URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La retirada del pressupost 2011.

Alternativa | 02 Setembre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

  Avui comentam la retirada del pressupost per a la seva aprovació inicial al ple extraordinari d'ahir. Després de dues hores de debat i davant de la negativa de tots els grups de l'oposició el pressupost es tornarà a presentar en el ple ordinari de setembre. Durant aquest temps farem arribar a l'equip de govern els nostres dubtes i aportacions sobre el mateix.

Aquesta va ser l’argumentació d'Alternativa exposada pel nostre regidor en Miguel Sànchez que es va estrenar com portaveu al ple a un tema que domina.

Un estiu més estem a aquesta sala per debatre i s’aprova si cal la forma en que hem de gestionar els nostres doblers per enguany quan ja duem 8 mesos de l’any , l’única diferència aquesta vegada és que no hi cap equip de govern per donar-li la culpa pel retard. Entenem que és una situació heretada però l’equip de govern no pot mirar cap un altre costat. Quaranta-vuit  hores no donem per molt a l’hora d’estudiar  un estat de comptes com el del nostre Ajuntament, però si per donar-te que alguna cosa no està com cal.  A Alternativa per Pollença pensam que la liquidació del pressupost de 2010 que es presentava ahir al ple i que donava un superàvit aproximat d’uns dos milions d’euros no aguantaria ni la primera hora d’una hipotètica auditoria, ja que aquest superàvit  és fictici i  ve donat per la falta d’execució de tasques essencials com tasques reparació i conservació per posar un exemple, just s’ha de donar una volta pel poble per poder-lo comprovar, aquesta no execució ha vingut per la manca de tresoreria. Als ingressos destaquen el no cobrament de les subvencions del festival i de quasi 700.000 euros en infraccions urbanístiques, ja sense voler entrar amb la llicència d’obres de l’Hotel Formentor ...i no descartem que faltin factures de l’exercici 2010.   A més sobre aquesta liquidació tenim una sèrie de dubtes que esperam resoldre aquests dies com una partida de ingressos del CIM de 5.000 euros al pressupost que finalment es converteixen 164.765,95 euros o un partida sense capítol específic que passa del 20.000 euros pressupostats a un ingrés definitiu de 130.474.01. Ara una vegada revisats els números de la liquidació proposta per 2010 cal una auditoria sense excuses. I cal  que la confecció del proper pressupost no tingués “comptabilitat creativa” com va tenir el de 2010, al qual es va pressupostar el servei de l’ORA quan ja es sabia que no hauria. Amb un cost previst de 120 euros.

Ja mirant al 2011 veiem amb preocupació la pèrdua de  la subvenció del Festival això vol dir que serà suportat amb el 100% per l’Ajuntament. Igualment com ja vam comentar ahir ens preocupa és  la reducció de l'aportació de l'Ajuntament  cap a EMSER de 423.038,80€ veiem amb satisfacció que els ingressos per imposts variables, sobretot lligats a la compravenda d’immobles s’han posat a un nivell més assenyats que en anys anteriors, també les infraccions urbanístiques que els altres anys estaven sobredimensionades.  També veiem que no hi ha cap inversió faraònica.

 

Des de Alternativa demanem als regidors de l’equip de govern que tinguin prudència i rigor, i que compleixin amb la llei de contractació pública per així poder optar a les ajudes i subvencions que les entitats supramunicipals posin en concurs.

Per altra part pensam que aquest pressupost ha de ser el darrer que es presenti a un ple extraordinari de matí i amb tant de retard quan només resten quatre mesos de l’exercici pressupostari.Igualment esperam que es doni la informació amb temps als grups de l'oposició i que es faciliti la nostra participació i la dels ciutadans.

Durant massa temps ha hagut molta comtabilitat creativa i ingenieria facturil a l'Ajuntament. Del blog d'Urodonal

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb