URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Manifiesto de economistas aterrados

Alternativa | 23 Agost, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquests dies he pogut llegir el llibre “manifiesto de economistas aterrados”,  un  escrit curt (60 pàgines) i entenedor pels neòfits, publicat per quatre economistes francesos que desmunta el discurs neoliberal dominant. El manifest ha estat publicat per l’editorial baratària i el podeu trobar complet en castellà aquí http://atterres.org/?q=node/42. També tenen una pàgina web.

El Manifest contradiu les 10 falses evidències (sense base científica), que només serveixen per justificar les polítiques neoliberals que són a l’origen de la crisi econòmica mundial i proposa 22 mesures a debatre per fer-hi front.

Aquest llibre demostra clarament com anam cap al desastre. Europa ha renunciat a finançar-se mitjançant el seu banc central i ha passat a dependre totalment d’uns mercats financers  sense cap tipus de control. El més important a aquests mercats és la rendibilitat i com cada vegada és més complicat trobar projectes que donen alta rendibilitat, es pressiona constantment a la baixada en els salaris el que no afavoreix la demanda i agreuja la crisi.

 

 

Al mateix temps els estats europeus han optat per polítiques fiscals ani-redistributives; baixar els impostos sobre societats, sobre les rendes més altes i el patrimoni. Ara amb els dobles estalviats als impostos els rics no han creat riquesa sinó que  han pogut adquirir títols del deute públic emès  per finançar els dèficits públics provocats per les mateixes reduccions d’imposts de les quals s’han beneficiat. És un peix que es mossega la cua. 

Després fan creure als ciutadans que el problema del deute públic és degut a les despeses de funcionaris, jubilats i malalts...una nosa a eliminar.

Una lectura més que recomanable i que cal difondre.


 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb