URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple extraordinari. Pressupost 2011. 1.

Alternativa | 01 Setembre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

  Resultat del  ple extraordinari d'avui:

- Pròrroga de la recollida selectiva per part del Consell. Aprovada per unanimitat

El  31/12/2011 finalitza el conveni amb el Consell Insular de la recollida selectiva, teòricament l'Ajuntament hauria de comprar un camió o licitar el servei de recollida selectiva, el Consell Insular els ha comunicat que té contracte amb LUMSA (actual beneficiari) fins dia 31/05/2012 i no fins el 31/12/2011, per això es proposa fer una prolongació d'aquest conveni fins al maig de 2012 i així tenir més temps per preparar-se per assolir el servei, en resum que gaudiríem cinc mesos més gratuïtament d'aquest servei. 

- Aprovació inicial del pressupost pel 2011. Retirada després de dues hores de debat i davant de la negativa de tots els grups de l'oposició a aprovar en aquestes condicions el pressupost.

Atesa la quantitat de paper que ens han donat amb molt poc temps no hem tingut temps material de fer un anàlisi redactat  més detallat del pressupost i avui només farem una petita valoració general. El primer que hem de dir és que s’ens tenia que haver donat tota la documentació respecte al pressupost amb més temps i que aquest ple s'havia de fer al seu horari habitual per facilitar la presència dels ciutadans.

Respecte al retard en la presentació pensam que és responsabilitat de l’anterior equip de govern. Durant el ple del 31 de març vam demanar a l’anterior regidor d’hisenda, en Juanjo Mir, si pensava presentar el pressupost abans d’acabar la legislatura i ens va dir que sí, que ja ens havia enviat una proposta... El va fer durant el mateix ple. Poc després el 9 de maig ens va enviar un nou esborrany amb alguns canvis, li vam demanar quan pensava fer el ple que havia dit per a la seva aprovació inicial... Ja no va respondre.

Aquells esborranys mantenien la línia d’anteriors pressuposts amb unes previsions d’ingressos irreals per poder quadrar unes despeses que es feien sense control. La proposta de l’actual regidora respecte als esborranys indicats ha reduït pràcticament en un milió els ingressos i també les despeses presentant un pressupost equilibrat . Un problema molt greu que  és que tenim un romanent negatiu de tresoreria superior als tres milions d’euros que fa imprescindible un pla d’austeritat ja.

Un tema que ens preocupa és  la reducció de l'aportació de l'Ajuntament  cap a EMSER de 423.038,80€ respecte del 2010, un 13,41% .  EMSER de qualque forma està pagant la mala gestió que s’està fent a l'Ajuntament. Sobre tot ens preocupa per que en aquest moment n’hi ha a EMSER necessitats bàsiques sense cobrir com són la infraestructura i les instal·lacions. Pensam que abans que res Emser ha de atendre les seves necessitats bàsiques, i després  ha d'ajudar l'Ajuntament. El contrari és anar contra l’empresa municipal. 

Per altra part pensam que aquest pressupost ha de ser el darrer que es presenti a un ple extraordinari de matí i amb tant de retard quan només resten quatre mesos  de l’exercici pressupostari.Igualment esperam que es doni la informació amb temps als grups de l'oposició i que es faciliti la nostra participació i la dels ciutadans.


Avui  s'ha organitzat per part del 15M una manifestació a Palma 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb