URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Centre de dia (Junta 7-09-11).

Alternativa | 08 Setembre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

  Comentam la Junta de Govern d’ahir a la que va participar el nostre portaveu.

A més de l’habitual aprovació de factures, llicències, peticions d’ocupació de la via pública, guals, expedients sancionadors... Com sempre publicarem l’acta quan sigui aprovada, respectant la llei de protecció de dades.

- Es va aprovar la modificació i prorroga del contracte administratiu de serveis de l’escola d’adults.

- Es va aprovar el pressupost pel tractament de desratització i desinsectació de les zones publiques. 6.975 euros.

- Un tema molt important; es va aprovar el projecte per l’adequació de la planta pis del centre de dia i residència amb un pressupost de 369.708,10 euros (informació a la pàgina de l’Ajuntament).Es tracta del projecte d’inversió inclòs al Fons estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local que s’ha tornat en posar en marxa després de la fallida de l’empresa que havia de fer l’obra. Cal acabar aquestes obres enguany.

Les obres del Centre de Dia  es van començar ja fa més de vuit anys, el Govern invertia 600.000 euros que es pagaran fins 2016, d’un pressupost de 2,300.000 euros, la resta el posava l’ajuntament.

Encara recordam quan l’equip de govern  va a votar contra la nostra moció (febrer 2008) on demanavam els trasllat de l’Area de Serveis Socials  on és ara... L’argument va ser que el Centre de Dia era a punt d’acabar-se. Teòricament s’havia d’haver acabat el  19 de maig del 2007. Després es va perdre un temps preciós i es va tardar més d'un any en demanar la resolució de contracte, a pesar de que la primera empresa constructora que va entrar en fallida havia incomplet el plec de condicions (veure article).

Després  ha hagut una altra fallida de la segona empresa constructora, la donació del mobiliari per part d’un resident...Ara ... esperam que na final d’any el centre de dia – residència es trobi acabat.  

Per altre part esperam que el nou equip de governi convoqui una reunió per parlar del futur de la Residència . Ja a la legislatura passada s’era conscient de que la Residència de Pollença no compleix amb la llei i que resulta impossible l’adaptació de la part més antiga de la Residència. Si que sembla que la part menys antiga de la Residència es pot utilitzar per persones que es poden valer per elles mateixes. Tota la legislatura passada es va parlar i es va fer feina (per part del gerent) per adaptar les tarifes a la capacitat adquisitiva real dels residents ...  Però finalment com a tant altres temes no es va fer res.   

Evidentment la residència privada del Port de Pollença no és gens atractiva pels residents no depenents, com ja vam denunciar al seu dia es va fer a un lloc allunyat del centre i a més a més a l’altre costat d’una via de circumval·lació.

En definitiva s’acaben els cent dies, és hora de reunir-nos tots i començar a posar fill a l’agulla a aquest tema i a altres que fa anys pengen.

Fotografia i article al diari Última Hora.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb