URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Excursió al camí del Coll de Síller

Alternativa | 26 Agost, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Crec que poques coses es poden dir més sobre la problemàtica dels camins públics tancats. Demà dissabte hi ha una nova excursió per un dels centenars de camins públics amb problemàtica de pas i/o abandonats. Aquest cop toca el camí de Síller, però camins públics tancats o abandonats per l'administració al nostre poble n'hi ha molts altres. Alguns exemples son el camí de Ternelles (que actualment està en judici per dirimir-ne el dret a pas), el camí i carretera vella de Pollença a Lluc (tancat des de fa anys tot i que hi ha hagut notícies darrerament sobre petites passes per a la seva obertura), el camí vell cap al Far de Formentor, el camí del Coll d'en Patronet, i un llarg etcétera.

I és que la justícia i l'administració afavoreixen (i molt) el tancament d'aquests camins. És increïble el veure com qualsevol persona pot posar una barrera al mig d'un camí i han de passar anys sense que es pugui llevar: anys d'investigacions històriques que demostrin la titularitat pública del camí, judicis, al·legacions, reunions amb polítics, denúncies... en fi, anys sense poder passar per un camí que des de temps ancestrals ha sigut usat pels ciutadans, ja sigui per anar a cercar aigua, per anar a un castell o hermita o senzillament per anar a alguna caleta a pescar.

I el camí del Coll de Síller, que uneix el Port de Pollença amb la Cala Sant Vicenç, és un d'aquests camins d'us molt antic, però també d'us recent. L'empraven els pescadors que tenien les barques a la Cala, però també l'empraven els pollencins que un dia volien fer una petita excursioneta per les muntanyes del nostre poble. Qui no recorda haver anat mai per aquest camí?

Doncs anem demà dissabte dia 27 a recolzar a la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts i reclamar que aquest camí estigui obert i sigui rehabilitat o recuperat com un dels camins amb més potencial, tant pels turistes com pels residents, per a ser emprat durant tot l'any! El camí s'està degradant i deixant perdre i això no ho hem de consentir. Cal una administració conscient i implicada amb la conservació del que és públic, i els camins ho son!


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb