URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Distincions de la Patrona

Alternativa | 15 Agost, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

  Fins a aquest moment les distincions de la Patrona sempre s’han discutit a comissions informatives, on surten diferents noms. A la nostra experiència a l’anterior legislatura si no havia unanimitat aquests noms ja no es portaven al ple, ja que es considerava que fer un debat sobre la distinció o no a una persona era molt lleig.

Per exemple ja a l'anterior legislatura el batle, en Joan Cerdà, va comentar la possibilitat de donar-li una distinció al batle Siquier però al veure que no havia unanimitat, no va presentar la proposta al ple. Ningú va dir res, igual que no es va dir res d’altres noms (alguns proposats per a nosaltres) que tampoc van sortir.

Enguany,  com sempre, diferents noms es van posar davant la taula per les distincions (no només el del batle Siquier) i no es va arribar a la unanimitat. A més a més es va trobar que era el moment de fer un reglament consensuat per establir uns criteris per donar aquestes distincions.  Això va ser aprovat per unanimitat per tots els grups amb representació. Per tant com molt bé va dir a un comentari el company regidor del PSM, en Tomeu Cifre tots  som responsables igualment de que no s'hagi donat cap distinció.

La diferència respecte a anys anteriors és que en aquesta ocasió immediatament va sortir al Punt Informatiu un article  defensant  la distinció al batle Siquier. Na Eva Cerdà defensava les coses positives que havia fet en Siquier i acusava als regidors d’ignorants per no donar la distinció. Paral·lelament a la secció d’anònims publicats pel mateix Punt Informatiu es demanava una placa de reconeixement al batle Siquier al Festival i a altre anònim es repetia l’argumentació de na Eva (casualitats d’aquesta lamentable secció) acusant una altre vegada d’ignorants als regidors, i afegia que era intolerant estar en contra d’una distinció a un batle per la seva condició de franquista.

Després a aquest i a altres blogs ha hagut comentaris i debat sobre el tema.

El primer que hem de dir és que ens hagués agradat que, com havia passat fins ara, no s’hagués fet un debat sobre aquest tema, per qué ens semblava i ens sembla encertat  que no es faci un debat sobre els mèrits i desmèrits personals de ningú per tenir una distinció. Una vegada iniciat el debat evidentment no podiam i no farem una altra cosa que defensar els nostres arguments.

El segon que l’hem de dir a na senyora Eva i a l’anonim/a del fill directe és que tots els regidors teniam un bon dossier  sobre el batle Siquier, fet per en Pere Sales, i que per tant no es pot parlar d’ignorància per explicar el rebuig de més d'un grup polític a aquesta distinció. 

El tercer que hem de dir a  l’anonim/a del fill directe és que respectam el seu desacord, i que el que és intolerant és no respectar la nostra opinió i insultar des de l’anonimat.

 Fotografia del blog "Objetivo Mallorca" de Miguel Mestre Ginard.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb