URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CXLIII) Son Mut Nou.

Alternativa | 18 Setembre, 2011 06:54 | facebook.com twitter.com

Montserrat Pons i Boscana, apotecari de Llucmajor persona polifacètica molt interessat en la conservació dels usos i costums d’aquesta terra, amant del patrimoni i la cultura de les Illes. Així ho transmet quan explica alguna qüestió relacionada amb un estri antic, costums d’algun poble o d’alguna  possessió, formes de preparació d’alguna melmelada o qualsevol altre tema, que poden ser molts i ben variats. A més, explica amb passió i l’aconsegueix transmetre, és un luxe escoltar-lo.

Ha escrit llibres sobre plantes medicinals, alguns temes històrics del terme de Llucmajor però el seu fort i el que pareix que més l’interessa són les figueres, deu ser la persona que més pot parlar sobre figues i figueres, i en gaudeix de fer-ho.

La seva finca de Llucmajor, Son Mut Nou, és el camp d’assaig  on hi ha sembrades totes les varietats de figueres de les Balears però també hi està sembrant les varietats de la resta d’Espanya i ara ja n’hi ha moltes de diferents punts del món.  Per el moment té unes 1600 figueres que fan figues de diferents grandàries, formes, colors i també amb diferents formes dels pàmpols com uns molt curiosos de set lòbuls.   

Sobre el terreny vérem i testàrem totes les castes de figues que volguérem, també vérem un tancat circular al voltant d’una figuera que és un sistema menorquí per engreixar un porc, no importa replegar les figues i dur-les a la soll.  

En acabar la volta encara ens explicà algunes de les diferents formes de com es poden cuinar i preparar alguns  productes a base de figues i férem un tast. Un horabaixa ben aprofitat tan al figueral com a la taula.

                                                                               ARFV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografia del llibre -Les figueres a les Illes Balears-

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb