URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La presa de pèl del Conseller de Turisme.

Alternativa | 06 Setembre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

 A Alternativa per Pollença (A) volem denunciar i reprovar públicament la presa de pèl del senyor Carlos Delgado al senyor batle del seu mateix partit, i a tot el poble de Pollença. En dos mesos el senyor Carlos Delgado ha passat de fotografiar-se am els organitzadors del Festival, i declarar públicament que ajudaria al Festival de Pollença, a no donar cap tipus d’ajuda. Una mentida que deixa a una situació econòmica molt complicada al Festival i també a l’Ajuntament.

Habitualment la conselleria de Turisme donava unes ajudes directes al Festival però l’any passat la consellera Joana Barceló (PSOE)  va fer un concurs per donar les ajudes que pujaven a 600.000 euros. Així i tot i sense esperar a la resolució del concurs,abans de començar el Festival el conseller de turisme, en Carlos Delgado (PP)  va destacar l'important paper que tenia el Festival de Pollença com a element promocional de les Illes Balears, i va declarar que volia continuar recolzant econòmicament el festival (el podeu llegir a la pàgina del govern on també es troba la fotografia que es va fer en Carlos Delgado amb el batle, la regidora de cultura i el director artístic del Festival, acompanya aquest article).

   "Ens hem trobat amb una situació d'emergència i havíem d'actuar de la manera que podíem, pel que he d'alabar a l'alcalde de Pollença pel seu empeny". (declaracions de Carlos Delgado a Europa Press)

El batle esperava rebre 180.000 euros per part de Turisme però segon la comissió avaluadora, el Festival no va arribar a la puntuació mínima per optar a aquestes subvencions, que el PP havia reduït a una dècima part; passant de 600.000 a 60.000 euros. Segons el batle la convocatòria d’ajudes estava mal feta, encara que altres actes culturals si que han rebut aquests 60.000 euros (Festival de Chopin, Concurs Internacional de Piano, la Temporada de Arts Escèniques i Musicals de Mallorca  Festival de Música Clàssica del Port de Sóller ).

No entenem com en Carlos Delgado  va declarar que el Festival era prioritari i que el volia ajudar i que ara, una vegada realitzat el Festival no aporti ni un euro a la seva realització. Si les bases del concurs estaven mal fetes per què no es va declarar desert el concurs i es va fer una nova convocatòria urgent?

La qüestió és que en aquest moment l’Ajuntament ha de fer front en solitari a tota la despesa del Festival. El que deixa a una situació molt complicada al Festival i també a l’Ajuntament amb greus problemes econòmics.

 

La fotografia de la mentida.

El  pressupost del Festival  que es va presentar al darrer ple extraordinari era de 639.650 euros

A les següents despeses del Festival no va haver cap canvi respecte al 2010.

Despeses diverses concerts.                            4.000

Material Decoració                                         2.000

Material oficina Festival                                  850

Entrades concerts                                            1.700

Comunicacions Telefòniques                         3.600

Representació Festival                                   2.000

Publicitat i propaganda Festival                   50.000

Quotes SGAE, EFA                                     10.500

Despeses Coordinació, web imatge              8.500.

Traducció de textos                                      2.000.

Servei de fotografies                                    5.000.

Les despeses a les que si que ha hagut canvis

Les despeses a justificar no aplicades al pressupost (un concepte que ens han d’aclarir) va pujar un 20% de 250.000.a 300.000

Contractació concerts  es va reduir un 14,35% de 256.850 a 220.000. euros

Direcció Festival es va reduir un 32, 95% de 44.000.00 a 29.500.00 euros

Articles al Diario de Mallorca sobre el tema

http://www.diariodemallorca.es/sociedad-cultura/2011/07/28/turismo-deja-desiertas-ayudas-festivales-pollenca-sa-pobla/690314.html

http://www.diariodemallorca.es/sociedad-cultura/2011/09/01/subvencion-turismo-festivales-musicales-reduce-60000-euros/699526.html

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb