URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

I ara... hauria de dimitir.

Alternativa | 19 Agost, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

  El punt principal de la Junta del 5 de juliol va ser la desestimació del recurs de reposició  interposat per l’Associació de Veïns del Port de Pollença contra l’adjudicació de les platges al Port on es pot constatar la incompetència del president de l'AAVV del Port de Pollença, el senyor Miquel Cifre Xumet, que si tingués una mica de decència dimitiria.

A aquesta acta de la Junta de Govern resta molt clar que l’exclusió de l’Associació de Veïns del Port de Pollença de la licitació de les platges, va ser per no haver constituït l’aval que exigia el plec per a participar-hi (3.000 euros) a favor de l’Ajuntament de Pollença. Una vegada exclosos de la participació, l’Associació de Veïns va perdre la seva legitimitat per impugnar l’adjudicació de les platges a l’actual empresa que les explota.

Com recordareu, en plena campanya electoral el senyor Miquel Cifre Xumet, president de l’Associació de Veïns, demostrant un clar partidisme, va declarar a la premsa que denunciaria al nostre candidat i regidor en Pepe García (a l’article podeu llegir el que va ser la nostra resposta). La raó era que a Alternativa haviem denunciar un tracte de favor per part de l’Ajuntament a l’Associació de Veïns, ja que a pesar de no haver presentat l’aval demanat, i contra l’opinió de l’interventor i la Secretària, el senyor batle i el regidor d’hisenda havien votat a favor d’adjudicar les platges a l’Associació. Com sabeu, el senyor Miquel Cifre Xumet mai va posar aquella denúncia anunciada a la premsa i  tampoc va respondre a les nostres demandes d’explicacions per aquesta amenaça. Explicacions que vam demanar-li per telèfon, via email i directament el dia del debat electoral al local de la seva associació. Ara aquesta acta deixa molt clar que Alternativa tenia la raó i que l'administració municipal no podia ocultar la incompetència d'aquest senyor com president de l'Associació.

En juny el senyor Miquel Cifre va escriure una llarga carta d’explicacions als associats, on detallava la incapacitat per contractar de l’empresa F&A Beach S.L. -empresa a la que s’havien adjudicat les platges. Res a dir sobre aquest punt, que ocupava 6 de les 8 pàgines de la seva carta.  Com van dir al seu dia a l’article “vivim del turisme?” l'empresa que explota actualment les platges segueix sense complir el  plec de condicions, però això no pot amagar la responsabilitat i mala gestió del  president de l’Associació de Veïns del Port de Pollença.  A la seva carta per  explicar l’exclusió de l’Associació del concurs de les platges només s’utilitzava un full i l’argument era que a una conversació l’interventor li havia dit que per presentar-se a la licitació era suficient l’aval que havien presentat al 2010. Com diu a l’acta, la versió d’en Miquel Cifre dista molt de la que va exposar l’interventor i el que és cert és que no va presentar l’aval i per això l'Associació de Veïns no ha pogut impugnar  l'empresa que explota actualment les platges, F&A Beach, que segueix sense complir el  plec de condicions. 

Després el president de l'Associació va decidir  retirar totes les instal·lacions de vestuaris, banys ...que havia a les platges i que s'ha demostrat que eren propietat de l'Ajuntament ,i que ara ha recuperat. Inclús van llevar les fosses sèptiques i les connexions en plena temporada amb un greu perjudici pel municipi. 

Per tot això pensam que la incompetència i la mala gestió del president de l’Associació de Veïns del Port de Pollença, que ha portat a la mateixa a una situació molt complicada, i la seva responsabilitat en tot el que ha passat aquest estiu a les platges del Port haurien de comportar la seva dimissió.

 Fotografia Elena Ballesteros (Balears) 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb