URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Indignats, anau alerta: no amolleu

Alternativa | 13 Agost, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquí teniu un nou article del nostre amic Mariano Moragues. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només heu d'escriure'ns al correu electrònic: alternativaperpollenca@gmail.com 

Quan els cans lladren, vol dir que caminan, deia el Quixot. De tots els racons de la dreta, dels alienat, dels conformistes i dels que encara la crisi no els ha nafrat fort, s’ha aixecat tot un concert de lladrucs de censures davant les reclamacions dels “indignats” i finalment han encarregat a les forces del desordre establert donar-los branca de casta forta als que ocupaven places pacíficament per fer escoltar les seves ben justificades demandes. Els “indignats” han obert els ulls a veritats com a temples: que els mercats financers han estat els principals creadors de la crisi amb l’especulació, amb la seductora oferta dels bancs de préstecs indiscriminats amb condicions abusives, amb els guanys escandalosos dels seus propietaris i directius, amb el control sobre els estats,... Els “indignats” hi estan, sobre tot, i amb molta raó, perquè la crisi la paguen els treballadors i els que l’han provocada segueixen engreixant i aprofitant les circumstàncies per concentrar riquesa, eixamplant la bretxa entre els rics i els pobres. Mem si no és indignant un món on un de cada 6 passa fam,  i sobra menjar!

 El poble ha començat a adonar-se que les decisions que li afecten no les prenen els seus representants legals, els quals  estan  a les ordres del mercat financer convertit amb un tirà global sense escrúpols. Per això mateix i per molts altres motius, és que la nostra democràcia està molt lluny d’aquella possible i desitjable. Vet-aquí una altra veritat com un temple: tenim una democràcia de pa en fonteta; som súbdits de la dictadura del capital financer, del mercat.   

No és vera que no es plantegin sortides a la democràcia retallada. Els “indignats” reclamen una democràcia més directe i participativa, amb polítics de mans netes, que vetllin pel poble, fora privilegis, elegits mitjançant una llei electoral que obligui a llistes obertes, que doni el mateix valor a tots els vots, que digui quins són els finançadors dels partits, que es pugui exigir l’acompliment de les promeses electorals, que faciliti les consultes populars, els pressupostos participatius.... No és vera que no es plantegin sortides als problemes econòmics: limitacions a l’especulació financera, tancar els paradisos fiscals, augmentar els impostos als que guanyen més, major control dels bancs, impedir els sous estratosfèrics dels banquers i directius de les grans corporacions... un canvi de sistema econòmic, on el treball i no el capital siguin la font de l’economia i la distribució de la riquesa sigui més equitativa.

Sols es toquen aquests dos punts (economia i democràcia)  per raons d’espai i donar una petita mostra de desllorigament d’algunes fal·làcies que publiciten per tal de no despertar foc colgat i que la gent calli i cali el cap davant els que ens han duit on estam: un control del món pel déu mercat dominat pels grans bancs i les grans empreses transnacionals, amb el seu afany d’un lucre desenfrenat, mentre s’ajusta el tascó al poble treballador.     

 No és vera que els “indignats” es dediquin a castigar als culpables de la crisi. Com ho podrien fer, pobrets, si la llei, els governs i les força pública està controlada pels poders fàctics?  Qui rep el càstig de la crisi,  els grans financers o els milions de treballadors i desocupats? Qui reb les garrotades de la policia? Qui castigarà els primers responsables del genocidi de mil milions d’afamegats? Haurem d’esperar que ho faci Déu enviant-los al infern?

Anau alerta, joves, que si estau endormiscats, vos prendran el pèl i el futur. Anau alerta que vos embullin i vos facin perdre la tramuntana, amb discursos desqualificadors i paralitzants. No vos acoquineu. La raó vos vessa. Ulls espolsats i fora son, que no vos donin figues per llanternes o cresta per ballesta, ni vos facin creure que la Mare de Déu nom Joana, que aigua treu amb un paner, qui en el creure és massa falaguer.

Mariano Moragues

 


 

Els indignats de Pollença Els Indignats de Pollença som un grup de gent obert a qualsevol persona (sempre que actuï a títol individual) que hem constituït una assemblea autònoma, encara que vinculada al moviment 15M, i que per tant, a nivell col·lectiu, cap partit polític ens representa, ni representam cap partit, sindicat o associació. un grup de gent obert a qualsevol persona (sempre que actuï a títol individual) que hem constituït una assemblea autònoma, encara que vinculada al moviment 15M, i que per tant, a nivell col·lectiu, cap partit polític ens representa, ni representam cap partit, sindicat o associació.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb