URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Filettino, un poblet exemplar.

Alternativa | 10 Setembre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquí teniu un nou article i dibuix del nostre amic ichigo. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només heu d'escriure'ns al correu electrònic: alternativaperpollenca@gmail.com

Recordeu l’article anterior en que parlava de coses que no agraden a cert espanyol i per això es considerava a Espanya país de pandereta? Doncs ara és el moment de glòria per al poblet de Filettino (ara mateix principat, abans italià), i treurà el que és nou de la localitat.

Benvenuti al Principato di Filettino. Així és el que m’agradarà que salutin quan entrem allí. Filettino és un municipi de 500 habitants aproximadament, i es situa a uns 100 quilòmetres de Roma per l’est. De fet és un exemple de com una ciutat s’havia independitzat gràcies a la declaració del batle Luca Sellari. Però no sempre era aixì.

Quan Itàlia s’hi trobava en crisi, el Cavaliere Berlusconi cercava plans d’austeritat. I trobava un que li va semblar adequat: fussionar una ciutat propera amb un poble de menys de 1000 habitants. I axiò va ser a finals d’agost ja passat. Però aquest pla, tal com podem estudiar, perjudica moralment els poblets, bandeja la sobirania dels municipis i empitjora la crisi.

En cert cas, Berlusconi fa malament, molt malament, en crear aquesta llei. No aconseguirà que es compleixi. I si ho aconsegueix, adéu poblets, la crisi s’engreujarà encara més. Però no va quedar aixì, i menys si Luca va decidir la independència. O sigui, que ja s’han afanyat en fer la resistència. I ho han aconseguit.

I la primera mesura que ha fet Sellari és crear la seva pròpia divisa amb el nom de fiorito (un nom molt “cute/kawaii” per a una moneda del principat ^_^ ). De moment han imprés els primers bitlets de 10 fioritos. I ho avala el Banc Popular del Principat de Filettino. Esperem que desprès faràn noves mesures.

Vet aquí que el Principat de Filettino és avui un nou país, amb el mateix status social que el encara conegut Principat de San Marino. Si voleu conèixer més coses sobre aquest principat: http://www.principatodifilettino.com/ . (De moment aquesta web està en fase de construcció i només es llegirà en italià, però no us preocupeu, si posen més idiomes així com el castellà i el català ho podem entendre).

Grazie mille e arrivederci

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb