URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CXLII) GEO-berenar.

Alternativa | 11 Setembre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Des de fa més d’un any solem anar a algunes conferències que organitza l’Associació de geòlegs de les Illes Balears (AGEIB), també organitzen altres activitats com el – Geolodia - que és una manera d’introduir a la gent al món de la geologia. Un tema molt interessant que enganxa i apassiona.

El darrer ha estat el GEO-berenar, una ocurrència d’en Guillem Mas Gornals, geòleg investigador predoctoral de la UIB, que el passat 3 de novembre de 2011 va organitzar aquest berenar per a discutir de geologia i visitar alguns clots de fang de gerrer, pedreres i altres llocs d’interès geològic.   

En aquesta ocasió la trobada ha estat al restaurant Son Colom a Felanitx, durant el berenar han estat molt interessants les explicacions que ens han donat alguns dels geòlegs sobre els processos de fabricació del ciment natural, entre altres temes. Molt a prop del restaurant havíem visitat un clot immens d’on en el seu dia tragueren argiles per a la fabricació de teules, totxos i altres elements per a la construcció. Són bons llocs per veure les diferents capes de materials i discutir sobre la seva formació, composició, edat, etc.

Com que anam amb la panxa plena no ens podem allunyar molt però caminant una estoneta de cap a Sa Mola de Felanitx arribam a unes pedreres molt interessants on podem contemplar estranyes formes, parets amb abundants fòssils i un racó dormitori d’una òliba ple d’egagròpiles (uns pilots amb els restes dels animals que ha caçat i que no ha pogut digerir). No tot ha de ser geologia, també resulta interessant veure i comentar sobre els  animals que habiten les antigues pedreres.

Sortim de la pedrera i partim de cap a un altre clot d’argila on hi  estam més temps perquè els geòlegs no se tornen a posar d’acord amb les edats d’algunes franges de minerals i la procedència d’abundants trossos de carbó.

Ha estat un matí ben interessant amb gent ben agradable que ens han ensenyat algunes coses sobre els minerals que tenim a Mallorca. Com ha estat un èxit, ja se comença a preparar el proper que segurament serà per la zona de Llubí.

Enhorabona per la idea a Guillem Mas i a l’AGEIB.

                                                                                          A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb