdia Civil investiga els contractes de compravenda d’aigua de pou per si s’hagués produït un tracte de favor”

“Investigan la Empresa Municipal de Servicios de Pollença

Alternativa testifica tras denunciar en su blog una presunto trato de favor en la compra de agua”

Fa unes setmanes que el nostre regidor en Pepe García i el nostre company en Joan Ramon van  anar a declarar de forma voluntària com testimonis a la Guàrdia Civil. A la seva declaració van ratificar el que haviam publicat al nostre article El contracte de la compra d’aigua a Arguta SL és il·legal i innecessàri.”

Com vam dir a aquell article; el 23 de maig del 2006 el gerent d'EMSER, l’enginyer i l’encarregat del servei d’aigua van fer un informe conjunt  on indicaven que el volum d'aigua que s'extreia dels tres  pous gestionats per Arguta S.L. ( Ca’n Sales, Ca’n Comes i Ca’n Segui) no arribaven al volum mínim anual que es pagava, 300.000m3. A aquest informe els tres opinaven que EMSER no s’hauria de comprometre al nou contracte amb Arguta a extraure  més de 150.000 o 200.000 m3 .

A pesar d’aquest informe, pocs dies despre.s l’1 de juny del 2006 el batle   va fer  el nou contracte de cessió d’aprofitament d’aigües amb Arguta S.L. un altra vegada amb un volum mínim de 300.000m3, estam parlant de 71.700 euros anuals  més IVA i revisió segons l’augment de l’IPC .

Quan vam saber que el contracte amb Arguta es volia renovar, és quan vam denúnciar públicament que no es podia fer en les mateixes condicions, beneficioses per Arguta i perjudicials pels ciutadans. D’aquesta manera no es va fer el consell d'administració d'EMSER on s’havia previst renovar la prorroga del contracte i es va decidir demanar un informe tècnic i altre jurídic. Finalmentl 3 de gener de 2011 es va firmar el nou contracte entre l’Ajuntament i Arguta S.L. El nou contracte era notablement millor que el del 2006; s’havia exclòs el pou de Can Seguí i es fixava un pagament de 59.850 euros anuals, més IVA (un estalvi de 11.850 euros anuals).

Respecta a  la denúncia contra EMSER no s’ens va mostrar però sembla que l’ha posat el representant d’Arguta, el que realment és surrealista; primer per que denúncia al seu client i segon per tot el que hem comentat que és un exemple més de les parts i quarts que s’han fet a aquest Ajuntament per damunt dels tècnics municipals. Estam a l’expectativa de veure que fa finalment fiscalia i com pot acabar aquest tema.

Una vegada que s’han renovat prou els representants polítics a l’Ajuntament, ara cal renovar les formes, i sobre tot  deixar de fer parts i quarts que han beneficiat a tota una sèrie de personatges, i perjudicat greument a la majoria dels ciutadans.
 Imatge de Planeta Sedna
 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb