URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El mercadet de la discòrdia

Alternativa | 07 Setembre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Dins les actuacions que ha tingut l’Equip de Govern dins la seva curta existència, una de les més polèmiques sense cap tipus de dubte ha estat l’autorització dos dies per setmana al Moll d’un mercadet ambulant, els dimarts a la Plaça Miquel Capllonch i els dijous al Passeig Saralegui, concretament a la zona per a vianants.

Dins l’Assemblea d’Alternativa no s’ha fet cap valoració d’aquest mercadet, però la meva opinió personal és que aquest mercadet és un “zero a l’esquerra”, no aportarà més turistes al Moll ni tampoc els minvarà i no és una competència deslleial, atès que just són dos dies per setmana i unes hores, no ocupen una jornada laboral completa.

Una de les associacions més crítiques amb aquest mercadet ha estat ACOTUR (Associació de Comerciants i Empreses de Serveis Turístics de Mallorca) que ha demanat i tingut reunions amb els regidors responsables d’aquest mercadet, sincerament crec que aquesta associació ha fet més renou del que l’assumpte en qüestió és mereix.

Però tot aquest “escàndol” per una decisió de l’Equip de Govern sense cap tipus de transcendència jo em deman Què passarà quan l’assumpte tingui transcendència? Ens tiraran l’Ajuntament al terra? Són moltes i variades les decisions que pot prendre l’Equip de Govern per intentar aconseguir el tan anhelat turisme de qualitat i ja perquè no parlar de la també anhelada desestacionalització , Què passarà quan?

-          Es redueixi  dràsticament l’ocupació de la via pública de taules i cadires, i a més es demani un mínim de qualitat pel mobiliari exterior

-          No s’autoritzi l’exposició per part dels comerços de les seves mercaderies a la via pública

-          Harmonització de les façanes dels comerços i dels bar i restaurant per tenir per poder potenciar la marca “POLLENÇA”

-          Control exhaustiu del “reclam publicitari”, rètols lluminosos, faristols, cavallets, etc.

-           Publicitat gratuïta per medis publicitaris analògics i digitals als principals mercats emissors i al nostre mateix municipi dels hotels, bars, restaurant i comerços en general que compleixin un requisits de qualitat que l’Ajuntament especificaria al seu moment

N’hi ha un bon nombre més d’aquestes accions, i aquestes just estan relacionades amb el turisme, si de veritat volem que el nostre municipi torni a ser cap davanter turísticament parlant, ens haurem d’oblidar de moltes coses obsoletes i que no tenen cabuda avui, també hem d’intentar allargar la temporada al manco als 9 mesos per a que els nostres treballadors tinguin una millor qualitat de vida, com he dit al començament de l’article “no crec que aquest mercadet sigui la solució” però em dona la sensació que hi ha industrials al Moll que no volen moure una peça del joc, ja que els hi va bé així com estem ara, malgrat la resta del pollencins sofreixi les conseqüències, tampoc han dit res els que recolzen aquest mercadet, perquè n’hi ha i a mi em consta.

Miguel Sánchez

Pepe Tirado president d'Acotur parlant amb la tinent de batle, Malena Estrany (Article i foto Ultima Hora). 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb