URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Irresponsabilitat política al Festival.

Alternativa | 18 Agost, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Com ja vam explicar al darrer ple  no es van incloure a  l'extrajudicial 179.392,69 euros de factures corresponents al Festival (veure pdf)que  havien estat conformades pel tècnic però no  per cap regidor. En Tomeu Cifre del PSM   argumentar que el no havia firmat les factures que li corresponiem (un bon grapat del llistat) ja que abans cap regidor del Festival signava les factures.

Com diu l’informe de Secretaria n’hi ha factures que s’han saltat la llei de contractació pública i que no han estat fiscalitzades; 26.262,05 euros de Publicitat Matas S.L.  i pràcticament cent mil euros corresponen a l'empresa ROY IMATGE, S.L. En aquest darrer cas hem d'afegir que l'administrador de aquesta empresa va ser detingut en l'operació anticorrupció denominada voltor, i a la seva declaració a la policia  va admetre que havia manipulat processos de negociats. 

També destaca una factura d'Iberforo abogados del 2007  de 2.688 per l'assessorament per la realització d'un contracte al Director del Festival (contracte que no s'ha fet fins aquest Festival) i pels estatuts de la Fundació (que no s'ha fet)

Fa quatre anys ens van dir de tot quan van denúnciar l'opacitat i situació irregular del Festival (veure articles). El temps ens ha donat la raó i ha demostrat el desgavell de gestió econòmica del Festival, i la irresponsabilitat dels polítics que durant anys han deixat fer... 

Per la nostra part hem d'insistir en  que s’ha de fer una fiscalització completa i exhaustiva del festival i comprovar si les despeses presentades del Festival s'ajusten o no al preu de mercat o son més elevades.

A la Junta de govern del 5 de juliol es van regularitzar alguns temes del Festival. Per exemple ja no es va adjudicar a dit, com es va fer a anys anteriors, el contracte de serveis pel disseny i campanya publicitària i d’imatge,  i igualment la campanya publicitària pels mitjans de ràdio i premsa de la 50ª edició del Festival de Música de Pollença. I entre tres pressuposts es  va triar l’oferta més econòmica.

Igualment es va adjudicar el contracte privat de Direcció Artística del festival al Sr Joan Pons Alvarez, que ha fet de director artístic durant quatre anys sense cap contracte signat.

A la Junta de Govern de 19 de juliol (pdf) es va adjudicar el contracte de serveis per a la producció i realització dels medis per a la publicitat exterior del Festival.

La transparència és una bona eina contra la corrupció

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb