URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CXLIV) Costa de Ses Salines.

Alternativa | 25 Setembre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Un dia férem una caminada per un tram de costa mallorquina que no coneixíem i que ens va sorprendre la seva bellesa i el seu estat de conservació.

Partint de la Colònia de Sant Jordi de cap a xaloc passam per la platja del Port que és una platja urbana com altres, però si seguim per un camí que va vorera de mar arribam a Es Dolç. És un arenal de considerable extensió que tot i estar dotat dels habituals serveis no deixa de ser un lloc agradable. Seguint ran de mar fins que s’acaba la platja, començam a caminar per entre arena i roca i aviat trobam una casa ben antiga amb un grapat d’escars a cada banda que formen un conjunt molt vistós, se troba a un indret privilegiat. Seguint un poc més, aviat arribam a uns altres escars que estan a la platja de can Curt, aquests varen ser reformats sense haver respectat l’aspecte d’un temps però així i tot, vaja raconet. Seguim el nostre camí i després de caminar una estona per una zona de pedres però molt suau, ens topam amb un altre gran arenal que és la platja d’es Dofí, quina platja més guapa. Al fons, dunes fixades per la vegetació que tanquen aquest meravellós espai. Un poc més envant la platja d’es Carbó un altre arenal on hi havia abundants barques d’esbarjo i algunes d’elles a molt poca distància de la platja i ancorades sobre la posidònia, fórem testimonis d’una estranya maniobra que realitzà una patrullera de la guàrdia civil que entrà entre els illots de cap a la platja i quan pensàvem que feria fugir les barques mal fondejades, donà mitja volta i partí, no ho varem entendre. Sortint d’aquesta platja ja entram a la zona de ses Roquetes on la costa va serpentejant i formant agradables raconets per estar i nadar.

Fins aquí hem recorregut la part que no coneixíem, més envant ve cala En Tugores, i una estona després la platja d’es Caragol i caminant més arribarem al far de Cap Salines però això ho detallarem més en una altre ocasió.

La qüestió és que de la Colònia de Sant Jordi fins a Cap Salines i d’aquí fins a cala s’Almonia hi ha uns tretze quilòmetres de costa pràcticament verge que miraculosament s’ha conservada, dic miraculosament perquè si dic que darrere aquesta línia de costa està la finca de Sa Vall, la Bateria de Costa de Cap Salines i altres grans finques, pareix que els “poderosos”, ens han fet el favor de conservar-la. Tampoc no crec que ho hagin fet pensant en el bé comú ni amb un sentit estrictament ecologista. Però què hagués passat si tot això hagués depès d’aquests polítics que diuen estimar tant les Illes i que llavors especulen i venen inclòs el que no és seu?  

Al 2007 la bateria de Cap Salines va caure en mans de Mathias Kuhn, perill! però al 2010 hi va haver una sentència, no sé si ja és ferma, que retorna els terrenys a la família March. No sé si això és bo però segur que hagués estat millor que ho adquirís la Comunitat Autònoma i que tots poguéssim gaudir d’aquesta zona natural.

Tenim molt per fer, molt per protegir, molt per salvar; és una pena que tanta gent s’equivocàs quan va anar a votar.      

                                                                             ARFV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb