URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El final dels 100 dies de gràcia (2)

Alternativa | 27 Setembre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Segon article que dediquem als 100 dies del nou equip de govern (veure anterior article).

Si parlam d’organtizació, comunicació, participació i transparència ha hagut coses positives i altres negatives. Consideram molt positiva la reducció a tres dedicacions exclusives, calia donar exemple d’austeritat i es va fer. Valoram també molt positivament que s’ens hagi convidat a formar part de la Junta de Govern, a pesar de’estar a l’oposició. Igualment consideram molt positiu que per primera vegada un regidor de l’equip de govern, en Tomeu Fuster, el regidor d'esport, joventut i la Calta, tingui obert un blog. Li donam publicament una vegada més la nostra enhorabona per aquesta eina d'informació, transparència i participació. La pena és que als comentaris n'hi hagi més trolls que aportacions constructives.

Si parlam de coses negatives encara esperam la publicació dels pacte de govern. Un document que consideram bàsic per conèixer el seu projecte de municipi. També pensam que a pesar de que ha hagut proporcionalment un augment de reunions entre tots els grups, n’hi ha temes als que l’equip de govern a pesar de la seva minoria no ha tingut inicialment en compte a l’oposició; com al cas dels Pressuposts o al cas del Pla d’Obres i Serveis. 

A temes importants que afecten al futur del municipi pensam que és fonamental i bàsic el consens i per això entre altres coses esperam que es tingui en compte als grups de l’oposició pel pressupost del 2012.

 Parlant de temes concrets que han sorgit aquests cent dies:

A la concessió les platges es clar que el nou adjudicatari no ha complit el plec de condicions, com vam denunciar al seu dia, però també és evident que el que podia fer l’Ajuntament en plena temporada era mínim. Tot plegat per a nosaltres la lliçó d’aquesta experiència ens ha reafirmat en el que ja pensavam; no es pot deixar la gestió de les platges en mans d’una empresa privada.  Cal començar a fer feina immediatament per que la gestió de les platges passi a l'Empresa Municipal i aquestes es trobin muntades de manera completa quan comenci la temporada.

A la piscina coberta  també pensam que cal una gestió pública. No té sentit pagar combustible, electricitat, manteniment... i deixar la gestió dels cursos en mans d’una empresa privada. 

Al Festival de Música s’han adoptat mesures positives com una major austeritat i la reducció d’entrades gratuïtes, però pensam que no s’ha reaccionat amb suficient energia davant la denegació d’ajudes per part  de la Conselleria de Turisme de Carlos Delgado  que després de dir que donaria suport al Festival ara res de res...En aquest moment sense ajudes externes cal repensar el Festival del 2012 i esperam que una vegada més es tingui en compte als grups de l’oposició.

N’hi ha temes dels quals només tenim declaracions del batle o comentaris però que resten pendents d’una explicació completa i detallada com seria el cas del seu anunci d’agilitzar  la llicència per a la reforma de l'Hotel Formentor. O la intenció del batle de desclassificar la fàbrica, el que consideram un despropòsit.

Al tema del becut vermell ha estat positiva l’actuació de cremar les restes que havia a Llenaire, però cal cercar ajuda per a la seva vegada poder ajudar als particulars i aturar l’extensió de la plaga. Al manco s’hauria d’intentar tirar endavant la proposta que vam fer la passada legislatura de facilitar l’eliminació de restes de particulars al solar municipal.

Ens sembla positiva l’ampliació de la Residència al primer pis del nou centre de dia que permetrà tancar habitacions  que no són adaptables a la legislació actual. L’equip de govern també ha anunciat que no es tancarà la Residència... Un altre tema al que estam a l’espera.

Continuarà... 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb